Straatmuzikant overleden bij steekincident Dobbe

Zwolle – In de nacht van 2 op 3 december is één van de slachtoffers van het steekincident in de supermarkt aan de Dobbe in Zwolle (2 december rond 19.35 uur) overleden; het betrof een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte.

02122014_steekpartij_dobbe_20.jpg 

Over het andere slachtoffer kan op dit moment niets naders worden meegedeeld. De politie zet het onderzoek voort.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

153 gedachten over “Straatmuzikant overleden bij steekincident Dobbe”

  1. Vreselijk! Arme man! Was altijd heel vriendelijk. Maakte altijd muziek. Gestoorde gek die dit gedaan heeft! Sterkte voor de nabestaanden!

  2. Afschuwelijk. Een man die muziek maakt voor zijn inkomen wordt zo even vanuit het niets doodgestoken. Ik heb die man vaak gezien, lieve man. Vriendelijke man. Verdient niemand en zeker hij niet. Alle sterkte gewenst voor de familie.

  3. Ondanks dat die muzikantjes ook best wel boefjes zijn verdiend niemand dit! Sterkte voor iedereen, nabestaanden, slachtoffers, omstanders en toch ook de dader. Zo jammer dat de ene pijn tot nog veel meer andere pijn kan leiden. Zo onverdiend. Konden we het maar veranderen, maar t wordt steeds kouder en killer in de maatschappij. Bloemen, goed idee. Laten we elkaar steumen ipv bestrijden.

  4. @iedereen volgens mij kan suze het niet waarderen dat de dader gek wordt verklaard. Volgens mij wordt ze persoonlijk geraakt daardoor. Haar reactie is niet helemaal netjes, maar ik denk dat ze op het moment jullie reactie’s goed kan hebben.

  5. Sterkte voor de nabestaanden. En de mensen die dit allemaal hebben moeten meemaken. Hulde voor de mensen die het lef hadden om hem te overmeesteren. @ Suze, ongepast die rare reacties van je. Helemaal bij zo’n tragedie.

  6. Sterkte voor de nabestaanden, slachtoffers en getuigen. Vreselijk toch!!

    Landelijk wordt de Stentor genoemd als bron voor de actuele berichtgeving, die krant mag Weblog Zwolle wel eens hartelijk bedanken voor de ongeëvenaarde actualiteit.

  7. Bloemenzee… stille tocht… helpt allemaal geen drol!

    Een galg bouwen voor het winkelcentrum, en de dader erin hangen! Dat zet zulke idioten wel aan het denken voordat ze iemand van het leven beroven!

  8. Wat er gebeurd is voor iedereen afschuwelijk! Voor elke partij, dit had nooit mogen gebeuren. Hier zijn nog veel meer slachtoffers. Ik zou niet graag de begeleider van deze jongen willen zijn. Eerder die avond was er al wat gebeurd! Ik als buur heb veel overlast van deze instelling gehad. Niet met de bewoners maar doordat de begeleiders vaak mensen zijn die leren uit boekjes en totaal geen levenservaring hebben. De cliënten worden helaas maar al te vaak aan hun lot overgelaten

    Natuurlijk heeft deze jongen dit niet gewild. Tevaak grijpt de begeleiding van deze instelling niet in of te laat. Sterkte voor alle betrokkenen! Dit alles had hoogst waarschijnlijk voorkomen kunnen worden!

  9. Verdrietig einde van een treurig leven. Veel sterkte voor iedereen die hem persoonlijk kende en hulde voor de helden die de dader overmeesterd hebben.

  10. Natuurlijk heeft deze jongen dit niet gewild.

    Nee, nooit geleerd wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je iemand met een mes in de borst steekt. Moeilijke jeugd gehad waarschijnlijk.

  11. @Jopie

    Nu leg je de schuld van deze tragedie bij de begeleiders? Die moordenaar (want dat is het) heeft vanaf zijn huis naar het winkelcentrum tijd genoeg gehad om zich te bedaren. Daarnaast loopt deze “stoere” jongen blijkbaar met een mes op zak. Vergeet niet dat hij niet voor niets begeleid woont. Ik heb heel veel respect voor mensen die zich geroepen voelen om als begeleider te fungeren. Ik hoop dat dit figuur de komende jaren een eenzame opsluiting tegemoet mag zien. Hij mag natuurlijk af en toe wel de bitch van een medegedetineerde zijn. Dat zal hem leren!!

