Nominatie voor greenkeeper Golfclub Zwolle

Zwolle – Martin Brummel, hoofdgreenkeeper en baanmanager van Golfclub Zwolle is genomineerd voor de Greenkeeper of the Year Award 2015. Op donderdagavond 17 december 2014 organiseert het vakblad GREENKEEPER op golfbaan Prise d’eau Golf in Tilburg, voor de tweede keer in de historie, deze verkiezing. Deze award wordt uitgereikt aan de meest gewaardeerde greenkeeper van 2015, voor zijn bijdrage aan het vak, zijn vakgenoten en zijn golfbaan.

martin_brummel_golfclub_zwolle.jpg 

Deze verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer in Nederland en België gehouden. Het afgelopen jaar is een jury onder voorzitterschap van voormalig course-manager Wim Smits druk bezig geweest met het interviewen, bezoeken en evalueren van de ongeveer vijftig kandidaten die meedongen naar de prijs. Deze kandidaten, afkomstig uit Nederland en België, zijn voor het overgrote deel aangemeld door hun collega’s. De jury heeft de kandidaten op drie fronten bekeken: vakmanschap, de manier waarop ze hun werk organiseren en de public relations die ze uitdragen voor het vak. De schifting tot deze zes kandidaten is tot stand gekomen aan de hand van het bestuderen van uitgebreid ingevulde vragenformulieren en een bezoek van de jury aan de baan.

Inmiddels heeft de jury de zes genomineerden voor de tweede editie van de verkiezing bekendgemaakt: naast Martin Brummel zijn dat Kristian Summerfield (Golf- en Businessclub de Scherpenbergh), Nico Burns (The International), William Boogaarts (Golfbaan De Turfvaert), Derck Versteegh (The Dutch) en Jeroen Vingerhoets (Prise d’eau Golf).

De winnaar wordt bekendgemaakt op 17 december tijdens de officiële award-uitreiking op Golfbaan Prise d’eau. Omdat ook de Nederlandse Golf Federatie dit initiatief van harte omarmt, zal de winnaar een dag later opnieuw worden gehuldigd tijdens het NGF Golfgala van 18 december in Huis ter Duin te Noordwijk!

Organisator en initiator Hein van Iersel, hoofdredacteur van vakblad GREENKEEPER, over de verkiezingen: ‘In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk wordt in België en Nederland het beroep van greenkeeper niet altijd op de juiste waarde geschat. Daarom is het een goede zaak dat er een beoordeling van deze beroepsgroep wordt gegeven door een onafhankelijke jury, die raakvlakken heeft met het vak. Wij hopen dat hierdoor meer inzicht in en begrip voor het belangrijke beroep van greenkeeper ontstaat. In dit licht bezien juichen we dit initiatief van harte toe en we waarderen het dat zo veel greenkeepers zich middels deze verkiezing durven onderscheiden. Het niveau van de Nederlandse greenkeeper ligt hoog, maar we hopen dat dat niveau door het organiseren van een verkiezing en de waardering die daarbij hoort op een nog hoger plan komt te liggen! Daarbij komt dat de greenkeeper in de toekomst zal worden geconfronteerd met stevige uitdagingen.’  

Juryvoorzitter Wim Smits over de verkiezing: ‘Kwalitatief kan het vak nog verder omhoog getild worden en ook kan er in de sportwereld nog meer begrip voor komen. Daarnaast moet het vak trots worden op zichzelf; dat zien wij nu te weinig. Sommige greenkeepers die waren opgegeven door derden, waren bijvoorbeeld nog te bescheiden om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken en mee te doen aan deze wedstrijd. We willen vakgenoten enthousiasmeren om mee te werken aan publiciteit en waardering voor het vak, op welke manier dan ook!’

Golfclub Zwolle telt bijna 700 leden. De golfclub beschikt over een 18-holes golfbaan met daarbij uitstekende oefenfaciliteiten waaronder een Par-3 baan, verlichte driving range en putting green. Er is al een lidmaatschap mogelijk vanaf € 450,00 voor zes maanden. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Nominatie voor greenkeeper Golfclub Zwolle”

  1. Kijk, dat is leuk voor hem.

    Nu nog even zeuren over iets dat ik onderaan las:

    Er is al een lidmaatschap mogelijk vanaf ?? 450,00 voor zes maanden.

    Met ?? 450,- voor een half jaar blijft het nog altijd een elite-sport en voor veel mensen “onbereikbaar”. om het bestaan mogelijk te maken heeft de golfclub destijds veel subsidie ontvangen in de vorm van grondafwaarderen twv 6 miljoen en een jaarlijkse bijdrage uit de gemeente. Dat allemaal voor 700 leden.

    Hierover hoor ik bijna nooit iemand terwijl als het over Hedon, PEC of soortgelijke dingen gaat iedereen vind dat het zonder subsidie zou moeten kunnen.

    zo.

Reacties zijn gesloten.