Samenwerking voor jeugd handbalverenigingen

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen weken zijn de speelsters (en de ouders van deze speelsters) die volgend seizoen in de A en B jeugd spelen, geïnformeerd dat het bestuur van SV Zwolle en SV Tyfoon de intentie hebben uitgesproken om vanaf volgend seizoen de A en B jeugd in samenwerkingsverband te laten spelen tussen de beide handbalverenigingen.

Sinds enige tijd zijn diverse mensen bij beide verenigingen bezig geweest om een juiste indeling voor het seizoen 2015 / 2016 te maken. Dit is altijd een hele klus. Voor komend seizoen lag er een enorme uitdaging om een volwaardig team bij met name de A jeugd te vormen. Er zijn diverse mogelijkheden besproken, waaruit de samenwerking bij een ieder de voorkeur genoot. SV Zwolle hoeft nu geen meiden vervroegt, twee jaar eerder dan het NHV voorschrijft, door te schuiven. Bij SV Tyfoon zouden meiden vanuit de B vervroegd doorgeschoven worden. Ook zij blijven nu in hun leeftijdscategorie handballen.

Daarnaast is besloten om ook de B jeugd samen te laten gaan. In deze leeftijdscategorie ontstaat volgend seizoen namelijk een groot verschil in technische kwaliteit en in fysieke ontwikkeling. Beide besturen hebben daarom de keus gemaakt om ook deze leeftijdscategorie samen te voegen en zo ieder individu op haar niveau te kunnen indelen. 

Deze indeling zal gemaakt worden door trainers en de Technische Commissies van beide verenigingen. Een definitieve indeling kan dan ook pas gemaakt worden na gezamenlijke trainingen en het spelen van wedstrijden. Samen met de NHV en sportservice Zwolle wordt dit proces ingericht. Wij informeren jullie nu echter al omdat wij per 01 april onze teams voor komend seizoen moeten inschrijven. 

Tevens zijn wij de beide handbalverenigingen verheugd om te kunnen mededelen, dat ze vanaf volgend seizoen ook een jongens C team gaan vormen. In de C leeftijd mag een jongen geen deel meer uitmaken van een meisjes team. Door samen te werken wordt er één team samengesteld.

Bovengenoemde is geen fusie, maar een samenwerkingsverband. De spelers/speelsters blijven ook lid van hun eigen vereniging en de samenwerking geldt ook voor 1 jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)