PEC Zwolle speelt gelijk tegen NEC

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen gelijkgespeeld. De uitslag werd 3-3.

01-03-2014_pec-nec_3-3_01.jpg

Voor beide teams stond er wat op het spel. PEC Zwolle wilde zich veilig spelen en NEC had punten nodig om degradatie te voorkomen. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam Zwolle in de 6e minuut op voorsprong door een doelpunt van Guyon Fernandez. Een half uur later werd een vrije trap van Mateusz Klich door niemand beroerd en belandde in het doel (2-0). Vlak voor rust maakte Søren Rieks de 2-1 na een afgeslagen hoekschop. Direct na de thee was het weer raak voor NEC. Michael Higdon tikte de bal slim achter keeper Boer (2-2). In de 57e minuut scoorde Joost Broerse met een vlammend schot de 3-2. 10 minuten later was het toch weer NEC, dat via Søren Rieks op gelijke hoogte kwam (3-3). In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst. Zo stuitte invaller Fred Benson op doelman Johnsson van N.E.C., maar gescoord werd er niet meer. Ron Jans: "Na tien minuten lopen we achteruit en krijgt NEC het duel onder controle. Direct na rust krijg je al de 2-2 tegen. We kwamen niet meer in de wedstrijd door vastigheden, maar door een speler (Joost Broerse) die zijn contract heeft verlengd."

01-03-2014_pec-nec_3-3_07.jpg 

01-03-2014_pec-nec_3-3_09.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

01-03-2014_pec-nec_3-3_02.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_04.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_05.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_06.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_08.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_10.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_03.jpg
 
01-03-2014_pec-nec_3-3_11.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

46 gedachten over “PEC Zwolle speelt gelijk tegen NEC”

  1. Deze kan ook in de boekjes onder het hoofdstuk ” drama wedstrijden ” Zou je het kaartje voor de beker nog kunnen inleveren? Het laatste is een beetje een overspannen reactie mij, maar wat werd er weer slecht gespeeld vanavond.

  2. Voetballen moet je soms ook met je kop doen, en niet verdedigen als kip zonder kop !!
    Drama backs vanavond ..
    Dit zijn potjes waar je de 3 pnt moet pakken, maar helaas ! Nog veel werk aan de winkel voor Jans.
    Veilig: nog lang niet.

  3. Jammer dat PEC het weer eens niet vol kon houden, bij vlagen was het spel ontluisterend! Een flink aantal spelers speelden ernstig onder hun kunnen, de inzet was af en toe ver te zoeken, het enige positieve was dat ene punt! En de trainer mag wat mij betreft enkele wisselspelers ook wel eens wat meer kansen geven, Saymak wisselen in de 90ste minuut, tja…hoe lang houd je een speler de hand boven het hoofd? Pff… het was een “zware” avond….

  4. Enkele NEC vips hebben vanavond geweigerd om samen met de PEC bonzen en bestuur in de VIPbox de wedstrijd bij te wonen.
    Zij deden dit uit protest tegen de weigering van PEC om meer dan 200 NEC supporters toe te laten in het vak van de uitclub.

  5. Spelers zoals Drost en Saymak laten zich veel te makkelijk onder de voet lopen. En in de zomer moeten er een aantal grote kerels naar Zwolle komen, want die dooie spelmomenten zijn zowel aanvallend als verdedigend om te janken! En Ron Jans bakt er niet zoveel van bij PEC, het voetbal is weg en andere wapens hebben we niet, Nijkamp kan aan de bak na dit seizoen!

  6. Mooie wedstrijd waar je Mokotjo en Lachman nodig had. Jammer. Zeker goede acties gezien. Fraaie doelpunten van PEC! 26e met 100% gezond team gaan ze eraan!! Iedere punt is er 1! Toffe sfeer! Vakkie 13, vakkie 16, lol.
    Forza Zwolle!!

  7. 2-0 voorsprong weggeven en tevreden zijn met een punt en een overbodige man of the match verkiezing houden als er slechts 1 man in het veld staat, vat deze wedstrijd wel aardig samen.

  8. Voetballend vermogen, het is de kracht en de zwakte van deze selectie. Waar het voetballend vermogen wel eens wordt overschat, is ook deze wedstrijd gemanifesteerd dat er meer nodig is om door te groeien. Trots op de prestatieniveau tot nu toe (bivakkerend in het rechterrijtje), maar wel kritisch tav de toekomst als je wil doorgroeien.

  9. Een grote troost is wel dat Deventer de 2-0 voorsprong tegen PSV in de tweede helft heeft omgeruild voor een 2-3 verlies.:D

  10. We moeten niet vergeten dat de selectie veranderd is in vergelijking met start van het seizoen. Daarnaast nog de blessures van oa Lachman en mokotjo.
    Wat dat betreft is de stand op de ranglijst Nog niet zo gek.
    Denk Dat we een beetje verwend zijn met het mooie voetbal uit de eerste helft van de competitie.

