Scoutinggroep deelt kampvuur met vluchtelingen

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdagavond 29 november heeft scouting de Vaandrig Lengton Groep (VLG) een kampvuur gehouden met een groep Syrische vluchtelingen die tijdelijk in de IJsselhallen verblijven. Op deze manier konden de vijftig tot zestig jongemannen even hun zorgen vergeten en genieten van een avond vol gezelligheid.

kampvuur_3.jpg

Rond half acht ’s avonds kwamen de mannen aan op het terrein van de VLG aan het Almelose Kanaal. Na koffie en thee gedronken te hebben, werd het kampvuur op magische wijze ontstoken middels een yell. De Syrische mannen waren erg enthousiast en brachten veel positieve energie met zich mee. Het kampvuur werd geleid in het Engels, waarbij een van de Syriërs vertolkte wat gezegd werd. Tijdens het kampvuur werden Engelse liedjes gezongen en begeleid op gitaar. Doordat de songteksten op het beamerscherm werden geprojecteerd, konden de Syriërs luidkeels meezingen.

kampvuur_1.jpg

kampvuur_2.jpg 

Ook heeft een van hen Arabische liederen gezongen, dit was erg indrukwekkend en mooi. De Syriërs houden erg van dansen en vonden de liedjes van de scouts waar bewegingen in verwerkt waren dan ook helemaal geweldig! Het was een avond waarbij veel gezongen, gelachen en gedanst is. Als scoutinggroep hebben wij dit als een zeer geslaagde avond ervaren en ook de Syriërs waren zeer dankbaar en vertrokken met een glimlach van oor tot oor op hun gezicht weer richting de IJsselhallen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Scoutinggroep deelt kampvuur met vluchtelingen”

Reacties zijn gesloten.