Sinterklaas is weer in Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag was in de binnenstad van Zwolle de intocht van Sinterklaas! De Goedheiligman kwam met zijn Pakjesboot en gevolg vanaf het Zwartewater aan bij het Rodetorenplein. Bj het evenementenplein en ook op de nieuwe Rodetorenbrug waren duizenden kinderen die Sinterklaas en de vele Zwarte Pieten een warm welkom heetten.

dsc_3380.jpg 

Na de warme ontvangst werd Sinterklaas welkom geheten door burgemeester H.J. Meijer. Na een rondtour door de mooie Hanzestad arriveerde de Sint op het Grote Kerkplein. Daar was van alles te doen voor de Zwolse kinderen. Rond 15.00 uur vertrok de Sint naar de Isala Kliniek locatie Sophia, om daar de kinderafdeling met een bezoek te vereren. De jaarlijkse intocht van Sinterklaas werd dit jaar georganiseerd door CityCentrum Zwolle en ondersteund door de werkgroep Handbal S.V. Zwolle. Zes ondernemers voor hun extra financiële bijdrage. In Zwolle waren geen witte of clownPieten te vinden. De organisatie hield het traditioneel bij de Zwarte Piet.

15-11-2014_intocht_sinterklaas_10.jpg   

15-11-2014_intocht_sinterklaas_05.jpg 

sinterklaas-1.jpg  

sinterklaas-5.jpg
 

sinterklaas-2.jpg

sinterklaas-3.jpg  
 
sinterklaas-4.jpg 
 
15-11-2014_intocht_sinterklaas_03.jpg
 
15-11-2014_intocht_sinterklaas_06.jpg
 
15-11-2014_intocht_sinterklaas_07.jpg
 
15-11-2014_intocht_sinterklaas_08.jpg
 
15-11-2014_intocht_sinterklaas_09.jpg
 
dsc_3341.jpg
 
dsc_3338.jpg
 
dsc_3343.jpg
 
dsc_3363.jpg
 
dsc_3372.jpg
 
dsc_3382.jpg 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

49 gedachten over “Sinterklaas is weer in Zwolle”

  1. TOP, zwarte piet hoort erbij, laat de tegenstanders niet aan onze cultuur komen, zwarte piet is tegenwoordig een belangrijk figuur bij het feest

  2. Vlekkeloze intocht, complimenten voor de organisatie. Sinterklaas zag er ook weer fantastisch uit. Een gezellig kinderfeest zoals dat hoort. Top! 😀

  3. Was vandaag bij de intocht in Emmeloord, gezellig druk en ook alleen maar zwarte pieten. Een paar van de pieten hoefden zich niet te schminken, ze waren van nature al zwart.
    Een intocht zoals het hoort.

  4. de nieuwe brug over de gracht heeft de vuurproef doorstaan zie ik, zoveel mensen erop en we konden er later gewoon overheen toen we na de intocht in de namiddag de stad in gingen 🙂

  5. Met mij zoon wezen kijken – en vond het leuk. Prachtig om te zien al die mensen die er wat moois van proberen te maken.
    Mijn zoon gelooft (net) niet meer, maar je ziet hem toch wel twijfelen als de “echte Sinterklaas” hem een hand geeft 🙂
    Mooie Sinterklaas ook hier. Prima “kop” ervoor.
    Naar mijn idee was de optocht wel vele malen korter dan andere jaren. Of is dat perceptie?

  6. Ik heb een aantal keren gehoord dat mensen het jammer vonden dat de kinderen niet meer langs de gracht kunnen staan bij de intocht. Ik heb begrepen dat de verantwoordelijke ondernemers niet meer toestonden dat de intocht door de stadsgracht zou gaan.

  7. Was een mooi feest, met complimenten aan alle vrijwilligers, muzikanten, reddingsbrigade, sponsoren etc. Top!
    😀

    Maar weet iemand waarom de route van de ‘stoom’boot dit jaar is aangepast? Dus niet meer aankomen vanaf het Almelose kanaal, maar vanaf het Zwarte Water?

  8. @Micha, dat heb ik boven jou geschreven. De sponsoren / ondernemers stonden dat niet toe. Het is me niet duidelijk welke commerciële reden hierachter zit.

  9. @terstal, twee zielen een gedachte.

    Vraag me af wat voor hen de meerwaarde van deze route is.
    Lijkt mij dat sponsoren in eerste instantie het algehele doel nastreven (een groot kinderfeest) en vervolgens op zoek gaan naar een win-win.

    Heb trouwens het idee dat de algehele opkomst wat lager was. Maar dat kan ik mis hebben uiteraard.
    Is dat ergens door iemand bijgehouden?

  10. Fijn om te horen dat de intocht op een traditionele manier verlopen is!
    Ik ben trots op Zwolle en haar inwoners….Kunnen we onze tijd weer gaan besteden aan belangrijker zaken.
    Leve Sinterklaas en al zijn Zwarte Pieten! De schoen is alweer gezet!

  11. Zo kan het dus ook. En zo hóórt het dus ook. Protesteren is prima, maar doe dat niet ten koste van een kinderfeest zoals in Gouda. En zo zie je maar dat het evenement, zodra het onafhankelijk van de NTR wordt gedaan, absoluut een positieve bijdrage levert aan de saamhorigheid in Nederland. Sinterklaas is meer dan alléén maar een kinderfeest. Het verbroedert. En die kleine groep idioten die het verpest zouden we eigenlijk massaal en eenduidig moeten negeren.

  12. Ben er niet geweest bij intocht van de Sint, zo de berichten en foto’s gezien was het een succes. 40 jaar intocht Holtenbroek gedaan, was ook altijd een happening. Laten we dit stukje cultuur in Nederland behouden. Als je het over slavernij wilt hebben, praat dan eens over de moderne slavernij.

  13. Ik had gehoopt dat iemand mij zou tegenspreken en zou uitleggen dat tradities nou eenmaal met de tijd veranderen. Dus niet. Weer een zorg meer.

    Sanne, lijkt me inderdaad de ideale situatie. Maar helaas zal ik zelf moeten koken anders komt er niks fatsoenlijks op tafel.

  14. Hier beter verlopen als in Almelo

    Man mishandelt jong Zwart Pietje

    ALMELO –
    Een 31-jarige man heeft de Sinterklaasintocht in Almelo verpest omdat de laffe Zwarte Piet-hater het nodig vond een meisje van 15 te mishandelen dat als Zwarte Piet verkleed was.
    De mishandeling vond zaterdag plaats op de Rosa Luxemburgstraat, meldde de politie maandag.
    Tegenover het meisje liet de man zich op straat uit over de naar zijn mening racistische aspecten rond Sinterklaas en Zwarte Piet. Daarna sloeg hij het Zwarte Pietje.
    Het meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op. Ze vertelde aanwezige politieagenten wat er gebeurd was, waarna de man kon worden aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de agressieveling.
    Na verhoor is de Almeloër in de loop van zondagmorgen weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is 26 november gedagvaard voor de snelrechtzitting bij de Politierechter.

  15. Opvallend Zwarte Piet kwetste bevrijders[/url]….Ach ja, waarom niet voor in oktober al met dit onderwerp beginnen dat me nogal op de lachspieren werkt 8)

    Er zijn toch ook al wel pepernoten te koop?

Reacties zijn gesloten.