Cibap heeft laagste percentage schooluitval

Foto van auteur

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding heeft de beste cijfers van alle mbo-scholen als het gaat om het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten. Dat blijkt uit de lijst van het Ministerie van Onderwijs dat de cijfers deze week bekend maakte.

Het Cibap biedt eerstejaars studenten een brede oriëntatie in het eerste leerjaar. Zij maken dan kennis met alle opleidingen om uiteindelijk de studie te kiezen die het beste bij de student past. Verder krijgen studenten een goede persoonlijke begeleiding van docenten en hebben zij het gevoel gezien te worden. Dat blijkt ook uit de JOB-monitor, het tevredenheidsonderzoek onder mbo- studenten. Uit dit onderzoek kwamen de Cibap studenten als meest tevreden mbo-ers uit de bus.

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle is een kleinschalige mbo die opleidingen geeft op het gebied van grafische vormgeving, website, games, interieur, winkelinrichting, meubelontwerp, standontwerp en decoratieschilder. Kennismaken met de opleidingen van het Cibap kan tijdens de Open Dagen op 31 januari en 1 februari. Meer informatie is te lezen op www.cibap.nl.

1 gedachte over “Cibap heeft laagste percentage schooluitval”

Reacties zijn gesloten.