Eerste JobGroup certificaten uitgereikt

Foto van auteur

Zwolle – Op maandag 29 juni ontvingen de eerste Zwolse werkzoekenden hun JobGroup-certificaat. Gedurende zeven weken hebben zij deelgenomen aan de eerste JobGroup van Stichting Voor Elkaar Zwolle. JobGroups hebben als doel om werkzoekenden door middel van hun eigen kracht en motivatie een stap dichter bij de arbeidsmarkt te brengen.

Bij JobGroups ontdekken Zwolse werkzoekenden samen wat hun krachten en valkuilen zijn en wat ze diep van binnen zoeken in een baan. Ook komen allerlei praktische onderwerpen rond het sollicitatieproces aan de orde. JobGroup-leider Gertjan van Driel: "Je merkt dat werkzoekenden echt gebaat zijn bij de JobGroup. Zo vertelde een van de deelnemers me dat het elkaar motiveren voor haar belangrijk was en dat het haar de spirit gaf om positief door te gaan in het vinden van een baan. En een ander, dat het meedoen aan de JobGroup hem had geholpen bij het beter bepalen van zijn eigen richting."

Laagdrempelig
JobGroups is een landelijk initiatief dat in Zwolle uitgevoerd wordt door Stichting Voor Elkaar Zwolle. In mei is de eerste JobGroup in Zwolle gestart. In september start de tweede. Van Driel: "Doordat we merken dat dit programma echt meerwaarde heeft, willen we het aan zo veel mogelijk werkzoekende Zwollenaren kunnen aanbieden, ongeacht leeftijd, achtergrond, kennis of ervaring. Deelnemen is kosteloos en we hebben kleine groepen, waardoor het veilig en laagdrempelig is om mee te doen. Het programma biedt iedere keer ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. Werkzoekenden helpen henzelf én anderen dus op weg. Samen sta je echt sterker." Voor meer informatie en aanmelden: www.svez.nl/jobgroups

Stichting Voor Elkaar Zwolle
Voor Elkaar Zwolle helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren en heeft projecten op het gebied van werk en financiën. De stichting leidt vrijwilligers op en koppelt ze als ‘maatje’ of ‘JobGroup-leider’ aan Zwollenaren. Een stijgend aantal vrijwilligers en hulpvragers weet de stichting inmiddels te vinden. Samen met circa 30 opgeleide vrijwilligers probeert Voor Elkaar Zwolle zoveel mogelijk mensen in Zwolle te ondersteunen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)