Festival van de Kwetsbaarheid

Zwolle – Zaterdag 13 december organiseert Windesheim van 10 – 17 uur het ‘Festival van de Kwetsbaarheid’ in de binnenstad van Zwolle. Het is een festival vol activiteiten, workshops, theater, muziek, dans en tentoonstellingen en wordt georganiseerd in samenwerking met een groot aantal partners.

 

naamloos-1.jpg

 
Het programma vindt plaats in de Grote Kerk en op diverse locaties in de binnenstad van Zwolle. Christa Anbeek spreekt over ‘Levenskunst en kunst van overleven.’ Een greep uit het verdere programma: Optredens door Iris Kroes, Typhoon en Muppet Stuff, concerten van Bertolf, buitenpianist Rik Elings en de Roden Girl Choristers, ontsnappen uit een onderzeeër, rondleidingen met Lotta Blokker door de Fundatie, een Glazen Huis, een workshop door Rick van Asperen, een wandeling door Zwolle met de Wandelapp, een sfeervolle Kerstmarkt met Koek en Zopie. En nog veel meer. De activiteiten worden verzorgd door medewerkers, studenten en partners van Windesheim. Kijk voor het volledige programma hier.

 

Het festival is een kerstcadeau aan Zwolle. Het diverse programma heeft iedereen iets te bieden met bijdragen van docenten van Windesheim, maar ook van de gemeente Zwolle, Zwolle Marketing, Museum De Fundatie en vele andere partners. Ontmoeting staat centraal: Bezoekers komen in gesprek, doen ervaringen op en maken concerten en optredens mee over kwetsbaarheid als onderdeel van het leven en voorwaarde voor persoonlijke groei.

Kwetsbaarheid
André Mulder, lector Theologie en Levensbeschouwing bij Windesheim en initiatiefnemer: "Kwetsbaarheid is het breekbare dat alle mensen verbindt. Iedereen is kwetsbaar en kwetsbaarheid doet een appel op solidariteit." Het diverse programma is opgebouwd rond vijf thema’s. Zo wordt kwetsbaarheid van alle kanten belicht. De thema’s zijn ‘Onderwijs’, ‘Gezondheid en Welzijn’, ‘(Persoonlijk) Leiderschap’, ‘Zingeving en Religie’, en ‘Duurzame omgeving’. "Het festivalthema ‘Kwetsbaarheid’ sluit aan op de kernwaarde Waarde(n)volle Professional van Windesheim: Persoonlijk groeien als professional kan alleen wanneer we open zijn naar elkaar en ons kwetsbaar durven opstellen. Deze visie deelt Windesheim graag met inwoners en bezoekers van Zwolle. Daarom hebben we voor een festival gekozen, in het hart van Zwolle", aldus André Mulder.
 
Ieder is welkom. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Dus kom op tijd, want vol is vol. Graag tot ziens op zaterdag 13 december!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)