  12. Jammer, dat er gewezen wordt naar begeleiders dan wel zorginstellingen……… ook die kunnen niet altijd alles voorkomen evenals andere betrokkenen om iemand heen, bijvoorbeeld een buurman op de hoek.

  13. @standpunt als ik tussen de regels hier en in het andere topic doorlees, denk ik wel te weten wat er aan de hand is, maar dat is maar speculatie. Ik denk dat ze even niet zo tactisch kan reageren op het moment.

  14. Moord of doodslag, het zal mij een worst wezen. Feit is dat deze jongen met een mes op zak liep. Dat doet hij niet niet voor niets lijkt me. Daarnaast is hij naar de Jumbo gelopen en zonder enige aanleiding in gaan steken op een straatmuzikant. De straatmuzikant is waarschijnlijk de eerste persoon die hij tegen is gekomen. Ik zie toch enige vorm van voorbedachte rade, jij niet Jasper? 1+1 is bij mij nog altijd 2.

    Of je de dader nou kent of niet. Er is geen enkel excuus om dit ook maar enigzins goed te keuren.

    Als je dit op zo’n jonge leeftijd al doet dan is hij een gevaar voor de toekomstige maatschappij. Opsluiten en nooit meer loslaten.

  15. Ik keur dit ook helemaal niet goed. Ik veroordeel de dader alleen niet direct, op basis van nieuwsberichten, tot moordenaar. Altijd voorzichtig mee zijn is mijn idee.

  16. Vreselijk wat er gebeurd is. Maar ook bij deze instelling zal er door de bezuiniging in de zorg, pgb en straks de participatie wet, steeds minder geld zijn om deze mensen te begeleiden.

    Zal wanneer dit door gaat denk ik steeds meer gebeuren. Ben ik bang.

  17. Zal wanneer dit door gaat denk ik steeds meer gebeuren. Ben ik bang.

    Ja, ik denk het ook. Iedereen moet tegenwoordig ook in deze maatschappij een kans krijgen, hoe gestoord men ook is.
    Vroeger zaten de echte gekken gewoon vast in een psychiatrische inrichting en kwamen nooit op straat.
    Nu heeft iedereen recht op een behandeling en mag vervolgens langzaam weer de maatschappij in. Nou, vraag elke arts maar: als er bij iemand een schot los zit, blijft die los. Je kunt 15 jaar lang met zo iemand gaan kletsen, als die uiteindelijk in het nauw komt en b.v. zijn zin niet krijgt gaat die flippen.

  18. Ik ben het eens met Bron, de zorg wordt er niet beter op, door bezuinigingen (WMO) zullen we meer van dit soort escalaties gaan zien de komende tijd.

  19. P en ?, dat is precies wat ik bedoel. Kijk maar eens wat er in woonwijken gebeurd sinds Raalte gesloten is voor deze categorie!
    Veel jonge mensen werken als begeleider(ster) vaak zelf nog maar 18 of 19 of herintreders. Tuurlijk zijn er ook hele goede begeleiders tussen. Maar er is een te grote wisselen van personeel in de groepen (hebben naar aanleiding van buurtgesprekken daar een eind aan weten te brengen).
    Kijk eens goed om jullie heen, hoeveel huizen zijn er inmiddels bij jou in de buurt overgenomen door instellingen? Horen sommige mensen in een woonwijk of kunnen velen al terug naar de maatschappij? Ik hou mijn hart vast wat er zal gebeuren als vanaf 1 jan. ’15 de gemeentes verantwoordelijk zijn.

    Ik hoop dat de gemeentes met goede oplossingen komen zodat er niet nog meer burgers het slachtoffer worden
    Voorkomen kan natuurlijk nooit 100 % want dit is afschuwelijk wat er gebeurd is. En ik praat het naar de dader absoluut niet goed!

    Dit is het laatste wat ik er van zeg en wens iedereen veel sterkte en op deze blog respect!

  20. Bericht door Johannna, op 3 december 2014 13:02
    Was het slachtoffer die man met de gitaar?

    Die zo vals zong en volgens mij een hoed op had? Zat altijd aan de kant van de kapper?Die zit er al 2 jaar niet meer.
    Ik denk dat het die Balkan man is geweest die altijd op een krukje zat aan de kant van de Bruna.

  21. Verschrikkelijk wat er gebeurt is, wat er hier nu ook gebeurt zou ook weer kunnen leiden tot iets verschrikkelijks en lost niets op jammer genoeg.

