Inbreker gepakt aan Buxtehudestraat

Zwolle – De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige man uit Veendam aangehouden op verdenking van een woninginbraak. In de nacht van 11 op 12 januari is er ingebroken in een woning aan de Weegschaal in Hoogezand. Daar zijn die nacht een tas en de auto weggenomen.

Op 12 januari zien agenten de 20-jarige man rijden op de Nieuwstad in Groningen. Hij viel op door zijn rijgedrag. De agenten houden hem vervolgens staande. Daar blijkt al snel dat de Veendammer geen rijbewijs heeft. Hij gaf aan dat hij de auto had geleend van een vriendin waarvan hij geen gegevens had. De man is die dag met een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs, niet dragen van de autogordel en rijden tegen de verplichte rijrichting naar huis gestuurd. De auto is in beslag genomen. Uit het daaropvolgende politieonderzoek bleek dat de auto niet was geleend, maar was gestolen eerder die nacht uit Hoogezand. Maandagmiddag is de Veendammer in een woning aan de Buxtehudestraat in Zwolle aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Groningen waar de man is vastgezet. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Inbreker gepakt aan Buxtehudestraat”

  1. Wat een extreem vaag verhaal! Waarom is die man niet direct weer opgepakt toen bleek dat hij in een gestolen auto reed? Waarom wist de politie bij staandehouding niet dat de auto gestolen was?

Reacties zijn gesloten.