Herinneringsmedaille voor militairen

Zwolle – Onder toeziend oog van familie en vrienden kregen woensdag ruim 450 Nederlandse militairen in de IJsselhallen van Zwolle hun Herinneringsmedaille Vredesoperaties.

dsc_3905.jpg 

Overal ter wereld dragen onze militairen op dit moment bij aan vrijheid, veiligheid en stabiliteit. In Afrika, in het Midden Oosten, in Europa, in Azië. “Er wordt een toenemend beroep gedaan op de krijgsmacht”, aldus generaal Tom Middendorp die de medailles uitreikt. Volgens de Commandant der Strijdkrachten is de krijgsmacht nog nooit zoveel ingezet als nu het geval is. De te decoreren militairen namen in het afgelopen jaar deel aan verschillende missies, waarvan het merendeel actief was in Afghanistan. Bijvoorbeeld de leden van het 26e Air Task Force-detachement, maar daarnaast ontvingen militairen die op individuele basis zijn uitgezonden naar kleinere missies hun medaille. De missie van de Air Task Force in Afghanistan eindigde op 1 juli van dit jaar. In meer dan 10 jaar ondersteunden zij grondtroepen met luchtsteun en fotoverkenningsmissies.

dsc_3894.jpg

dsc_3899.jpg 

dsc_3871.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De individueel uitgezonden militairen die gedecoreerd werden waren onder andere actief geweest in missies op de Balkan, het Midden-Oosten en in Afrika. Vaak waren zij alleen, of met een klein aantal collega’s, de Nederlandse inbreng in missies. De Herinneringsmedaille Vredesoperaties wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen.

dsc_3885.jpg

dsc_3863.jpg

dsc_3872.jpg

dsc_3864.jpg 

dsc_3889.jpg

dsc_3903.jpg

dsc_3908.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Herinneringsmedaille voor militairen”

  1. mag wat kosten bij defensie een vreemd land helpen en ook nog een herinneringsspeldje krijgen.Dat terwijl ze al ruim beloont worden met een goed salaris.Hier is allemaal geld voor crisis of geen crisis maar onze oudjes laten ze vallen

Reacties zijn gesloten.