Brandweerauto beschadigt auto’s in krappe straat

Zwolle – Bij een brandmelding aan de Anjelierstraat in de wijk Assendorp raakten door de inzet van de brandweer een aantal auto’s beschadigd.

12-05-2014_autos_beschadigd_na_brandmelding_anjelierstraat_01.jpg  

Toen de brandweer uitrukte voor een woningbrand aan de Anjelierstraat en de Rozenstraat indraaide werden daar, doordat de straat aan de krappe kant is, een aantal personenauto’s geraakt en beschadigd. De politie handelde de schade met de desbetreffende bewoners af. De brandweer hoefde overigens geen brand te blussen. Die was er niet. Een oververhit pannetje was het probleem.

12-05-2014_autos_beschadigd_na_brandmelding_anjelierstraat_02.jpg

12-05-2014_autos_beschadigd_na_brandmelding_anjelierstraat_03.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Brandweerauto beschadigt auto’s in krappe straat”

  1. Dat is toch in een groot gedeelte van Assendorp het geval, maar ook wel in de Indische Buurt, waar straten te krap zijn voor die grote brandweerauto’s. Dit mag wel eens op de agenda van de gemeenteraad. Onverantwoordelijk!!

  2. Wat mij betreft, mogen sommige bewoners ook eens leren fatsoenlijk LANGS de stoeprand te parkeren in plaats van met de banden nog op straat. Op de bovenste foto is goed te zien dat er auto’s gewoon waardeloos geparkeerd staan. Het genante is nog dat in de schuldvraag de brandweerwagenchauffeur erop aangekeken wordt dat hij schade veroorzaakt. In plaats van te realiseren dat ELKE SECONDE telt, hebben schadehebbenden geen goed woord over voor de brandweerlieden en de zware taak die ze hebben. Het laveren van zo’n grote wagen tussen de smalle straatjes van Assendorp zal geen eenvoud zijn, zeker niet wanneer je je realiseert dat er (mogelijkerwijs) mensenlevens op het spel staan. Dat men alleen denkt aan de krassen op de auto of een gebroken spiegeltje dan het grotere plaatje waarbij de belemmering die hun auto veroorzaakt een rol speelt, zegt ALLES over het idiote egocentrisme, materialisme en gebrek aan zelfinzicht van de klagers. Smakeloos!

  3. Tijd voor een gratis parkeer transferium langs de deventerstraatweg.
    De afstand kan makkelijk met een fiets overbrugd worden.
    Ruimte in de straten en de hulpdiensten kunnen ongestoord hun werk doen.
    Alleen nog parkeervergunning voor de mensen die door hun fysieke beperkingen niet anders kunnen.
    Laden en lossen is natuurlijk geoorloofd (plm. 15 min)

  4. geachte zomaar een zwollenaar, de woonwijk stamt nog uit de jaren 20 toen men nog met paard en wagen door de straten reed en niet berekend was om met een snelheid van 50 a80 door heen te scheuren. Dat is mijn reden om de auto iets meer op straat te parkeren in Assendorp . want hoewel er een bord staat van dit is een woonerf, wat inhoud stapvoets door de straat heen te rijden ,word er zo hard mogelijk door heen gescheurd hier in Assendorp!!!! En al jaren vechten wij hier voor drempels in de straat maar de gemeente heeft oog en oorkleppen op. Het is dus wachten tot eer een kind finaal word dood gereden, voor dat hier gemeente Zwolle er wat aan gaat doen.
    Ik nodig je uit om een dagje in de Lelystraat ,halverwege de verkeersdrempel, met een tuinstoel te gaan zitten en een camara te gaan zitten filmen. En jawel, de dukes of Hazzard is er niks bij….
    Vooral de gestreste huismoedertjes die hun kindje ff met de auto naar school brengen. Vroeger gingen wij lopend…

  5. Die brandweerleden hadden die klagers vol met schuim moeten spuiten ahahah wat was dat mooi geweest zeg!!!:)
    Zorg ervoor dat je je auto goed parkeert want je ben er zelf verantwoordelijk voor!!
    Ik fiets/loop elke dag daar langs, het is niet normaal hoe sommige hun auto daar zetten, helemaal fout , dus ook aandachtspunt voor de stadswacht/parkeercontroleurs niet alleen bekeuring uitschrijven als de mensen 1minuut te laat zijn maar spreek ook de bestuurders daraopaan!!!
    Hoop verder dat de schade meeviel en dat het vergoed wordt!!

  6. @blauwvinger – lekkere ben jij. Je gaat de straat onoverzichtelijk maken door bewust verkeerd te parkeren?
    Begrijp je wel dat je hierdoor JUIST kinderen in gevaar brengt omdat die meer dan op een (bredere) doorgang te laat gezien kunnen worden?

    En vergeten we natuurlijk even dat het ook een werkelijke brand had kunnen zijn waarbij ook een kind opgesloten werd… Verbrandt omdat de brandweerauto er niet door kon omdat blauwvinger zo nodig zijn auto aso parkeert.

    brrr moet er niet aan denken.

    Maar rijdt daar overigens voornamelijk bestemmingsverkeer = bewoners van die straat?
    Kan je niet eens met je buren praten in plaats van met de vingertjes naar de gemeente te wijzen?

  7. “Toen de brandweer uitrukte voor een woningbrand aan de Anjelierstraat en de Rozenstraat indraaide werden daar, doordat de straat aan de krappe kant is, een aantal personenauto’s geraakt en beschadigd”.

    Waarom vanaf de Molenweg naar de Anjelierstraat, en niet via de Assendorperstraat?

