Ergernis & onduidelijkheid over kaarten JC Schaal

Foto van auteur

Zwolle – De nationale voetbalbond KNVB zegt donderdag er alles aan gedaan te hebben om het mogelijk te maken dat evenveel PEC Zwolle-supporters als aanhangers van Ajax zondag de strijd om de Johan Cruijff Schaal kunnen bijwonen. In de voorbije dagen uitte PEC Zwolle via de media frustratie over de verplichte combiregeling die hun fans moeten ondergaan willen ze naar de Amsterdam Arena afreizen.

De boosheid over de dure combiregeling was ontstaan omdat Albert Heijn zonder ook maar enige beperking als actie wel gratis kaarten verstrekt. Daarbij komt dat voor de Ajax-fans geen combiverplichting geldt. ‘Het uitgangspunt van de KNVB is dat bij de wedstrijden om de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal de supporters van beide clubs evenredig veel kans hebben om in het stadion hun club aan te moedigen. Vandaar dat de KNVB de clubs de mogelijkheid biedt om beide evenveel supporters naar het stadion mee te nemen en dat de kaarten voor zowel de PEC Zwolle-fans als de Ajax-fans dezelfde prijs hebben’, aldus de voetbalbond.

Vanwege een incident uit het verleden werd in het geval van PEC uit veiligheidsoverwegingen voor een verplichte trein- en buscombi gekozen. ‘De KNVB heeft zich in dit overleg hard gemaakt voor een verruiming van de vervoersmaatregelen, waarbij een gedeelte van de PEC Zwolle-supporters met de bus en het merendeel met de auto naar de wedstrijd kon afreizen. Alle partijen hebben hier mee ingestemd.’

‘Aanvullend heeft de KNVB om het busvervoer te stimuleren veertig procent korting op het wedstrijdticket gegeven. Dat betekent dat een wedstrijdticket voor supporters die met de bus gaan vijftien euro is. Voor supporters die met de auto gaan, is het ticket 25 euro. Het wedstrijdticket is de enige prijsvariabele waar de KNVB invloed op heeft. De aanvullende kosten van een wedstrijdkaart, zoals vervoer- en parkeerkosten of administratiekosten die de club rekent, worden niet door de KNVB bepaald.’

Vanuit Zeist wordt ook aangestipt dat PEC wist dat Albert Heijn als partner van de KNVB bij wijze van actie kaarten van de hand zou doen. ‘Beide clubs waren voorafgaand dan ook op de hoogte gesteld van deze publieksacties. Dit was ook het geval bij voorgaande KNVB-bekerfinales en wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Ergernis & onduidelijkheid over kaarten JC Schaal”

 1. Inderdaad hele vreemde gang van zaken. Ik zou eerst niet gaan i.v.m. De combi regeling en heb nu twee kaarten via de AH. Dit is de derde keer dat ik naar deze wedstrijd ga. Alle voetbalkampioenen kunnen namelijk ook naar deze wedstrijd. Iedereen zit hoe dan ook redelijk gemengd. Zuur voor de mensen die de dure kaarten moesten kopen.

 2. Is het niet een beetje vreemd dat de de AH kaarten voor vak 410 zijn???
  Bekend staand als het vak voor de meest fanatieke Ajax aanhangers?? (Vuurwerkgooiers Bekerfinale):o
  Of is de indeling deze keer anders?

 3. PEC en KNVB, gaan jullie maar lekker met de vingertjes naar elkaar wijzen.
  Feit blijft dat een flink aantal mensen zich terecht behoorlijk bedonderd voelt.
  Je legt een te hoog bedrag op tafel voor die kaarten, wordt opgezadeld met een lading, vooral zinloze hoepeltjes om doorheen te springen en even later staat heel het net vol met kaarten zonder hoepeltjes (zoals het hoort!) die mensen gratis bij een kilo halfomhalf hebben gekregen.

  Waanzin en zeker de laatste voetbalwedstrijd die ik met wat voor regeling dan ook ga bezoeken.
  :(>:(

 4. Wij gaan zondag met autocombi, waarom betalen we ?? 35,- pp voor een kaartje en ?? 10,- parkeergeld.

  Te zot voor woorden, wie de zakkenvullers zijn in deze weet ik niet maar iedereen speelt weer de grote onschuldige.
  Ik eis restitutie want laat mij/ ons niet belazeren door wie dan ook.

  De KNVB is 1 grote MAFFIA INSTITUUT.

 5. Dat betekent dat een wedstrijdticket voor supporters die met de bus gaan vijftien euro is. [/quote

  De aanvullende kosten van een wedstrijdkaart, zoals vervoer- en parkeerkosten of administratiekosten die de club rekent, worden niet door de KNVB bepaald.’

  dus de fans van pec, worden door pec mafia genaait 😛

 6. @adriaan, ben benieuwd of je ook werkelijk waar restitutie hebt geeist of dat het alleen bij een boze reactie op weblogzwolle blijft.

  Ben namelijk erg benieuwd naar de reactie van PEC. De marges die los staan van de AH actie lijken totaal uit verhouding tov andere uitwedstrijden.

  Onderstaande komt van een reactie van PEC.nu:

  (Prijs PEC) ?? (Prijs KNVB) = (Bedrag voor de kas, administratie, beveiliging, busreis, parkeerkosten, etc.)
  ?? 47,50 ?? ?? 15 = ?? 32,50 verschil per persoon voor de buskaart
  ?? 45 ?? ?? 25 = ?? 20 verschil per persoon voor de autokaart

 7. De KNVB heeft bij wedstrijden om de Johan Cruijff-schaal de verlenging afgeschaft. Als er na negentig minuten nog geen winnaar is, zullen er direct strafschoppen volgen.

  De nieuwe regel is zondag, als landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle elkaar in de Arena treffen, al van toepassing. De voetbalbond kiest hiervoor om de fysieke belasting van spelers aan het begin van het seizoen te beperken.

Reacties zijn gesloten.