Van der Capellen SG steunt Zwolse voedselbank

Zwolle – Al sinds jaar en dag vieren de leerlingen en het personeel van de Van der Capellen Scholengemeenschap de laatste schooldag voor de kerst met een uitgebreid ontbijt op school en een gezellige toneelvoorstelling. Daarnaast is er altijd een grootschalige actie voor een goed doel.

Dit jaar hielden de leerlingen en docenten een ondersteuningsactie ten behoeve van de Zwolse voedselbank. Vrijdagochtend zijn er talloze dozen met van tevoren geselecteerde producten ingezameld, die door een grote vrachtwagen naar de voedselbank zijn gebracht. De leerlingen en docenten leveren zo een bijdrage aan het wij-gevoel in de samenleving. Behalve een goed gevulde ontbijttafel en de spirituele voeding via het docententoneel, geeft de school met de actie voor de voedselbank vorm en inhoud aan de ware kerstgedachte. Hierna begon voor hen de welverdiende vakantie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Van der Capellen SG steunt Zwolse voedselbank”

  1. Je zou BIJNA wensen dat je in deze maand ‘lid’ bent van de Voedselbank. Gratis Sinterklaas shows voor de kinderen, gratis professionele portretfoto’s laten maken, diverse kerstdiners, cadeautjes bij de Soepbus, en nu al de 3e actie met voedseldozen. Het kan niet op 😮

  2. Dat is één van de weinige dingen die, die mensen toekomen mariane.
    Je bent niet zomaar lid van de Voedselbank, dan moet je echt wel flink aan de grond zitten. Wees blij dat jij dat niet nodig hebt en gun die mensen ook een prettige feestmaand.

  3. Inderdaad Mariane. Uitzonderingen voor de mensen die het echt moeilijk hebben.

    Hier een artikel over dat de klanten van de voedselbank zo boos zijn over de parkeerboetes.

    Lekker met de auto je pakket ophalen.

    http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/2/Klanten-voedselbank-in-Tiel-boos-over-parkeerboetes-ELSEVIER330053W/

    Flink aan de grond zitten noemen ze dat. Laat mij niet lachen.

    Ik ken er genoeg: ‘snachts rond dolen in Zwolle om wat bij te klussen. Hier wat koper weg halen, daar een fiets etc. Overdag slapen, dan de harddrugs verkopen tussen 1700 en 1800 (drukste tijden voor de politie dus dealers hebben vrijspel).

    Lekker slapen allemaal….

  4. Het is oneerlijk verdeeld! Echt waar. Wie bij de voedselbank komt krijgt soms wel meer dan 3 kerstpakketten, dan nog eentje van een kerk, dan nog eentje bij het kerstdiner in de WRZV, als je dan toevallig ex-vluchteling bent…nog eentje…en ga zo maar door.
    Voldoe je net niet helemaal aan de minima-regels dan krijg je niks, helemaal niks.
    En inderdaad: hoe worden al deze pakketten opgehaald…met de grote stationcar…

  5. Marianne, snap je verhaal heel goed. Denk dat er genoeg gezinnen zijn, die, net genoeg inkomen hebben om rond te komen. En vind dat zij ook eigenlijk wel een extraatje verdienen. Maar hoe zou dat te regelen zijn denk je? Ik zou het niet weten.

Reacties zijn gesloten.