  22. Ik weet het niet Johanna, ik kom daar zelden.

    Wat die ruzie betreft, die kan wel eens het resultaat zijn van verschil in kennis. Mensen begrijpen niet dat het voor de een veel dichter bij is dan voor een ander. Sterkte voor degene die de dader goed kent.

  23. Een uur voor deze verschrikkelijke gebeurtenis was ik bij het winkelcentrum en zat de altijd vriendelijke accordeonist bij de ingang te spelen. Vrees met enige zekerheid dat het om hem gaat.

  24. @Rutger S: Dat klopt, zie ook de reactie onder dit[/url] artikel:

    Bericht door anoniem, op 2 december 2014 23:36
    De dader was mijn onderbuurman en woont net als ik begeleid. eerder deze avond heeft de dader zich al misdragen door op de vuist te gaan met een andere bewoner in dit gebouw. hij is vervolgens na buiten gekomen en dit is het resultaat. politie is nu bezig met zijn kamer onderzoeken. de dader was een rustige zwart getinte jongen van 17 naam zeg ik niet.

    Alleen maar verliezers inderdaad. :'(

  25. Dus als jij of ik daar had gestaan was het ons overkomen moeten we nu alleen maar om ons heen kijken of er niet nog zo’n engerd dit bedenkt. Dat dit zomaar gebeurd begrijp ik niet we moeten toch veilig kunnen winkelen!! Vind dit heel erg deze onschuldige man heel veel sterkte!!

  26. Ondanks de terechte boosheid….Je kunt inderdaad gewoon geen oordeel vellen over iemand met psychische problemen. Je verwijt het een manke ook niet wanneer hij valt. Gevolgen van psychische problemen kunnen helaas groter zijn dan die van fysieke problemen. Afschuwelijk voor het slachtoffer, vaak ook voor de dader die zich er naderhand soms niet eens meer iets van herinnert. Toch gaan mijn gedachten vooral uit naar de muzikant en zijn familie. Je gaat even je boterham verdienen met je accordeon in de vrieskou en je wordt doodgestoken. Niet te bevatten.

  27. inderdaad Mul……ik zie hier ook alleen maar slachtoffers. Vermoed dat de jongeman psychotisch o.i.d. was. Zo triest voor de familie van de slachtoffers en de 17-jarige jongeman. Mijn gedachten gaan ten eerste uit naar de familie/vrienden van de straatmuzikant die altijd even attent was en ook naar familie/vrienden van de jongeman.
    Hopelijk zal hij behalve straf ook een goede behandeling krijgen.

  28. heeft het slachtoffer een gezicht
    jeetje wat een klotezooi voor alle betrokkenen
    maar had volgens mij overal en op ieder moment kunnen gebeuren
    helaas 🙁

  29. Vind het zo jammer dat er in dergelijke gevallen geroepen wordt dat deze daders maar opgehangen moeten worden etc. Ik zal het niet goed praten, maar deze jongeman zal ziek zijn. Hij zal niet voor niets bij het RIBW gewoond hebben lijkt me! Stop met het schrijven van agressieve teksten! Dat zijn de frustraties van mensen die er niets van begrijpen en zo hun angsten/frustraties aan de man brengen als er zoiets gebeurd als gisteravond. Deze dingen zullen altijd blijven gebeuren zolang er geen genezing bestaat voor bepaalde hersenaandoeningen. Nogmaals: ik weet niet veel van de dader (die ook slachtoffer is in mijn persoonlijke ogen), maar ik geloof gezien de verhalen en getuigenissen niet dat het een moedwillig geplande actie was. We lopen nou eenmaal risico’s, hoe moeilijk en vervelend dat ook is voor ons allemaal. Iemand die psychotisch is b.v. zal ooit voor het eerst een psychose krijgen en zoiets kunnen doen. Vergeet niet dat we allemaal psychotisch kunnen worden in ons leven. Leven zit vol risico’s en de één kan hiermee dealen en de ander gooit zijn/haar frustraties hierover op het internet zonder verder na te denken.
    Ik wens de familie van het slachtoffer heel veel sterkte toe de komende maanden…jaren. Ook de familie van de dader: veel sterkte en kracht.
    En laten we met zijn allen in vredesnaam geen nare dingen roepen op internet. Voor je dit doet….eerst eens verdiepen in de menselijke psyche zou ik zeggen.

    Fijne avond allemaal

  30. Zo dat is een heel verhaal Suze. Sorry, maar ik heb geen begrip voor de dader. Als je zoiets doet, ben je niet goed snik en heb je inderdaad hulp nodig. Al vraag ik mij af of je dan ooit in staat bent weer terug te komen in de maatschappij!

