Mevrouw Pijnaker-Meppelink Koninklijk onderscheiden

Foto van auteur

Donderdagmiddag reikte burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle (Radewijnstraat 4), de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw A. Pijnaker-Meppelink.

De onderscheiding werd uitgereikt op grond van haar bijzondere vrijwillige verdiensten voor de samenleving gedurende meer dan 25 jaar. Mevrouw A. Pijnaker-Meppelink is een zeer actieve en in de Zwolse samenleving  gewaardeerde vrouw. Van kind af aan heeft zij een beperkt gezichtsvermogen dat gaandeweg alleen maar slechter is geworden. Dat heeft haar er echter nooit van weerhouden zich voor de samenleving en in het bijzonder voor blinden en slechtzienden in te zetten. Integendeel. Het heeft haar juist gemotiveerd zich als ervaringsdeskundige bestuurlijk sterk te maken voor de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, Visio Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden en de voormalige Vereniging Overleg Gehandicapten Organisaties Zwolle e.o. Zij was en is voor deze regionale en landelijke belangenorganisaties van onschatbare waarde door het stimuleren van actieve reïntegratie en uiteindelijke participatie van slechtziende en blinde mensen in de samenleving.

Naast haar inzet voor blinden en slechtzienden is zij bovendien jarenlang bestuurlijk en organisatorisch actief (geweest) voor de Hervormde Gemeente Zwolle, het Openbaar Onderwijs Zwolle, de wijkvereniging Holtenbroek en de Neutrale Zang en Operettevereniging Zwolle. Haar veelzijdige inzet kenmerkt zich door een grote sociaal-maatschappelijke oriëntatie en betrokkenheid, creativiteit en organisatietalent.

Enkele jaren geleden werd bij mevrouw Pijnaker een ongeneeslijke ziekte geconstateerd, waardoor zij noodgedwongen met een aantal activiteiten is gestopt.

Op andere fronten gaat zij echter onverdroten door. Juist door haar blijvende betrokkenheid, sociale instelling en positieve uitstraling betekent zij voor mensen veel. Dat blijkt ook uit het grote draagvlak voor de Koninklijke onderscheiding die burgemeester Meijer donderdag op haar 51e verjaardag uitreikte.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)