Berkum sloopt Putten in bekerduel

Zwolle – VV Berkum heeft woensdagavond hoofdklasser SDC Putten in het bekertoernooi met een beschamende 6-0 nederlaag naar huis gestuurd. De Zwolse eersteklasser nam al na vijf minuten een beslissende voorsprong en gaf de bezoekers ook daarna geen schijn van kans. “We hebben het beste laten zien wat we qua voetbal in huis hebben. Iedereen bij ons was super-gemotiveerd en als je na vijf minuten al met 3-0 voor staat heb je ze op de knieën,” constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer tevreden.

Putten trad aan met reserve-keeper Manuel Hoogewoning maar de Veluwse sluitpost beleefde een vreselijke avond. Vrijwel direct na de aftrap ontregelde Berkum de Puttense defensie toen Berkum-verdediger Jordi Lemmens op kon rukken. Via Marc van der Meulen werd diens broer Chris bereikt en de Zwolse linkerspits rondde de fraaie aanval uitstekend af: 1-0 in de tweede minuut. Een minuut later blunderde Putten-verdediger Thomas Amende opzichtig toen hij in de laatste linie zijn man wilde uitspelen en de bal knullig inleverde. William Potkamp pakte dat buitenkansje maar al te graag aan en scoorde de 2-0. De Puttenaren waren nauwelijks van de schrik bekomen toen Berkum opnieuw toesloeg. Linksback Lauwand Suleiman, die na maanden blessureleed terug kan kijken op een prima terugkeer, speelde af op Chris van der Meulen. Diens voorzet werd door de Puttense verdediging wel heel slordig gemist zodat Ruud Wellenberg voor 3-0 kon zorgen.

Onthutsend
Daarmee was het zelfvertrouwen volledig verdwenen bij Putten en de onthutsend zwakke hoofdklasser maakte het niveauverschil geen moment waar. Berkum-keeper Bram Muis, normaliter actief in het tweede van zijn club of reserve bij de hoofdmacht, had een makkelijke avond want verder dan een kansloos afstandsschot door Richard Gooijer kwam Putten niet. De Berkumse honger was daarentegen nog lang niet gestild en in de 22e minuut leverde dat weer wat op. Een combinatie tussen Frank Hoolsema en Ruud Wellenberg eindigde bij Chris van der Meulen, die vanaf de hoek van het strafschopgebied al even oogstrelend de bal over de wanhopig grabbelende Hoogewoning schoot: 4-0. Berkum had nog vóór rust verder uit kunnen lopen, want de Putten-defensie werd bij herhaling aan flarden gespeeld maar met kunst- en vliegwerk bleef de bezoekers vooralsnog verder leed bespaard.

Raak
Nog geen minuut na de hervatting was het wél weer raak. Na een combinatie tussen Chris en Marc van der Meulen kwam de bal voor het Putten-doel waar Wellenberg de 5-0 achter de ongelukkige Hoogewoning tikte. Berkum ging door maar zag diverse schoten geblokkeerd door Puttense en zelfs eigen spelers. In de slotfase maakten de Zwollenaren de afgang voor Putten echter compleet. Arjan Kolk vond met een fraaie dieptepass collega-invaller Ricardo Kuijer, die voor kon zetten op Chris van der Meulen. Vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde de Berkum-spits met een geweldig schot zijn derde goal van de avond en zorgde hij voor de 6-0 eindstand. Berkum gaat daarmee door naar de derde ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. Het enige minpunt voor de mannen van trainer Brouwer was dat verdediger Jasper van der Stouw met een fikse hoofdwond en een hersenschudding uitviel en naar het ziekenhuis moest voor de nodige hechtingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum sloopt Putten in bekerduel”

Reacties zijn gesloten.