Handbaldames winnen inhaalwedstrijd van SDOL

Foto van auteur

Zwolle – Zondag stond de inhaalwedstrijd tegen SDOL uit Luttenberg op het programma voor de dames van Zwolle. Deze wedstrijd stond aanvankelijk als eerste wedstrijd van het seizoen gepland, maar kon destijds niet doorgaan, omdat er geen scheidsrechter aanwezig was. Aan de wedstrijd in Luttenberg hadden de dames geen goede herinneringen, er werd verloren met 20-19, waarbij pas in de laatste paar minuten goed werd gehandbald. Dit moest uiteraard deze keer anders gaan. Gesteund door onze pupil van de week Britt, waren de dames weer gebrand om te winnen.

 

Met een iets andere basisopstelling dan normaal, begonnen de dames van Zwolle aan de wedstrijd. Zwolle mocht de bal uit nemen, maar zowel Zwolle als SDOL wist de eerste aanval het net niet te vinden. De score werd uiteindelijk geopend door Anika, die na een mooie break-out de keepster van SDOL wist te passeren. SDOL kreeg vervolgens 3 penalty’s, maar alle drie de 100% kansen wist Taylor uit het doel te houden. De wedstrijd liep gelijk op tot een stand van 7-7, waarbij Zwolle en SDOL om en om op voorsprong kwamen. In het eerste deel van de wedstrijd werd duidelijk dat het een spannende, maar ook een harde wedstrijd zou worden. De scheidsrechter strooide met penalty’s, gele kaarten en tijdstraffen. Gelukkig konden de dames van Zwolle het tweede deel van de eerste helft uitlopen naar een ruststand van 13-9.

Hoewel Zwolle de score ook de tweede helft wist te openen, leek het toch alsof ze niet helemaal scherp uit de kleedkamer kwamen. Na het doelpunt van Nienke, wist SDOL namelijk 3x op rij te scoren, voordat de dames van Zwolle weer de bal in het net bij de tegenstander konden leggen. Zwolle kon de voorsprong steeds verder uitbreiden, en na 6 doelpunten achter elkaar in het voordeel van onze dames, werd duidelijk dat de punten dit keer weer in Zwolle zouden blijven.

 

Met de eindstand van 23-18 blijven de dames van Zwolle op een mooie 5e plek staan in de 1e klasse. 

 

Doelpunten:

Nienke Reumer 9

Miranda Oost 3

Dyonne Kiezebrink 2

Despina Englezos 2

Sharmaine Oerbekke 2

Kelly van der Giessen 2

Anika Jans 1

Valasia Englezos 1 

Mariska Jans 1

 

Alle supporters bedankt voor jullie steun!! 

 

Volgende week 23 februari spelen de dames weer thuis, de tegenstander is dan OBW, de nummer 1 van de eerste klasse op dit moment. De wedstrijd wordt gespeeld om 12.05 uur in de BDG-hal. Tot dan! 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)