PEC Zwolle wint in Doetinchem

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de tweede wedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen gewonnen. Na een matige eerste helft werd het tegen De Graafschap 0-3 voor de Blauwvingers. Voor Zwolle scoorden Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker. Ron Jans: "De Graafschap speelde gretiger voor rust. We hebben werkelijk niks laten zien. Qua kansen vond ik het wel gelijk opgaan. Marinus vond ik in de tweede helft echt leidend. We speelden veel sterker en de 0-2 van Bart van Hintum werkte bevrijdend."

grazwo.jpg 

De promovendus was in de eerste helft de bovenliggende partij. Zwolle had het moeilijk met de fanatiek spelende thuisploeg. De beste kans was voor invaller Vincent Vermeij, die al snel in het veld kwam voor de geblesseerd geraakte Dean Koolhof. Hij verscheen oog in oog met doelman Kevin Begois, maar de Zwolse goalie kon redding brengen. Aan Zwolse zijde waren er wat schoten van afstand, maar doelman Hidde Jurjus hoefde niet handelend op te treden. Na rust veranderde het spelbeeld snel. Zwolle ging eerder druk zetten en dat leverde al snel een doelpunt. Sheraldo Becker leverde de voorzet die door Wouter Marinus werd binnengetikt. ,,Het was niet mijn moeilijkste ooit, maar hij telde. Lekker dit", vond de middenvelder.

Niet lang daarna schoot Bart van Hintum met een poging van afstand de 0-2 binnen, waarna Becker zelf de marge vergrootte tot 0-3. Hij profiteerde van een foute terugspeelbal van De Graafschap-verdediger Thijs Bouma. De thuisploeg probeerde het in de slotfase nog wel, maar de Zwolse defensie stond geen treffer toe.

Volgende week zondag staat de Overijsselse clash met FC Twente op het programma. In het IJsseldelta stadion wordt er om 12.30 uur afgetrapt.

De Graafschap – PEC Zwolle 0-3 (0-0). 
Toeschouwers:  8100 
Scheidsrechter:  Linthout 
Gele kaarten:  Propper, Kabasele (De Graafschap), Lam (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
De Graafschap: Jurjus, Bouma, Propper, Lammers, Will (49. Straalman), Bannink, Smeets, Vida, Koolhof (19. Vermeij), Kabasele, Quekel (64. El Jebli)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Schenkeveld, Lam, Van Hintum, Dekker (81. El Hasnaoui), Rienstra, Becker (71. Ehizibue), Marinus, Menig (65. Lazic), Veldwijk

Scoreverloop: 
50. Marinus 0-1 
61. Van Hintum 0-2 
66. Becker 0-3 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “PEC Zwolle wint in Doetinchem”

  1. Leuke ploeg dat De Graafschap. Begrijpelijk dat ze gepromoveerd zijn. Een aanwinst voor de Eredivisie. Maar er kan er maar eentje winnen.

  2. Wordt weer een aantrekkelijk seizoen. Hoop dat jans er een stabiel collectief van weet te maken.
    Mooi dat begois het redelijk gedaan heeft en nu weer tweede keeper wordt.

  3. @1stejohn

    Ik vind dat Begois het juist heel goed gedaan heeft en gewoon de eerste keeper moet blijven, maar ja iedereen zijn eigen inzichten. Moet kunnen.;)

  4. Ik vind dat begois met al zijn ervaring te schikkerig is. Hij gaat gauw liggen, twijfelt soms met uitkomen en kiest liever om de bal weg te stompen dan om het klem te pakken.
    En als hij echt zo goed was had hij Diederik wel opgevolgd he.

  5. Oei integendeel zelfs, nu kom jij natuurlijk met keiharde feiten aan die dat tegendeel gaan onderbouwen?
    Onze technische staf zal altijd de sterkste keeper opstellen denk je ook niet? Misschien maar even over laten aan de kenners ipv blaten vanuit een onderbuik gevoel.

  6. lekkere overwinning. en Begois lekker laten staan tot/tenzij van der Hart aantoont beter te zijn.

    Trouwens wat is met het groene uitshirt gebeurt. Moet wel zeggen dat ik deze zwarte met de blauw witte baan ook wel erg mooi vindt.

    En wie is die Peinke toch? zit op VZ en zegt pec supporter te zijn, maar wat een zeikerd is dat zeg.

Reacties zijn gesloten.