  31. dat je ‘niet goed snik’ bent of kan zijn….daar kunnen veel mensen zelf niets aan doen helaas. Ben zelf psychologe in spé….dan kom je veel tegen. Dat het weinig begrip kan opbrengen snap ik heus wel, maar zodra je je wat meer verdiept hebt in de materie kun je er wel meer begrip voor (leren) krijgen. Maar zoals ik al zei: ik snap ook wel dat de meeste mensen dit zeer moeilijk vinden! Ook ik….voor ik me er meer in ging verdiepen. En sorry voor het lange verhaal ;)….fijne avond Sanne.

  32. Ontzettend triest dat er nu een dodelijk slachtoffer is te betreuren. Een slachtoffer met een gezicht en naam, die hier in Zwolle een kring van mensen heeft opgebouwd die hem en zijn muziek waardeerden. Hij zal gemist worden. Ik hoop dat het andere slachtoffer voorspoedig herstelt.
    Voor mij is stilstaan bij de slachtoffers nu het belangrijkste. De dader is gepakt. Laten we het oordeel over hem en de omstandigheden waaronder hij zijn gruwelijke daad begin maar over aan de rechtbank.

  33. Zolang mensen blijven denken en praten zoals Suus, zal het nooit beter worden in dit land. Niet te geloven dat mensen de dader een slachtoffer vind. Ben benieuwd of je nog zo denkt als het een eigen familielid betreft. Vooral je ogen blijven sluiten en deze mensen blijven “verdedigen”. Niemand maar dan ook echt niemand heeft het recht een onschuldig persoon van het leven te beroven. Schaam je kapot!!!

  34. Ik vind het inderdaad heel bijzonder wanneer je familieleden van een slachtoffer hoort zonder wraakgevoelens. Toch gebeurt dat regelmatig. Ik heb daar diep respect voor en zie dat soort mensen als wijs en hoogstaand. Ik weet niet of ikzelf dat zou kunnen opbrengen, maar vind het wel nastrevenswaardig. Ook al omdat ik denk dat je met wrok je eigen leven nog meer verziekt en eigenlijk de nagedachtenis van jouw geliefde familielid tekort doet.
    Ik zou jou willen vragen of je nog zo denkt wanneer de dader je zoon of broer zou zijn? Ook voor zijn familie en vrienden is deze situatie vreselijk.

  35. Wat een triest einde voor een best wel bekende Zwollenaar.

    Ik hoop dat er bij het beoordelen van de dader door justitie en de GGZ ook rekening gehouden wordt met de veiligheid voor de medemensen, en niet alleen naar de zieligheid van dader gekeken wordt.

    Natuurlijk is de dader ook een soort slachtoffer, maar, een psychose hoort geen vrijbrief te zijn om mensen dood te steken natuurlijk. Ik ken zat psychisch zieke mensen die nooit iemand zouden neersteken.
    En al zou die persoon er door zijn hersenstructuur niets aan kunnen doen, dan is hij nog steeds gevaarlijk zolang er geen goede behandeling is. Voor mijn part krijgt hij een luxe kamer op een gesloten afdeling, als hij maar niet weer zoiets kan doen bij onschuldige omstanders.

  36. Mee eens. Ben ook wel benieuwd naar het vervolg. Maar dat wordt pas over een paar maand bekend en dan is dit allang weer uit het nieuws. Dus denk ik dat we dit niet gaan weten.

  37. Rechtszaak zal ongetwijfeld gevolgd worden door de media, immers maatschappelijke onrust en de rechtsorde is geschokt. En het is openbaar zo’n zitting dus…..

    Ik vind wel om nu vingers naar RIWB of andere hulpverleners te gaan wijzen of om uitleg gebieden te ver gaan. Alles wat we weten is vanuit de media en die krijgt het weer via persberichten. oke hier melde een anoniem het dat dader daar verbleef. Wat mij meer interesseert is of hij via jeugd of volwassenrecht veroordeeld gaat worden, maakt nl ook openbaar of niet uit en de daaruit vloeiende straf. We weten enkel het feit dat wat er gebeurd is, niet het hoe en wat.

    Dat de maatschappij wraak wilt zal zowel de rechter als het OM bekend zijn.

  38. Ik betwijfel ten zeerste of dit in de openbaarheid plaats gaat vinden. Het betreft immers een minderjarige verdachte, waarvan het tevens lijkt dat hij te kampen heeft met problematiek.

