Basisschoolleerlingen leren cha cha en rumba

Foto van auteur

Zwolle – Stijldansen is voor oudere mensen? Echt niet! De komende weken maken leerlingen uit groep 5 en 6 van zes basisscholen uit de wijken Holtenbroek en Aa-landen kennis met stijldansen. Tijdens de lessen maken de leerlingen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met deze dansstijl. De stijldanslessen worden op de scholen aangeboden door DIFF Dancemasters.

 

DIFF Dancemasters biedt de lessen aan omdat zij de kinderen al op jonge leeftijd kennis wil laten maken het de dansstijl stijldansen. De dansstijl komt door programma’s zoals ‘So you think you can dance’ en ‘Everybody dance now’ al steeds meer in het voetlicht. Toch merkt de dansschool dat dit niet voldoende is om de dansstijl weer populair te maken onder kinderen. In samenwerking met SportService Zwolle biedt de dansschool de komende drie weken dansles aan op de basisscholen in de wijken Holtenbroek en Aa-landen.

Op een laagdrempelige manier kennis maken met stijldansen

Tijdens de danslessen leren de kinderen op een laagdrempelige en leuke manier de basispassen van de cha cha en rumba. Hebben zij de smaak te pakken? Dan kunnen de leerlingen twee naschoolse lessen volgen op donderdag 27 maart en 3 april en vervolgens twee extra lessen volgen op donderdag 10 en 17 april. Tijdens de lessen leren de kinderen nog meer danspassen en wordt er toegewerkt naar een spetterende afdansavond op donderdag 17 april. 

 

Meer weten?

Meer informatie over de stijldanslessen op de basisscholen? Kijk dan op stadskids.nl of neem contact op met DIFF Dancemasters via info@diffdancemasters.nl of SportService Zwolle via 038 423 66 86.