Oliebollen verkopen voor Wens Ambulance

Zwolle – De succesvolle actie ‘Oliebollen tegen…’ gaat voor de vierde keer van start. Na vorig jaar een geweldig bedrag van bijna zesduizend euro te hebben opgehaald voor stichting Hospice Zwolle, zal de volledige opbrengst dit jaar gaan naar de stichting Veluwse Wens Ambulance.

oliebollen_aktie_autisme_sportief_04.jpg 

Stichting Veluwse Wensambulance is: “Nog één keer mijn ouderlijk huis zien”, “Naar mijn familie toe” of “Die club bezoeken waar ik altijd zo graag kwam”. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben is dit echt niet vanzelfsprekend omdat ze aan vaak bed gekluisterd zijn. Stichting Veluwse Wens Ambulance speelt hierop in en vervult deze wensen geheel kosteloos. De Stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het initiatief om oliebollen te bakken voor een goed doel is in 2011 ontstaan toen een viertal ondernemers uit de Marslanden besloten hun jaarlijkse bakdagje niet alleen voor eigen vermaak en smaak te organiseren maar het bakken en verkopen van oliebollen aan te wenden om een (Zwols) goed doel te ondersteunen.

Ondernemers Jack de Haan, de broers Martijn en Peter Bloemink en, sinds deze editie, Richard Mulderij, bakten in 2011 meer dan 6000 bollen en haalden daarmee € 5280,- op voor ‘Linda tegen Melanoom’, in 2012 werden een paar duizend meer bollen gebakken en dat leverde € 7710,- op voor ‘Autisme Sportief’. Afgelopen jaar profiteerde ‘Hospice Zwolle’ van een donatie van € 5780,-. Dit jaar hopen ze rond de 10.000 oliebollen te bakken. 

Dit jaar wordt er gebakken op dinsdag 30 december op de Wilhelm Röntgenstraat 6 in de Marslanden. Particulieren en bedrijven kunnen die dag hun oliebollen vers gebakken afhalen of ze laten bezorgen. Wilt u dit jaar de overheerlijke oliebollen en appelflappen die u eet eten voor een goed doel, kunt u deze van tevoren bestellen op de site www.oliebollentegen.nl of uw bestelling doorgeven via facebook of twitter.

"Wij adviseren u om uw bestelling bijtijds door te geven om alles in goede logistieke banen te leiden. Vorig jaar was een wachttijd van een half uur niet ongebruikelijk. Echter, wachten is niet erg, er is op de afhaallocatie gezellige muziek, glühwein, koffie en warme chocomelk verkrijgbaar. Wie zelf wil meehelpen kan zich ook aanmelden via de site."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Oliebollen verkopen voor Wens Ambulance”

  1. Succes weer met dit mooie initiatief! Even overleggen hoe we de leden van de Ondernemersclub Marslanden kunnen uitnodigen oliebollen te kopen. Ik ga weer (graag) oliebollen en appelflappen bestellen!???

Reacties zijn gesloten.