  39. Ik wens het personeel van de Jumbo en ieder die hier getuige van is geweest veel sterkte toe. Vreselijk om zoiets te moeten mee maken. Ook de nabestaanden van het slachtoffer sterkte. Hij stond ook regelmatig bij de Jumbo in Assendorp krantjes te verkopen, was altijd vriendelijk en hielp mensen met de boodschappen inladen, erg hoor om zo uit het leven gegrepen te worden. Mocht de dader psychisch gestoord zijn, dan hoort hij niet in de gevangenis ., maar op genomen te worden en behandeld in een gesloten inrichting. voor de nabestaanden lijkt mij het ook heel belangrijk om te weten wat deze jongeman bezielde, het waarom.

  40. @Pamela het probleem met dat soort gasten is en was altijd dat er advocaten tussen zitten die zijn persoonlijke situatie hiervoor gaan gebruiken om die gast zo min mogelijk te laten boeten/ in de cel laten zitten.
    Ik vind zelf dat het feit dat hij minderjarig is en begeleid woont helemaal geen betekenis moet hebben bij het bepalen van zijn straf. 17 jaar oud en al iemand doodgestoken als je die gast niet keihard straft zullen er meer zijn die gaan denken dat ze dat soort erge dingen kunnen en met paar jaar vrij komen… Dat moet niet Gewoon keihard straffen tot zijn 18 in een jeugdgevangenis latten zitten en daarna wat mij betreft 20 jaar in de cel!!! Die gast moet ook nooit aanmerking komen voor de vervroegde vrijlating!!!

    Heel erg triest wat er gebeurde..

  41. @br

    Ik vorm helemaal geen mening over het gebeurde. Ik uitte puur mijn verwachting van openbaarheid van de rechtzitting in reactie op de opmerking van Derk

    Rechtszaak zal ongetwijfeld gevolgd worden door de media, immers maatschappelijke onrust en de rechtsorde is geschokt. En het is openbaar zo’n zitting dus…..

  42. Hoho verder lezen Pamela,

    Wat mij meer interesseert is of hij via jeugd of volwassenrecht veroordeeld gaat worden, maakt nl ook openbaar of niet uit en de daaruit vloeiende straf

  43. @derk

    Het was gewoon een reactie op het geciteerde stukje. Alleen laat @br het nu lijken alsof ik een mening uit over hoe de dader te staffen. Ik kan niet anders zeggen dat ik ook erg benieuwd ben hoe dit zal gaan verlopen. Wat ik eerder schreef is puur mijn verwachting.

  44. Kind moet de bak in, gek minder op straat. Niet alleen als straf voor de daad die al begaan is, ook om mensen in de toekomst te beschermen tegen hem. 17 en dan al een moordenaar.. gestoorde wereld.

  45. @P. Jouw citaat:

    Niemand maar dan ook echt niemand heeft het recht een onschuldig persoon van het leven te beroven. Schaam je kapot!!!

    Dat doe ik dus niet. Sorry. Ik ken iemand die is dood gereden door een dronken Pool en het zij hem vergeven. Ik ben niet iemand die vol wrok zal blijven zitten. Daar is mijn leven me te dierbaar voor: carpe diem.
    En heb je mij horen zeggen dat ik vind dat deze jongeman het recht had te doden? Uiteraard niet! Maar zo hartvochtig je afreageren op een jongeman met problemen, die een zinloze en agressieve daad verricht, en dat en public vind ik niet kunnen. Ik ben iemand die zich kan openstellen voor iedereen; dus ook de dader. Ik kan het belichten van allerlei kanten, terwijl de meeste mensen onder ons alléén maar wraak willen, levenslange opsluiting….en alleen de slechte dingen kunnen/willen zien van een persoon als zoiets gebeurt. Nou: ik niet en daar ben ik trots op. Ik neem het niet voor hem op en uiteráárd keur ik het niet goed of geef ik deze mensen een vrijbrief! Ik ken geen wrok, gelukkig niet. Ben zelf misbruikt op jonge leeftijd en weet je wat? Ik heb het de dader nooit kwalijk kunnen nemen omdat ik inzag dat hij ziek was. Dat zal je ongetwijfeld niet kunnen geloven, maar zo is het wel. Deze man was niet alléén maar slecht, vies….hij had ook zijn goede kanten en dat zal de 17-jarige ook hebben.
    En nee: ik heb er géén begrip voor, niet voor de daad, wel voor zijn psychische beperking. En zo’n beperking kan leiden tot zo’n daad. KAN…..dat hoeft uiteraard niet. Ook jij, P, kan een psychose o.i.d. ontwikkelen in je leven. Hiervoor ben je niet immuun. Ook je eventuele kinderen, ouders, familieleden…..en als zij (of jij) zo’n daad begaat tijdens een kortsluiting in je brein? Niemand is hiervan gevrijwaard.