  11. @zwolluh
    Elkaar verkeerd aanspelen, mensen die geen duel durven aan te gaan en zich gemakkelijk aan de kant letten zetten, spelers die rondlopen of ze een half uur daarvoor een halve marathon hebben afgewerkt, een groot deel van de wedstrijd achteruit spelen in plaats van de aanval op te zoeken met als resultaat dat NEC weer in de wedstrijd kan komen.

  12. @Mul
    Dat wij winnen van de Egels is prioriteit, wat ze daar verder doen tegen andere clubs is voor mij totaal onbelangrijk, wij moeten zelf zo hoog mogelijk op de ranglijst komen. Ik ben bezig met Zwolle.

  13. Jammer weer vanPEC dat ze de drie punten niet hier kunnen hpuden .Zo mooi als Broerse het doelpunt scoorde zo slecht verdedigde hij daarna.Hoe lang duurt die blesure van Lachman nog of heeft hij zijn belangen omgezet naar zijn nieuwe club.Nou ik zie ze de volgende wedstrijd tegen NEC voor de beker niet makkelijk krijgen .Wens ze heel veel succes en hoop dat ze hun lesje nu wel gehad hebben

  14. Het voetballend vermogen waar PEC goede naam mee heeft gemaakt is al een tijd weg. Het is een ploeg van momenten geworden, jammer. Wat ik zelf nooit goed begrijp is dat het soms heel lang moet duren voordat een speler die totaal niet in de wedstrijd zit gewisseld gaat worden. Voorbeeld gisteren was Karagounis. Complimenten voor Broerse die altijd voor gaat in de strijd.

  15. Sinds het vernietigende verlies tegen GAE , weet iedere club hoe PEC
    aan te pakken. Jans is machteloos, heeft geen evenwicht in het team, deels zijn schuld.

    Zo kun je een parallel trekken met het veredelde PEC : AJAX .
    Na het vernietigende verlies tegen Salzburg, weet ieder club enz enz.
    De titel is nog niet vergeven.

    En de halve finale voor PEC is geen ABCtje… (ook niet met Mokotjo en Lachman)

  16. Ik ben het met ZIB eens. Vond het een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide partijen wilden winnen. Het toont wel aan dat NEC niet zo’n makkie is als dat sommigen riepen na het bekendworden van de volgende bekerwedstrijd. Na een dramatische start van de competitie, is de club bezig aan een comeback.
    Jammer uiteraard van de twee punten.

  17. Wederom een compliment voor Harry ten Klooster : jij bent een echte sportjournalist en kiest voor de beslissende foto’s .

    : DE DOELPUNTEN ,

    en niet zoals sinds de jaren 80 de gewoonte bij sportjournalisten, waar alle kranten en VI mee vol staan, het zg artistieke niets zeggende
    plaatje, close-shots van spelers tegenwoordig ’t liefst met de tongen ver uit de mond.

    Bravo Harry !

  18. Er is echt wat mis met de verdediging / keeper boer.
    Ze kunnen bijna nooit de voorsprong vast houden.

    Verder was het wel een spannende wedstrijd! 😀

  19. Bericht door wimpie, op 2 maart 2014 13:08
    Sinds het vernietigende verlies tegen GAE , weet iedere club hoe PEC
    aan te pakken. Jans is machteloos, heeft geen evenwicht in het team, deels zijn schuld.

    Zo kun je een parallel trekken met het veredelde PEC : AJAX .
    Na het vernietigende verlies tegen Salzburg, weet ieder club enz enz.
    De titel is nog niet vergeven.

    En de halve finale voor PEC is geen ABCtje… (ook niet met Mokotjo en Lachman)

    Helemaal met je eens Wimpie. De overige fotografen die momenteel aanwezig zijn bij sportwedstrijden is niet veel soeps. Foto’s zijn niet slecht van kwaliteit maar de affiniteit met de betreffende sport is ver te zoeken volgens mij.:'(

  20. Die grijze van Sportief Zwolle plempt soms wel 60 foto’s op de website. Slaat nergens op. Heeft werkelijk niets met journalistiek te maken. Maar soms zie Kleingeerts of laatst Sluiter ook bij Ajax gewoon aan de verkeerde kant fotograferen. Maken ze plaatjes van Ajax spelers en Ajex goals!! Ze hebben geen clubhart meer.

  21. Waarom zo kritisch?
    De club staat 8e en heeft zicht op de finale.

    Met de aanstelling van de heren Jansen en Van Wonderen is kwaliteit binnen gehaald.
    Er is na 4 jaar slechte communicatie tussen club en supporters.
    De schuldenlast is toegenomen van 1 naar 2 miljoen.
    Maar niemand die de jaarcijfers 2012 en 2013 naast elkaar heeft gelegd.
    De hoofdtribune is uitgebreid maar zit nooit meer dan 75% vol.
    Hadden ze het geld beter op zak kunnen houden.
    Een behoorlijk deel van de transferopbrengsten gaat naar investeerders.
    Nota bene investeerders die ook beleidsbepalers zijn.

