PEC Zwolle speelt gelijk in Den Haag

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag gelijkspeeld. Bij ADO Den Haag werd de uitslag 1-1. Zwolle kwam in de 20e minuut op voorsprong via Maikel van der Werff. ADO maakt in de tweede helft de gelijkmaker via Roland Alberg.

Zwolle begon met nogal wat nieuwe gezichten in de basis. Zo stonden onder meer Furdjel Narsingh en Stef Nijland in de basis. ,,Lekker om weer eens te beginnen”, grijnsde de middenvelder na afloop. ,,Hij heeft het goed gedaan en gestreden voor wat hij waard was. Een groot compliment”, vond Jans. De gasten begonnen goed aan het duel, met verzorgd positiespel. Na twintig minuten spelen leidde het tot de openingstreffer. Een corner van Bart van Hintum werd binnengekopt door Maikel van der Werff. Vanaf dat moment kwam ADO beter in de wedstrijd. Het leidde tot kansen voor Danny Bakker, Mathias Gehrt en Tom Beugelsdijk, maar in alle gevallen redde Kevin Begois bekwaam. Toch moest ook hij het antwoord schuldig blijven op het afstandschot van Roland Alberg. Met een prima poging vanaf een meter of dertig verschalkte hij vlak voor rust Begois.

In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Door een pijnlijke knieband van Begois keepte Leon ter Wielen de tweede helft. Beide ploegen waren via afstandschoten wel gevaarlijk, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Tot de slotfase, toen invaller Michel Kramer namens ADO vanuit kansrijke positie overschoot. Aan de andere kant was er een enorme kans voor Fred Benson. De invaller schoot oog in oog met doelman Coutinho de bal naast. ,,Het moment van de wedstrijd. Fred wachtte goed, maar koos geen hoek. Hij schoot naast. Anders win je hier gewoon”, stelt Jans. Hierdoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Volgende week speelt PEC Zwolle op vrijdag. In het eigen IJsseldelta stadion is FC Groningen de tegenstander (20.00 uur).

ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (1-1). 
Toeschouwers: 11.711 
Scheidsrechter: Kamphuis 
Gele kaarten: Beugelsdijk, Van Duinen, Wormgoor (ADO Den Haag), Nijland, Saymak (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Gehrt (74. Kramer), Holla, Bakker; Schet (30. Wildschut), Van Duinen en Alberg

PEC Zwolle: Begois (46. Ter Wielen); Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Mokotjo, Drost, Saymak; Narsingh (57. Karagounis), Fernandez, Nijland (83. Benson)

Scoreverloop: 
20. Van der Werff 0-1 
42. Alberg 1-1

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “PEC Zwolle speelt gelijk in Den Haag”

  1. Benson doet het er om, Nijland vond ik nog wel aardig. Misschien vrijdag op 10 tegen zijn oude club, mag hij het laten zien. Verder zijn de uitwedstrijden dit seizoen te mager, maar gelukkig pakken we thuis meer punten en hebben we maar drie keer verloren.

  2. Zag ik laatst iemand hier roeptoeteren over de sfeer bij ado, dat was de echte rauwe sfeer.

    De hele wedstrijd een kidsvak wat ado ado roept.
    😉

  3. Hmm erg jammer weer!:(

    Niet alleen het spel van PEC maar ook weer zo veel blessures.
    En dan moet je plek acht gaan verdedigen met Nijland, ter Wielen en Benson op het veld…. Kansloos!

    Als je vecht voor lijfsbehoud dan is bijna ieder gelijkspel buitenshuis lekker maar nu ging het om plek acht op de lijst.
    Dan is 1-1 uit bij ADO zeker niet voldoende!

    Vrijdag thuis tegen Groningen die in vorm zijn en ons nu voorbij zijn gegaan met één punt. Zeer belangrijke wedstrijd.
    Als je die ook niet wint en Cambuur en Heracles pakken nog een paar punten dan kunnen we zwaaien naar het linkerrijtje.

    Eens kijken wie er vandeweek weer uit de lappenmand kruipen.

  4. Sfeer bij Zwolle is het hele seizoen al goed te noemen, misschien wat matige partijen erbij zoals tegen die egels, maar kijk naar de sfeer tegen Vitesse en NEC, top! Beter inderdaad dan wat ADO afgelopen zondag liet zien, het beleid bij de verschillende clubs zorgt hier trouwens ook deels voor. Passie en strijd op de tribune wordt tegenwoordig al heel snel de kop ingedrukt door stewards of beveiliging, wat een wat fanatiekere sfeer niet goed komt.

    Zwolle Europa in!! Genieten boys

Reacties zijn gesloten.