  8. iedereen strak aan de stoeprand parkeren, en niet moedwillig onder mom van snelheidsbelemmeraar gaan eigen rechtertje spelen.ook een brandweer moet snel ter plaatse wezen vooral als elke seconde telt.afz een vullisman die er ook langs moet.

  9. Parkeervakken zijn te smal, gevolg banden op de weg, dus ook de auto…
    De brandweer kan er dan niet langs en ja, dan heeft je auto pech. Prio1 is prio1…

  10. De parkeervakken stammen nog uit de tijd dat de auto’s een stuk kleiner waren dan de bakbeesten die er nu rond rijden.
    Logisch dat je het formaat auto’s a la 2014 niet meer fatsoenlijk kwijt kunt in een parkeervak uit de jaren ’70. Heeft niks met fatsoenlijk of onfatsoenlijk parkeren te maken.

  11. Parkeerverbod maken aan een kant van de straat en het probleem is opgelost voor de hulpverleners zoals brandweer en ambulance.Ben geboren in de buurt assendorp en was vroeger lekker rustig in de straten maar staat nu vol met blik.Sommige huizen zijn door huisjesmelkers gekocht en wonen soms drie a vier kamerbewoners in die hebben dan ook nog eens een autootje dus straatje staat zo vol.

  12. Waarschijnlijk had de chauffeur van de brandweerauto het verkeerde adres in zijn TomTom gezet. De auto ging via de assendorperdijk door de 1e weidjesstraat, de molenweg en de Rozenstraat naar de anjelierstraat. Wel een heel vreemde route. Vast geen Zwollenaar.

  13. Straat is breed genoeg, niet iedereen parkeert even strak langs de stoep dat is alles.

    Ja, parkeerwachten zijn er in Zwolle speciaal ingehuurd door de gemeente Zwolle.

  14. Parkeerwachten doen waarschijnlijk alleen nog maar de binnenstad. Die zijn nog onzichtbaarder dan toen de politie zelf nog controleerde.

  15. Waarom vanaf de Molenweg naar de Anjelierstraat, en niet via de Assendorperstraat?

    Omdat elke seconde telt en er niet rustig nagedacht kan worden over een ideale route.

  16. Bij een melding van een woningbrand is het standaard dat er 2 (of 3) voertuigen naar het betreffende adres gaan en daar elk een andere route voor nemen. Als ze beiden de meest logische route zouden nemen en er een stremming blijkt te zijn staan ze vast. Door beiden een andere route te nemen (tweezijdig aanrijden heet dat) zorgt men er voor dat er zo snel mogelijk een rode auto voor de deur van het brandadres komt…

    Neem daarbij dat de brandweer (in principe) zich ook aan eenrichtingsverkeer moet houden kan het dus voorkomen dat het lijkt alsof men zomaar een route neemt…

  17. Om even in te gaan op de discussie, de tomtom vd brandweerauto gaf aan via de rozenstraat, dat dat de snelste route was, zo vertelde de politie mij.

  18. Nou, zo veel reacties, die ga ik niet lezen. Laat ik even mijn eigen mening ventileren over autorijden in Assendorp. Autorijden en Assendorp gaan niet samen. Ik heb ooit één keer met de auto een adres gezocht in Assendorp. Wat een irritatie. Vooral als je een hele andere straat zoekt dan waar je bent. Je ziet gewoon in de verte de Assendorperstraat, vanwaar je weer weet waar je moet zijn, maar je kunt er niet komen! Iedere eenrichtingsweg leidt weer een andere kant op. Het is overal zo smal dat je gewoon niet kunt rijden zonder je spiegels in te klappen. En hoe langer het duurt om je doel te bereiken, hoe geirriteerder je word, en des te agressiever je gaat rijden. Dus, als je in Assendorp woont, en iemand rijdt asociaal door jouw straat… bedenk dan even dat zoiemand wellicht al een half uur een bepaalde straat zoekt en daardoor wellicht gefrustreerd raakt.

  19. @blauwvinger straks niet gaan lopen huilen als jouw spiegel eraf ligt zonder briefje achter je ruitenwisser omdat jij je auto half op de weg zet 😉

  20. Even de feiten op een rijtje:

    – Parkeren en Assendorp is geen goede combinatie
    – Auto’s netjes parkeren blijft voor iedereen heel moeilijk (ik heb wonderen gezien, bijna haaks erop foutparkeren.. Hoe krijg je het voor elkaar)
    – De Brandweer (hoewel idd een vreemde route), zal doorduwen op het moment dat de toegang krap is. Prio1 is Prio1.

    Het andere feit is wel, dat de schade (in mijn ogen mits er aan de voorwaarden is voldaan, dwz. de auto stond niet half op straat of totaal scheef in het vak, maar gewoon netjes in het parkeervak) die is ontstaan aan de auto’s, vergoed moet worden.

    Verder zouden ze in Assendorp inderdaad eens moeten kijken naar alternatieve parkeermogelijkheden. Geef ze inderdaad een parkeerplaats aan de Deventerstraatweg, waar (alleen!) inwoners van Assendorp gratis mogen parkeren, zonder iets aan het huidig vergunningenstelsel te veranderen. Ik denk dat je dan al veel auto’s zult zien verhuizen naar die parkeerplaats, en uit de wijk.

    Een vriend van me die er woont en zelfstandig ondernemer is, zal zijn auto wel voor de deur willen houden (sommige klussen vragen om ander gereedschap en dan moet je dus de auto uit- en weer inladen, heel gedoe als je dan eerst ergens anders naartoe moet om je auto op te halen). Zijn prive auto echter, zou hij dan wel op zo’n parkeerplek neerzetten. Nu heeft hij die mogelijkheid niet.

Reacties zijn gesloten.