    Het baart mij zorgen als de club volgend jaar 16e staat en omzet tegen valt.
    Laten wij hopen dat onze club de finale haalt en zich snel veilig speelt.
    En laat het bestuur daarna maar eens een tot bezinning komen en fors aflossen op de schuld.

  22. Adriaan jij bent niet bepaald op de hoogte.

    De omzet is in 2012/2013 met 70% gestegen!! PEC maakte een winst van ?? 200.000, het eigenvermogen van oorspronkelijk 2 miljoen is gedaald naar nu minus ??980.000.
    Omzet zal 2013-2014 met 10% stijgen naar 9 miljoen euro, uitbreiding stadion is door de KNVB voor 60% gefinancierd.
    Dat de business vak niet vol zit betekend niet dat deze stoeltjes niets opgeleverd hebben, veel zitten bijv binnen op komen simpelweg niet opdagen.De kaartjes zijn dan wel verkocht.
    75% klopt maar dat is wel 1 van de hoogste percentage van alle eredivisie clubs!

  23. @ insider; een EV wat van positief +2 miljoen naar negatief -0,9 miljoen is gedaald in een jaar klinkt niet goed. :'( Heb je dat wel goed omdat je ook schrijft dat ze winst hebben gemaakt?

  24. @vakkie19 die fotograven doen het al lang niet meer vanuit clubliefde !

    Spullen gesponsord krijgen via de club ( lees destijds bedrijf oude vismarkt ) en vervolgens bij clubs in de regio zitten om foto’s te maken voor geldelijk gewin ze zitten er alleen maar voor de eigen portemonee !

    Nee dan alle respect voor Harry Ten Klooster die op zien bromfietsie de stad afrijd om vrijwillig de foto’s te schieten dat doet hij ook super langs de lijn bij PEC en wel VRIJWILLIG

  25. Een negatief eigen vermogen van 2 miljoen is gedaald naar een negatief eigen vermogen van afgerond 1 miljoen.. Door de transfer periode 5 ton uitgegeven en 3,5 verdient is deze lichtelijk gestegen.

    Over de spelersfonds een voorbeeld over hoe dit werkt.

    Achtenteh is ooit aangekocht voor ??75.000 (dit bedrag is mij onduidelijk) vervolgens verkocht voor ??240.000 (bedrag is bevestigd) PEC rekend eerst hun aankoop prijs ervan af dan blijft er ??165.000 over. Hierover ontvangen de inversteerders 20% = ??33.000 (bruto) dat over een flink aantal inversteerders verdeeld wordt. Restand van ??132,000 is dus winst voor PEC.

  26. Negatief eigen vermogen is enkel een bankgarantie van de gemeente wat door het bouwen van het stadion ontstaan is. Deze wordt volgend seizoen geheel ingelost. En dan is PEC schuldenvrij.

  27. @ insider, dank, dat klinkt logisch. Ik had in eerste instantie niet begrepen dat het EV al negatief 2 miljoen was. Mooi (financieel) resultaat dus!

  28. Afgelopen weekend de wedstrijd op TV gezien.
    Eens een keer wat anders dan in het stadion.
    Maar in het stadion blijft mooier.

    Wordt tijd dat ze al die reclame eens verwijderen op de zuid tribune.
    Dat ziet er echt niet uit.

    En dat frame rondom de dug-outs is ook een aanfluiting.
    Lijkt op TV net een marktkraampje. De bedenker maat ontslag geven!

  29. Allen Sluiter is beroepsfotograaf, de rest zit er vrijwillig / voor de website van PEC (supporters). Als die gasten 90 euro vragen is dat echt te gek!!

  30. haha toch geweldig altijd die discussie’s hier.

    Gaat het niet over de sfeer dan wel over de fotograaf:P

    Mensen ga een kaart kopen voor Heerenveen uit, veel belangrijker;)

  31. Ik kan mij niet zo druk maken over de foto’s.
    De foto’s op de websites zijn voor mij van voldoende kwaliteit.
    Ik denk dat je niet wil weten wat al die apparatuur etc kost.
    En de fotografen zijn in mijn beleving wel echte clubmannen!
    Die zullen echt wel een paar seizoenskaarten gratis krijgen maar ik geloof niet dat de club ze dik betaald.

    Waar ik mij aan erger zijn niet clubmannen zoals Van Wonderen die vanuit het niets allerlei mensen een functie geven en dan ineens voor een vergoeding ambasadeur zijn!!!!!!!!!!!!!!!

    Maar ja, Van W is de Zwolsche Poetin!

Reacties zijn gesloten.