Muziek ontroert!

Zwolle – Op 13 december as. om 19.00 uur spelen het Basis, Benjamin èn Britten Jeugd Strijkorkest een divers programma tijdens het kerstconcert in de Oosterkerk in Zwolle. Een unieke avond waarop alle drie de orkesten van zich zullen laten horen. Jaarlijks brengen de drie orkesten een sfeervol kerstconcert met repertoire wat goed past in de kerstsfeer.

britten.jpg 

Het Basis en het Benjamin strijkorkest hebben nieuwe orkestleiders. Saron Houben (het Basis) en Godelieve Voorhoeve (het Benjamin) zijn in januari een jaar bezig. Zij zijn beiden opvolgsters van orkestleider Elien Willems die naar Zwitserland is verhuisd. Marijke Eichelsheim is sinds 1 oktober de zakelijk leider van Het Britten Jeugd Strijkorkest. Alle drie de orkesten zijn dus volop in ontwikkeling.

Iedere week wordt er door de orkesten hard gewerkt aan alle elementen van het samenspel, zoals gelijkspelen, intonatie, fraseren, ritmes, etc. Op 13 december is er ruimte voor een presentatie waarop de drie orkesten naar elkaar zullen luisteren en zich aan het publiek presenteren. In de pauze kunnen jonge kinderen uit het publiek kennis maken met de viool, altviool of cello door leden van Het Britten.

Begin de kerstperiode muzikaal en kom luisteren naar jong talent! Voor de kleinsten is dit hun eerste concert terwijl een aantal leden uit Het Britten al meer dan 100 concerten met Het Britten hebben gegeven. Het Britten speelt o.a. van Barber het Adagio, opus 11. Bekend en zeker ontroerende muziek. Het Benjamin voert werk uit van o.a. de Disney film ‘Frozen’. Gezamenlijk sluiten de drie orkesten het afwisselende kerstconcert af.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)