PEC Zwolle speelt gelijk bij FC Twente

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen een prima prestatie geleverd gelijk te spelen bij FC Twente. In Enschede werd de uitslag 2-2. Zwolle haalde door dit resultaat 40 punten en eindigde op de 11e plaats in de Eredivisie. Ron Jans: "Wij wilden graag op minimaal 40 punten komen. Dat hebben we gedaan. Dit was echt een ‘2-2 wedstrijd’.

In de eerste twintig minuten van het duel gebeurde er vrij weinig. Dit veranderde in de tien minuten daarna, waarin liefst drie doelpunten gescoord werden. Eerst was het Kyle Ebecilio. Hij schoot raak, nadat zijn poging door Darryl Lachman van richting werd veranderd. Vlak daarna kwam Zwolle, dat prima meevoetbalde, op gelijke hoogte. Van afstand volleyde Thanasis Karagounis de bal achter keeper Nick Marsman in het doel. Nog geen zestig seconden later bracht Dusan Tadic de Tukkers weer op voorsprong. Zwolle had vlak voor rust een aantal prima kansen, maar onder meer Mustafa Saymak kreeg zijn inzet niet achter keeper Marsman.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met aanvallen. Twente en Zwolle hadden beiden echter het vizier niet op scherp. Invaller Furdjel Narsingh wel, nadat hij werd diepgestuurd door Mustafa Saymak. Een dikke mnuut na zijn invalbeurt schoot hij de bal beheerst achter doelman Marsman. Daarna waren de supporters meer gericht op de degradatiestrijd en het afscheid van FC Twente-verdediger Peter Wisgerhof. ,,Wij wilden graag op minimaal 40 punten komen. Dat hebben we gedaan. Dit was echt een ‘2-2 wedstrijd”, vond trainer Ron Jans.

FC Twente – PEC Zwolle 2-2 (2-1). 
Toeschouwers: 29.800 
Scheidsrechter: Kamphuis 
Gele kaarten: Rosales (FC Twente), Karagounis (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland (88. Wisgerhof), Schilder, Gutierrez, Ebecilio, Tadic, Promes, Castaignos (60. Borven), Mokhtar (69. Ould-Chilh)

PEC Zwolle: Boer, Van der Werff, Lachman, Broerse, Gravenbeek, Mokotjo (69. Narsingh), Klich, Saymak, Drost, Karagounis (65. Thomas), Fernandez (77. Benson)

Scoreverloop: 
21. Ebecilio 1-0 
27. Karagounis 1-1 
28. Tadic 2-1 
71. Narsingh 2-2

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “PEC Zwolle speelt gelijk bij FC Twente”

  1. Wat een top seizoen. Beker gewonnen, Europees voetbal, geweldige 11e plek en we staan boven Camboer en gayventer!!! Op naar 21 augustus, kan nie wachten. Forza Zwolluuuuhh

  2. Haha wat een kneuzen in Daimter. Ze kunnen niet eens winnen van de nummer laatst. Nee dan die huldiging? Ze hebben toch helemaal geen prijs gewonnen. Wat een sukkels zeg die zonodig het veld op meoesten rennen. Nee erg snugger zijn ze daar niet. 🙁

  3. Een goede afsluiting van een historisch jaar, vooral door de hoofdprijs die we pakten op 20 april tegen 020. In competitie had er nog wel wat meer in gezeten, maar dat is iets voor volgend seizoen. We hebben een zorgeloos seizoen gehad en dat is toch een mooie prestatie, tweede jaar is het moeilijkste jaar!

  4. Het beste seizoen ooit. Alle doelstellingen zijn behaald en we groeien steeds verder op zowel sportief, commercieel als financieel vlak. PEC is on track!!

    Ik ben trots een PEC Zwolle supporter te zijn.

  5. Een prachtig seizoen. Hopelijk trekken we deze lijn door en staan we volgend jaar weer een treetje hoger.

    Is het trouwens stoer om de namen van de Eagles en Cambuur te verbasteren? Mooi dat we boven ze staan, maar het had gisteren niet veel gescheeld of dat was anders geweest. Een beetje meer respect voor de prestatie van deze twee nieuwe ploegen lijkt me wel op zijn plaats.

  6. Cambuur is zo’n beetje de satellietclub van PEC aan het worden. Ach ja beide prmovendussen hebben het ook top gedaan vindt ik. Eindelijk dat RJC er eens uit gelukkig.

  7. Geweldige club Cambuur Leeuwarden. Een club met veel mogelijkheden. Een moderne club die vooruit wil. Vandaar dat veel Zwollenaren daar onderdak vinden. Er zijn, in de basis, veel overeenkomsten. Hoge gun factor ook bij de rest van Nederland. Sympathieke club.

  8. Helemaal geen sympathieke club met een stelletje fans die zich keer op keer misdragen!! Ondanks dat Leeuwarden de hoofdstad van Friesland is willen ze zich daarmee niet associeren. Ze wanen zich beter dan dat, het is bijna Duits…. Het incident rond Dwight Lodeweges alweer vergeten?

  9. Prima resultaat, hoeveel mensen hadden vooraf gedacht dat we hier 1 of 3 punten zouden pakken? Hoeveel mensen hadden verwacht dat we begin van het seizoen Feijenoord zouden oprollen en hoeveel mensen hadden bedacht dat we met een beker in de handen zouden staan en straks ergens in Engeland of Spanje gaan voetballen? Alle critici de mond gesnoerd! Iedereen tot volgend seizoen, vakantie.

  10. Genoten van PEC dit jaar! Toch wel heel blij dat het geen FC Zwolle is blijven heten. PEC klinkt veel beter een is beter!

Reacties zijn gesloten.