    Hier laat ik het bij.

    Nogmaals: alle betrokkenen: sterkte!!

  46. @Bernard. Dank je…..jij begrijpt hem! ;-). Ik verdedig hem niet, probeer mensen te laten nadenken voordat ze van alles roepen. Daar kan ik niet tegen. We kunnen in principe allemaal tot zo’n daad komen als we maar depressief of psychotisch genoeg zijn. Ik sluit mijn ogen daar niet voor, maar daarmee praat ik niets goed. En nee: hopelijk komt hij niet snel weer op vrije voeten, maar krijgt hij (jeugd)TBS en dan kan het ook zeer lang duren voor je weer buiten staat. Om P gerust te stellen ;-).

    Mensen: wees niet zo vol wrok en haatdragend. Dat kan deze wereld ook niet gebruiken. AMEN

  47. @Suus knap van je dat je het zo goed van je af kunt schrijven hier. Dit maakt je erg sterk en bijzonder op me overkomen. Respect.
    Iedereen mag hier zijn/haar mening en ervaringen neerzetten en ik vind dat je dat bewonderenswaardig hebt gedaan.

  48. maar……het gaat me er niet om om van me af te schrijven voor wat betreft mijn eigen sores……mensen moeten eens anders tegen dit soort zaken gaan aankijken. Scheelt een hoop frustratie, woede, angst etc…..en dat is wat de wereld nodig heeft: minder frustratie, minder wraak, minder woede……leven is al kort genoeg.

    CARPE DIEM mensen

  49. @Suus ik weet niet of het helpt om je focus en energie te richten op dingen die mensen anders zouden moeten doen. De ander willen veranderen kost namelijk vaak meer energie dan je eigen manier van dingen zien te veranderen.
    Gebeurtenissen zoals wat er nu in Zwolle is gebeurd zijn van alle tijden en zullen ook altijd blijven gebeuren. Het idee dat zoiets voorkomen kan worden klinkt voor mij als onwerkelijk, totdat we als mensheid zo ver zijn dat we elkaars hersenen met datakabels kunnen gaan inlezen. Maar dat moeten we niet willen lijkt me.
    Het enige reële wat ik me kan bedenken wat ieder mens kan doen is alle maatschappelijk betrokkenen steun bieden waar nodig en waar mogelijk, en zo veel mogelijk een luisterend oor bieden aan de medemens. Hoewel ik zelf al veel mensen om me heen dat zie doen, elke dag, keer op keer. Er is hoop. 🙂

  50. Gelukkig bepaalt de onafhankelijke rechterlijke macht wat met deze jongeman gaat gebeuren, en niet de bevolking. Voor sommigen kan de gevangenisstraf nooit hoog genoeg zijn. 20 jaar in de cel wat mul betreft, opgroeien tussen criminelen, totaal vervreemd van de wereld, ” dat zal hem leren’ ja, om nog een zwaardere crimineel te worden als hij vrijkomt. Na twintig jaar cel is hij pas 38. Ik wens de familie van de dader ook sterkte, lijkt mij vreselijk als je kind zoiets heeft gedaan, het blijft toch je kind. Hoe gaat het met het andere slachtoffer trouwens, die zo heldhaftig was ? ook die familieleden wens ik het allerbeste toe.

  51. @Hans Het klopt dat anderen waarschijnlijk niet zullen veranderen door het betoog van Suus, maar ik vind het heerlijk om ook tegengeluiden te horen. Te merken dat er ook nog mensen zijn die niet meteen (ver)oordelen en de strafmaat bepalen. Dat geeft de burger moed. Dus, Suus, laat je niet weerhouden, je inbreng wordt zeer gewaardeerd!:-*

  52. Nee joh. Paar jaartjes zitten. Poosjes tbs erachteraan en klaar!
    Mensen die iemand van het leven beroven, horen niet op deze aarde thuis, psychose of geen psychose. Er wordt tegenwoordig net zo makkelijk iemand vermoord als dat je een pizza besteld. Wordt eens wakker man! Deze hele wereld is aan het verrotten!
    Het zal je gvd maar gebeuren, tijdens het boodschappen doen een mes in je donder krijgen!
    Als mijn hond op straat een kind verscheurd krijgt ie ook een spuitje.
    Het roer moet om!!

