Carnavalsgroep biedt Zwolse handkar aan

Foto van auteur

Zwolle – Carnavalsgroep De Mafkikkers uit Zwolle ( Sassendonk) is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor een typisch antieke Zwolse Handkar. De Mafkikkers kochten zo’n 30 jaar geleden deze laatste nog rijdende handkar over van de eigenaar Kooiman die hem verhuurde vanuit de Van Karnebeekstraat. Men betaalde dan een kwartje voor een middag.
 
image_3.jpeg 
 
Volgens ingewijden is de wagen van rond het jaartal 1940. Wegens ruimtegebruik willen De Mafkikkers de antieke handkar nu verkopen. Maar dan het liefst, dat hij wel in Zwolle blijft. Op de handkar is vroeger een luifel gemaakt, deze is nog bij de kar aanwezig. Misschien handig voor een Zwolse cateraar? Ook zit er een extra wieltje aan de achterkant, dat was wel makkelijk voor de lange carnavalsoptochten. Bij de Mafkikkers is genoeg creativiteit aanwezig om desnoods de huidige naam te veranderen in de naam van de nieuwe eigenaar.
 
image_2.jpeg 

Mocht men interesse hebben in deze voor Zwolle unieke in goede staat zijnde handkar dan kan men contact opnemen via: antiekezwolsehandkar@kpnmail.nl. Een rasechte groep Zwollenaren gaat eventuele aanmeldingen bekijken waar deze kar het beste "thuis" gaat horen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Carnavalsgroep biedt Zwolse handkar aan”

  1. Beste Mafkikkers,

    Bij ons op de IJsselbolder kan de kar gebruikt worden voor diverse activiteiten. In de PLaza Supermarkt bijvoorbeeld en bij andere activiteiten. Wij willen de kar wel hebben.

    Groeten, Jan Strijker

Reacties zijn gesloten.