Zomerstorm raast over Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Sinds zaterdagmiddag raast er een zomerstorm over Zwolle. De storm, die met zware windstoten gepaard gaat, zorgt in heel Nederland voor overlast op luchthavens, wegen en spoor. In Gelderland kwam een man om het leven; in Wolfheze stond een automobilist met zijn auto op een parkeerplaats bij een hotel toen een boom omwaaide en op zijn auto terechtkwam. In Zwolle geldt volgens het KNMI een Code Geel voor Gevaarlijk Weer.

zomerstrorm.jpg 

Eigen Foto

In Zwolle kreeg de brandweer tientallen meldingen van afgebroken takken en andere ongemakken op de: Stadhouderlaan (zie 2e foto), Hunzelaan, Fluessen, Diezerstraat, Korenbloemweg, Straussplein, Rijnlaan, Bremenstraat, Groot Wezenland, Anjerweg, Terborchstraat, Willemskade, Hogenkampsweg, Marsweg, Jan van Riebeekstraat, PC Hooftstraat, Broerenkerkplein, Helmichmarke, Weidesteenlaan, Wipstrikkerallee, Kerkweg, Zalkerdijk, Ter Pelkwijkpark, Hyacinthstraat, Leie, Parkweg, Boerendanserdijk, Wijheseweg, Amer, Prins Alexanderstraat, Nieuwe Deventerweg, Touwslagerij, Ravelstraat, Palestrinalaan, Hofbeek, Thomas a Kempisstraat, Campherbeeklaan, Schie, Campanulastraat, Van Houtenlaan, Rieteweg, Schellerpad, Leerinkbeek, Vondelkade, Brucknerstraat, Van Wevelinkhovenstraat, Grevelingen, Provincieroute, bij het Almelose Kanaal, Klokkengieterlaan, Brinkhoekweg, Eemlaan, Ruysdaelstraat, Elandveld, Lichterweg, Wismarstraat, Benthuislaan, Tuinstraat, Van Hogendorpware, Hollewandsweg, Beethovenlaan, Prins Bernhardstraat, Veerallee, De Doornweg in Haerst, Loggerweg, Oude Deventerstraatweg, Zerboltstraat, Rembrandtlaan, Kuyerhuislaan en de Industrieweg. Op de hoek van de Van Hallware en Van Bosseware viel een boom tussen twee geparkeerde auto’s in (zie 1e foto).

stadhouderlaan_zwolle.jpg 

Foto: Carola Nijkamp

26 gedachten over “Zomerstorm raast over Zwolle”

 1. Het dodelijk ongeval in Wolfheze idd en enkele gewonden:

  In Wolfheze bij Arnhem is door de zware zomerstorm een dode gevallen.

  Een automobilist stond met zijn auto op een parkeerplaats bij hotel Bilderberg toen een boom omwoei en op zijn auto terechtkwam.

  Het slachtoffer verbleef in het hotel en wilde de weg opgaan toen de boom op het dak van zijn auto viel.

  Gewonden

  In Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam zijn gewonden gevallen door de zware storm.

  Op het Zoutkeetsplein in Amsterdam raakten twee mensen gewond toen een boom op hun geparkeerde auto viel. De bestuurder raakte bekneld en werd door de hulpdiensten uit zijn auto gehaald.

  Ook in Apeldoorn kwam een automobilist onder een boom terecht. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. Hij reed met zijn oldtimer door de Koninginnelaan toen de boom omwoei.

  In Rotterdam werd iemand getroffen door een balk die van een marktkraam werd afgeblazen. De kraam werd door de storm vernield.

  In Zwolle meer ongemakken begrijp ik en een gevalletje “mazzel”

  Op de hoek van de Van Hallware en Van Bosseware

 2. Het grootste deel van de dag was het prima te doen, maar de laatste 2 uur echt enorm veel 112-meldingen over omgevallen bomen. Ben blij dat ik de deur niet meer uit hoef.

 3. Goeie, de autoriteiten zullen 112 misschien overdreven vinden en vinden dat je het tel.nr van Politie Zwolle moet bellen…..ZOU DIT DOEN:

  http://www.oozo.nl/hulpdiensten/zwolle

  112 meldingen van politie, brandweer en ambulance in de gemeente Zwolle
  Een overzicht van alle 4.072 meldingen afkomstig van politie, brandweer, ambulancedienst en andere 112 hulpdiensten in de gemeente Zwolle over onder meer gaslucht meldingen, rookmeldingen en wateroverlast meldingen. In de afgelopen week zijn er 24 nieuwe hulpdienst meldingen toegevoegd.

 4. Er zijn de laatste paar uur misschien wel een paar honderd 112-meldingen gedaan in Zwolle en omgeving. Daar gaat men echt niet allemaal direct op reageren nee.

 5. Lekker…Zwollerkerspel, vraagt het om 18:15. Krijgt van 1 de makkelijke weg te horen (met de verwachting dat ze het overdreven zullen vinden) en krijgt 2x NJET te horen….

  Zonder alternatief! Daar vroeg ie toch niet om? Stel hij moet 3 kwarttier na posting nog bellen en hij acht 112 idd overdreven.

  Beste arnovd en ribo: Welk nummer raden jullie hem dan aan te bellen?

 6. @dick: je reactie wekt de indruk dat je (met het lezen van onze reacties) te maken denkt te hebben met een soort van professionele helpdesk of zo. Dat is een misverstand.

  Het is trouwens niet verboden om zelf te proberen te helpen.

 7. Wat kun je dan verwachten bij jullie reacties, ribo?
  Dit [Bericht door Zwollerkerspel, op 25 juli 2015 18:15
  Welk telefoonnummer moet je bellen….als je bijvoorbeeld afgeknapte boomtakken ziet hangen?????/quote] kwam op mij over als de roep van iemand die snel goede raad wil. Hij heeft nu nog geen alternatief tel.nr van 112 gezien.

 8. Weet iemand tot hoe laat ongvr we dit slechte weer aanhouden?
  Op dat buienradar Zwolle verandert het elke x ..
  Hoop geen gewonden in Zwolle…

 9. Het populaire (volgens mij met het jaar populairder wordende) Zwarte Cross is vanwege het slechte weer voor onbepaalde tijd stilgelegd.

  En het Zomercarnaval in Rotterdam dus al afgelast: Sneu allemaal hoor!

 10. Zwarte Cross is gewoon doorgegaan, Dick:

  @zwartecross: In tegenstelling tot berichtgeving Telegraaf en AD gaat de Zwarte Cross gewoon door…
  Het is dus NIET afgelast. Niks krig oons d’r onder!

 11. Dat was het motto dit jaar niet, dat was Hey ho, let’s go.

  Verder is ZC wel doorgegaan (ik was er), maar de meeste podia stond niemand voor een optreden. Dit duurde vanaf ongeveer 16:00 tot 21:00. Een paar binnen podia had nog wel optredens en ook de reaggea weide liet zich niet kennen. Daarnaast grote hulde voor de organisatie. Snel extra schuilplekken geopend, een loods beschikbaar voor campingbezoekers van wie de tent kapot was en het kampvuur veel eerder aan, zodat mensen sneller droog en warm konden worden. Top!

 12. Bedankt bernard, op 25 juli 2015 20:46; Ben vanmiddag helemaal bijgepraat door een “buurman”. Hij gaf, ondanks zijn leeftijd, hoog op over de organisatie van De Zwarte Cross door de jaren heen.

 13. @dick; leeftijdsdiscriminatie:o

  Hij gaf, ondanks zijn leeftijd, hoog op over de organisatie van De Zwarte Cross door de jaren heen.

Reacties zijn gesloten.