  53. In het net gedrukte kerstnummer van de Zwolse straatnieuwskrant De Herberg prijkt de dood gestoken Bulgaar Zdravko Vazov (54) nog prominent op de voorpagina. Al zijn trouwe afnemers wenst hij een welgemeend Gelukkig Nieuwjaar. Het mocht voor Vazov zelf niet zo zijn.

  54. Precies Henk, opsluiten en van mij part nooit meer vrij laten. Als we allemaal zo gaan praten als Suus dan heeft iedereen binnenkort een psychose. Als hij echt zo van het padje was dan had hij niet gezeten waar hij zat. Zie daarvoor ook de verklaring van de stichting. Het is al het zoveelste voorbeeld van onze samenleving die aan het verotten is. En de daders maar zielig blijven vinden.

    the Manoc street preachers zongen ooit het nummer:
    “If we tolerate this, than your children will be next” is dat dan wat we willen?

  55. @dame: jammer, dat ik niet weet wie je bent……..je kan tegenwoordig jezelf niet eens bij naam noemen. Citaat van Henk v/d Tak:

    Als mijn hond op straat een kind verscheurd krijgt ie ook een spuitje.
    Het roer moet om.

    Dus: deze jongeman die jouw zoon had kunnen zijn (!) moet dood?
    Dat is: WRAAK….HAAT……NEGATIVITEIT…..FRUSTRATIE…..etc….

    Als dat jouw instelling is: sterkte! Weet dat ook JOU dit zou kunnen overkomen bij voldoende psychische problemen!! En je zoon, dochter, moeder, vader, beste vriend, partner…..ver van je bed show? Dan moet je misschien nog iets langer leven beste man.

  56. Je zult zelf wel geen kinderen hebben @ Henk, als jou kind zoiets doet in plaats van je hond, zeg je dan ook : geef hem maar een spuitje? Vast niet. Nee, dan is het van het is zo’n lief kind, of hond, dat doet ie anders nooit.. verschrikkelijk zulke reacties.

  57. @ Suus dank voor je genuanceerde blik op weblog Zwolle.

    Een psychische beperking kan ons allen overkomen, hoe naar die gedachte ook is.

  58. Suus, sorry dat ik je suze noemde. Ik vind het knap van je dat je het van twee kanten kunt bekijken. Ik vind wel dat je doordraaft met enorme stukken tekst en dat je anderen probeert te overtuigen dat zij het ook van twee kanten moeten bekijken. Maar er zijn ook mensen die dat niet kunnen of willen. Zij zien alleen de kant van het slachtoffer. Ik zeg niet dat het een beter is dan het ander. Maar we zijn allemaal verschillend en niet iedereen zal het met jou eens zijn.

  59. voor de duidelijkheid: degene die zich Suze noemt ben ik niet! Ik ben Suus…….twee verschillende personen dus om het lastig te maken is er ook nog een Sanne in ons midden haha…..suus, sanne en Suze….

  60. Redactie: Er stond dankjewel Joppuhsmilies/cheesy.gif
    wat is daar mis mee?

    Wat hier mis mee is, en wat in het algemeen mis is met jouw reacties suze, is dat ze inhoudsloos zijn en de diepgang van een badeend in een pierebadje hebben.

    On topic: Ik ben wel blij met de nuances die sommigen hier en daar aanbrengen, zoals Suus en Dame. Dat neemt niet weg dat ik het onbegrijpelijk en abnormaal vind, dat een 17-jarige met een mes op zak loopt en iemand kan doden daarmee.

  61. Maar er kan wel beter (met meer aandacht en geen geld afpakken bijvoorbeeld) voor mensen in psychische nood worden gezorgd. Waarmee ik natuurlijk de walgelijke daad op geen enkele manier wil bagatelliseren.

  62. Wel triest als je de foto van de altijd goedlachse straatmuzikant in de krant ziet staan. Abrupt van z’n leven beroofd! Hij laat een gezin achter. Vrouw, zoon en dochter. Hij zal gemist worden bij de jumbo Assendorp waar hij ook altijd stond!

  63. Verschrikkelijk om te lezen, rust zacht.

    Ik las dat hij gezin(vrouw, zoon en dochter) heeft, kan het dat zijn zoon ook op straat accordeon speelt en de krant verkoopt? Weet iemand dat?

  64. @Sanne. Jouw citaat snap ik niet:

    Ik heb toch sorry gezegd! Is dat niet genoeg? Ik snap ook wel het verschil tussen suus en suze. Het was een tikfout!

