Overeenstemming bouw woningen in Frankhuis

Foto van auteur

Zwolle – Er gaat weer gebouwd worden in de buurt Frankhuis in Stadshagen. Ontwikkelingscombinatie Stadshagen en Bouwfonds Ontwikkeling, samen verenigd in de Ontwikkelings Groep Stadshagen (OGS), tekenden met de gemeente Zwolle een zogenoemde ‘reserveringsovereenkomst’. Met deze overeenkomst werd toegezegd dat de OGS grond afneemt voor 32 woningen. Verwacht wordt dat na de verkoopperiode eind van dit jaar gestart kan worden met de bouw.

_dsc5807-lr.jpg

Wethouder Dannenberg: “Ik zie de ondertekening van de overeenkomst als een van de eerste concrete resultaten van de nieuwe Ontwikkelstrategie Stadshagen die in het najaar van 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het is ook een mooie doorstart voor Frankhuis!” Doelstelling van de nieuwe strategie was alle bij de ontwikkeling van Stadshagen betrokken partijen duidelijkheid te bieden, zodat er bij de ontwikkelende partijen in de huidige markt weer meer vertrouwen ontstaat om in Stadshagen woningen te gaan bouwen.

“We zijn zeer verheugd dat wij in het kader van het nieuwe integrale ontwikkelen aan de slag kunnen. Deze ondertekening past in het verlengde van de afspraken die in het Concilium met de gemeente Zwolle zijn gemaakt” aldus Frans Holleman namens de OGS.

Frankhuis
Frankhuis ligt fraai aan het Zwarte Water. Het is tevens de meest zuidelijk en daarmee het dichtst bij de binnenstad van Zwolle gelegen buurt in Stadshagen. De eerste 29 woningen zijn twee jaar geleden door Openbaar Belang gerealiseerd. Het nieuw te ontwikkelen plan bestaat uit onder andere 10 kadewoningen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Overeenstemming bouw woningen in Frankhuis”

Reacties zijn gesloten.