Kamerlid Van Bommel spreekt in Zwolle over IS

Foto van auteur

Zwolle – Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op maandagavond 22 juni naar het Dominicanenklooster in Zwolle om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor de Koerden in Irak, Syrië, Turkije en Iran.

Oud-Zwollenaar Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Koerdisch gebied in Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syrië. In de Tweede Kamer is zijn partij tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken. Naast Van Bommel zal ook de Koerd Younis Lutfula (oud-SP-lid van de Provinciale Staten in Utrecht) en Diyar Hatami (lid Koerdische Democratische Partij Iran) deelnemen. Het debat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Adres: Assendorperstraat 29.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Kamerlid Van Bommel spreekt in Zwolle over IS”

 1. In een religieuse instelling komen spreken over geweld van de andere religie. Terwijl ’t alom boter op het hoofd is wat betreft religie en geweld. En dan ook nog ’t over de militaire aanpak gaan hebben; in een religieuse (?) instelling. Of is het dominicanenklooster wellicht toch
  eigenlijk een militaire instelling?

  Zoiets als dit nieuwsbericht bewijst maar weer eens dat
  religie onderdeel van het probleem is; oorlog, militair denken en
  sprekertjes daarover in religieuse instanties. Nou zeg ik niet dat de
  Koerden zulke leukers zijn. ’t is maar waar je hart ligt ūüėČ

 2. @Drama, ja ander verhaal dan vind ik wel.
  Zou wat meer een soort van objectief smaakje kunnen hebben.
  Of in elk geval de suggestie van objectiviteit kunnen hebben.
  Maarja, alle religie eens objectief tegen de lamp houden,
  dat is wellicht wat teveel voor de meesten.

 3. Ik weet niet of we van Bommel dan nog zullen horen of zien. Heeft’ie een probleem met het islamitische geloof? Ik in elk geval niet. Lijkt me een prachtige religie, veel meer inspirerend dan de zwarte kousen van de Veluwe in elk geval. En alle afsplitsingen en andere smaakjes daarvan. Voor de goede orde; ik vind het helemaal correct dat de internationale coalitie met luchtaanvallen enzo IS stopt.

 4. Tuurlijk Hikstad. De islam inspireert mensen enorm. En dat leidt tot de prachtigste idee√ęn, overtuigingen en acties. Echt een verrijking voor de samenleving.

 5. Dank voor de bijval @Ed. Over het algemeen geldt dat wel voor de meeste religies lijkt me. Alleen die luitjes die de kinders niet laten inenten om een religieuse reden , da’s wat minder prachtig en verrijkend vind ik.

 6. @Hikstad: klopt. Ik vind het schandalig dat die luitjes die hun kinderen niet inenten. Dat vind ik veel erger dan religieuzen die cartoonisten vermoorden, bussen met schoolkinderen opblazen, Twin Towertjes omleggen en aanslagen plegen.

  @Dick: Verrijken doe je primair voor anderen. Pas als die vinden dat je hun leven op één of andere manier beter, waardevoller of gemakkelijker maakt en tegelijker het leven van anderen niet beschadigd kun je zeggen dat je een verrijking bent. Waarmee? Door bijvoorbeeld regelmatig belangeloos en zonder zelfprofilering minder bevoorrechten, of hulpbehoevenden te helpen. En jij?

 7. @Ed, die cartoonisten hebben er wel ruimschoots om gevraagd vind ik. Natuurlijk is wat ze dan krijgen niet wat een beschaafd mens ze ervoor zou geven, maarja…

 8. Hélemaal eens Ed

  @Dick: Verrijken doe je primair voor anderen. Pas als die vinden dat je hun leven op één of andere manier beter, waardevoller of gemakkelijker maakt en tegelijker het leven van anderen niet beschadigd kun je zeggen dat je een verrijking bent. Waarmee? Door bijvoorbeeld regelmatig belangeloos en zonder zelfprofilering minder bevoorrechten, of hulpbehoevenden te helpen. En jij?

  Denk bovendien dat ik met mijn positieve houding en benadering ook wel wat kan betekenen voor mijn medemensch….er is al zoveel zure verbitterdheid: kijk, toevallig, maar eens naar de laatste paar postings, vandaag, op het Pol.log

Reacties zijn gesloten.