PEC Zwolle verliest thuis van Groningen

|   Laatste wijziging

De bal wordt na een afgeslagen vrije trap opnieuw het strafschopgebied van PEC Zwolle ingeslingerd. Uitgerekend Eric Botteghin, die vier jaar in Zwolle heeft gespeeld, kopt de bal achter Diederik Boer. Hierdoor verliest Zwolle op eigen veld van FC Groningen en lijkt plaats acht uit beeld. ,,Dit is heel frusterend", baalt Maikel van der Werff.

04-04-2014_pec_zwolle-fc_groningen_0-1_01.jpg 

Zwolle begon zonder Kamohelo Mokotjo (enkel) uitstekend aan het duel. In de beginfase zette de thuisploeg goed druk op de Groningers. Het leverde ook prima kansen op. Een voorzet van Furdjel Narsingh werd door doelman Marco Bizot maar net op tijd overgetikt. Uit die hoekschop schoot Jesper Drost hard op doel, maar ook die inzet keerde Bizot. Na ruim een kwartier spelen werd Fred Benson prima diepgestuurd, zijn inzet ging maar net over het Groningse doel. ,,Ëen geweldig moment om te scoren, maar Fred schiet hem over", aldus trainer Ron Jans. Later kreeg hij de bal in de voeten gespeeld van doelman Bizot, maar de aanvaller kon er niets mee doen. De gasten beperkten zich vooral tot verdedigen en toonden maar weinig aanvallende intenties. In de counter waren ze nauwelijks gevaarlijk. ,,Ze stonden negentig minuten lang voor het eigen doel", vond Van der Werff. Furdjel Narsingh moest in de rust het veld ruimen voor Guyon Fernandez. Met twee spitsen kreeg Zwolle minder kansen dan voor de rust. ,,We dachten met twee spitsen meer voorin klaar te kunnen spelen. De voorzetten kwamen er alleen niet", constateerde Jans. Halverwege de tweede helft kwam Gronigen op voorsprong. Botteghin kopte raak uit een vrije trap. Zwolle probeerde het daarna nog wel, maar het bleef bij 0-1. ,,We hebben te weinig power voorin om dit soort wedstrijden te beslissen", constateerde Jans wrang.

04-04-2014_pec_zwolle-fc_groningen_0-1_02.jpg

04-04-2014_pec_zwolle-fc_groningen_0-1_03.jpg

  04-04-2014_pec_zwolle-fc_groningen_0-1_04.jpg   

04-04-2014_pec_zwolle-fc_groningen_0-1_05.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “PEC Zwolle verliest thuis van Groningen”

  1. Als je gedurende zo’n groot deel van de wedstrijd de toon hebt gezet, mag je niet de tegenstander met 3 punten naar huis laten gaan.

    Zwolle mist een koele afmaker. Jammer dit verlies en onnodig. Ik zag het ‘oude’ Zwolle weer terug met prima combinatievoetbal en Groningen
    deinsde bangelijk naar achter. Had ik niet gedacht van deze ploeg.

  2. We missen gewoon een spits die groot en sterk is en een bal kan vasthouden. Nu zie je dat er geen constante druk kan worden gezet op Groningen. Het zijn te zwakke aanvalsgolven die makkelijk kunnen worden geneutraliseerd door de tegenstander.

  3. Gehele 2e helft met 10 man gespeeld als je begrijpt wat ik bedoel. Wat is die Fernandez lui zeg, statisch en heeft geen diepte. Dit mag Jans zich nu wel eens gaan aantrekken.

  4. We gaan de komende 3 wedstrijden geen punten meer pakken, maakt ook niet meer uit. We zijn klaar, op naar mooie bekerfinale!

  5. Je kunt wel in de finale staan maar het publiek wil nu ook wat zien. Je kunt volgens de cijfers wel overwicht hebben maar dat lag niet aan PEC. Ze voetbalden de hele tijd naar achteren en Groningen liet ze lekker gaan. En dan breng je een verdediger erin als je achter staat. Nee dit moet 20 april stukken beter.

  6. Keeper de boer heeft het deze wedstrijd ook weer goed gedaan anders hadden er voor groningen nog meer doelpunten in gegaan.Dus aan de boer hebben ze ook nog veel te danken maar kan dus alleen ook niet alles uit zijn del houden.Jammer dat ze bij PEC geen goede afmaker hadden dus volgende keer beter.En wat Europa betreft moet er nog veel gebeuren met de ploeg succes

  7. Zo af en toe zit bezoek ik een wedstrijdje van GAE. Trots zijn ze op de grootste statribune van NL. Ze vergelijken hem zelfs met die van Dortmund. >:(
    Dat lijkt mij zeer overdreven en ik verzoek de heren die dit beweren dan ook maar eens een thuiswedstrijd van de Dortmunders te bezoeken. 😉

  8. Eindelijk is Jans er ook achter dat we voorin power missen. Het hele seizoen aan lopen modderen met jongens als Benson en Fernandez. Zoek naar een stevige spit die er gewoon in durft te klunen. Types als Hemmen van Cambuur, die jongen van Nec. Geen wereld voetballers maar vele malen meer inzet dan het genoemde zwolse tweetal. Op naar Rotterdam om het seizoen nog iets kleur te geven.

  9. Europees voetbal is zeker maar play offs nacompetitie kan ook zo nog maar als rkc vanmiddag wint van feyenoord wand ik zie zwolle de laatste 3 wedstrijden niet winnen en rkc wel en dan staat zwolle gewoon op plek 16.

  10. Ach jongens, desespereert toch niet zo.

    De kans dat wij nacompetitie moeten spelen is 0,0 %. Ongeacht welke uitslag van wie dan ook vanmiddag en volgende week.

    0,0 %

  11. Krek wa-k altied al ezegd ?bbe: nie wanopen en nooit bange w?zen, ’t kump allemaole goed! Laot oe niks wies maken döör de dwaellichies en de k?rmejakkers. 😉

  12. Maar het kan toch niet zijn, dat we GA en Heracles boven PEC laten eindigen na zo’n seizoen?! 🙁 Gewoon de mouwen opstropen en voor de punten gaan die laatste 3 wedstrijden!
    De bekerfinale is een apart feestje!:D

  13. Wat maakt dat iegeltje zich nou weer druk om? Laat hij zijn eigen trainer maar ter verantwoording roepen.

    Eerst riep die rooie blaaskaak dat ze voorronde CL gingen spelen en nu roept hij dat ze al veilig zijn. Laat ze in Godsnaam bidden dat hij er niet weer naast zit.

Reacties zijn gesloten.