Gevonden fietsen op website AFAC

Zwolle – De AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) verwijdert en verwerkt fout gestalde fietsen en fietswrakken, met name in de stationsomgeving. 

Ook op de Grote Markt haalt AFAC fietsen weg die niet binnen de rekken staan. AFAC publiceert de gevonden fietsen op www.verlorenofgevonden.nl met een foto en bijzondere kenmerken. U kunt de site doorzoeken om te zien of uw fiets bij de AFAC staat. Mocht u uw fiets hier aantreffen, kunt u contact opnemen met de AFAC: (038) 421 42 11. Of mail naar afac@zwolle.nl. Voor het ophalen van uw fiets is legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) verplicht. Vergeet niet uw fietssleutel en geld of pinpas mee te nemen, want anders kan de AFAC uw fiets niet teruggeven. De ophaalkosten bedragen 15 euro.

Volg de volgende stappen om de website te doorzoeken:
1. Ik ben iets verloren
2. Ik wil zoeken in de gevonden voorwerpen
3. Geef aan dat u een fiets zoekt in Zwolle

De AFAC controleert alle fietsen op diefstalsignalering. Als er aangifte gedaan is bij de politie bezorgt de AFAC gratis uw gevonden fiets thuis. U kunt telefonisch aangifte doen via 0900 – 8844 of digitaal via www.politie.nl. Bij de AFAC kunnen de medewerkers u ter plekke ook helpen met het doen van aangifte. Zorg wel dat u zoveel mogelijk gegevens van uw fiets bij de hand hebt.

Fietsen worden drie maanden bewaard, fietswrakken twee weken. Als u uw fiets gratis wilt laten graveren, kunt u ook bij de AFAC terecht.

Adres: Derk Buismanstraat 23 (een zijstraat van de Oosterlaan bij het station).
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

De AFAC in verband met feestdagen en vakanties een aantal dagen gesloten:

  • Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei)
  • Vrijdag 30 mei, ATV-dag
  • 2e Pinksterdag (maandag 9 juni)
  • In de zomermaanden is de AFAC van week 28 tot en met week 33 (zes weken) op donderdag en vrijdag gesloten.

De gemeente zet zich in om met name de stationsomgeving schoon, veilig en leefbaar te houden. Daarom worden fietswrakken en fietsen die niet in de rekken staan, verwijderd door medewerkers van AFAC. Om te zorgen voor voldoende ruimte in de rekken worden ook fietsen die langer dan twee weken in de rekken staan verwijderd. 

Wilt u uw fiets langer dan twee weken stallen? Dan kunt u gebruik maken van de betaalde stalling aan de noordzijde van het station. 

Ook op de Grote Markt worden fietsen die niet in de rekken staan verwijderd. Hiermee wil de gemeente, samen met de ondernemers in het centrum, de Grote Markt voor iedereen aantrekkelijk, sfeervol en toegankelijk te houden. Fietsen buiten de rekken zorgen namelijk voor gevaarlijke situaties en gaan ten koste van de toegankelijkheid van de winkels en horecagelegenheden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Gevonden fietsen op website AFAC”

  1. fietsen worden onteigend in de vakantie periode snel zo veel mogelijk fietsen beplakken met afac stickers en dan ook datum 4 dagen er voor dan de werkelijke datum als ik ze zie trek ik ze er af!! afblijven van onse fietsen!!!!

  2. Ik ben vóór het verwijderen van (krakkemiggige) fietsen die er wekenlang staan, het was vandaag nog in het nieuws: te weinig fietsparkeerplaatsen op stations. Maar stel: je zet iedere dag op het zelfde tijdstip je fiets op het station. Het liefst iedere dag op de zelfde plaats, want dat is handig. AFAC denkt dan: “die fiets staat er al weken”. En dus verwijderen ze je fiets. Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar het zal je maar gebeuren.

Reacties zijn gesloten.