    Ik had het niet aan jou gericht, maar wou misverstanden voorkomen. Snap dus niet waarom je je aangevallen valt, daar waar je dit niet werd.

  65. De goegemeente lebbert zich weer eens lekker af met genuanceerde, ingetogen, menselijke waardigheid en rationele, posttraumatische contextuele bevindingen. Een fijn orgasme van empathie, begrepen onbegrip en een jofele boomknuffel. Mag ik effe een teiltje…

    Voor ieder delict is wel een bijzondere omstandigheid aan te dragen. Het is een KEUZE hoe daarmee om te gaan. Mijn keuze is denk ik wel duidelijk.

  66. Agusi, je kunt nog net zo creatief schrijven, het verandert niets aan je ongelijk. Bewezen ongelijk zelfs, want de vaardigheid om keuzes te maken in in sommige omstandigheden gewoon nihil. Je moet wel doorgeslagen esoterisch in het leven staan, wanneer je ervan uit wilt gaan dat het maken van eigen keuzes ten aller tijden sterker is dan psychiatrische aandoeningen. Dat is gewoon alles behalve reëel.
    Prima dat je wars bent van het feit dat andere mensen soms complexe wezens zijn. Maar als je anderen wilt overtuigen, moet je meer meebrengen dan het stereotyperen van mensen die geen afkeer van redelijke nuance hebben.

  67. De vrienden van der Herberg zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat Zdravko Vazov begraven kan worden in Bulgarije en ook zijn familie hier bij kan zijn.

  68. @Mul Whatever… ik zag een berichtje in het begin over begrijpend lezen. Daar sluit ik me maar bij aan. Ik wens jullie veel toerekeningsvatbaarheid in je directe omgeving toe.

  69. Wat heeft iedereen toch een grote mond over de dader. Niemand weet hoe het werkelijk gebeurt is. Wat is er aan voorafgegaan? Iedereen veroordeeld hem omdat hij bij het RIBW volterbeek zat. Daar zitten nog veel meer mensen met ernstige psychische problemen maar die doen waarschijnlijk geen vlieg kwaad!!!! Er zijn 2 kanten aan dit verhaal!!!

  70. Voor alle mensen die denken dat het aardige mannetje van 17 een verleden heeft en er daardoor niks aan kan doen.
    Sterkte met de info die binnenkort wel publiekelijk word.
    Al 4 X. Oeps nou laat ik al iets los. Srry Cynthia

  71. Dat de dader ook een slachtoffer is, danwel er ook niks aan kan doen, daar wil ik misschien nog wel aan. Ik ken hem, en zijn problematiek, niet.

    Wat me wél zorgen baart, is de instelling die een aantal mensen hier tentoonspreidt: het kan iedereen gebeuren, niks aan te doen, medelijden hebben. Met name Suus is er sterk in, en omdat zij psychologe in spé is, is zij straks een deel van het probleem. De wérkelijke schuldige is namelijk de psycholoog/psychiater die zo stom is geweest een jongen met dergelijke problemen midden in een woonwijk te plaatsen.

    Ik pleit dan ook voor de volgende verandering in het systeem: iedere patient krijgt een psych toegewezen DIE VERANTWOORDELIJK VOOR DEZE IS. Wordt een probleemjongere dan in een woonwijk geplaatst, of een TBS-er “genezen” verklaard, en gebeurt er tóch wat…dan deelt de psych dezelfde straf die de “dader” opgelegd krijgt, en is op eigen vermogen verantwoordelijk voor de schade die door de slachtoffers wordt geleden.
    Het zal mij benieuwen hoeveel incidenten er dán nog in de toekomst gaan plaatsvinden…maar ik vermoed dat het er een STUK minder zullen zijn, omdat de psychologen/psychiaters dan ineens veel voorzichtiger zullen worden.

  72. Daar zul je absoluut gelijk in hebben. Sterker nog, ik denk dat incidenten door ex-tbs’ers dan helemaal niet meer voor zullen komen. Waar we dan wel heel snel aan moeten beginnen is het bouwen van veel meer tbs-klinieken, want er zal dan nooit meer een tbs-er genezen verklaard worden.

  73. De zeventienjarige verdachte van de steekpartij bij Winkelcentrum de Dobbe in de Aa-landen blijft tot de zitting op 1 juni in hechtenis. Dat is de uitkomst van de pro formazitting die gisteren achter gesloten deuren plaatsvond.

Reacties zijn gesloten.