Koning opent distributiecentrum Wehkamp.nl

Foto van auteur

Zwolle – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent woensdagochtend 23 september 2015 het nieuwe distributiecentrum van webwinkel wehkamp. Met een oppervlakte van 53.000m2 en ruimte voor 4 miljoen producten heeft wehkamp het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld.

wehkamp.jpg 

Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending. Daardoor krijgen klanten vanaf dit najaar hun producten nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Met dit technologisch hoogwaardige distributiecentrum krijgt Nederland – naast Schiphol, Aalsmeer en Rotterdam – ook in Zwolle een logistiek centrum van wereldformaat. Het nieuwe distributiecentrum, waarin €100 miljoen is geïnvesteerd, vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle 200 vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Snel en duurzaam
Naast de geavanceerde logistiek heeft het gebouw een BREEAM “Excellent” certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat voor 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is er een ecologische tuin aangelegd. Hiermee biedt het nieuwe distributiecentrum niet alleen een snellere levering voor de klant maar is het ook minder belastend voor het milieu.

65 gedachten over “Koning opent distributiecentrum Wehkamp.nl”

 1. 😮 joppuh, dat zou héél goed kunnen; daarover komt nooit en te nimmer info naar buiten he? Ze zullen het daar wel zo goed hebben (op gemeenschapsgeld) dat ze dat bijzonder graag zo willen houden.

  Komt bijna uber-elitair over.

 2. Bernard initieerde dat door n conferentie te organiseren in hotel Bilderberg in Oosterbeek, vandaar de naam van de groep, en inderdaad alleen bestemd voor de

  uber-elitair

 3. Oh jee, ik heb wel eens een aardappel gegeten, Hitler ook, als ik nu maar niet een lading Joden ga vermoorden…

  @Dick misschien niet zulke stomme vergelijkingen maken…

 4. Jij zegt dat Willem wellicht z’n opa achterna gaat omdat ze allebei wat hebben geopend in Zwolle. Hoe stompzinnig wil je je post maken? Over het algemeen sla ik je posts over, omdat ik hoofdpijn krijg van je onsamenhangendheid, maar deze las ik per ongeluk en gaat nog wel wat verder dan vaag gelul.

 5. Daardoor krijgen klanten vanaf dit najaar hun producten nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd.

  Dit klinkt wel erg ambitieus, ik neem aan dat het wel afhangt hoe laat je het besteld. Of heeft Wehkamp een eigen bezorgdienst?
  Mooi dat er zo’n groot bedrijf vlak bij Zwolle komt/is.

 6. @ Leonardo; Denk dat veel Nederlanders, door de jaren heen geen enorm fan meer van het koningshuis zijn. Zelf hoor ik daar zeker toe. Van mij mag het afgeschaft worden. Terwijl ik er vrogger best voor was. Hoef hier niet aan te halen aan wie dat lag/lagen ligt denk ik. Dit topic gaat ook over de koning. Denk verder dat ik hier niet onbehouwen beledig of onwaarheden neerzet…”Willy” is natuurlijk een algemeen geaccepteerde bijnaam in NL.

 7. Voor wat betreft Wehkamp: sowieso van harte gefeliciteerd met het feit dat het zo goed gaat….met het feit dat de overname ook lekker lijkt te gaan verlopen en zeker met de medewerkers!
  Ken er aardig wat en er zit geen klootzak tussen.

 8. Voor wat betreft Wehkamp. Van harte gefeliciteerd met:
  – dit enorme nieuwe pand
  – het feit dat het zo goed gaat
  – het feit dat de nieuwe eigenaren zo stil lijken geaccepteerd
  – en zeker met de medewerkers….ken er aardig wat en er zit geen kl**tzak tussen.

  – En Wehkamp natuurlijk van harte gefeliciteerd met de ongeëvenaarde stad ZWOLLE!

 9. Ik vind het prima dat we een koningshuis hebben, zonder dat ik een zware Oranje-fan ben. Maar onze koning Willy noemen is respectloos en vooral zo ontzettend makkelijk. Jij viert natuurlijk uit principe ook geen koningsdag?

 10. @ Leonardo, populisme vind ik een mooi middel om verschillen duidelijk te maken. Zou de nationale discussie wel weer eens willen meemaken: voor of tegen het koningshuis. Van vroeger uit zijn veel Protestanten (zeker gereformeerden) opgevoed met een onaantasbaar koningshuis. Volgens mij zelfs door God gegeven. Mooi om te zien dat ik lang niet de enige ben, die tegen het koningshuis is geworden. Toch zo opgevoed als hierboven genoemd. Gewoon door de (vooral manlijke) leden van het koningshuis, met hun daden in het verleden verbitterd zijn geraakt in deze.
  En over Willy heb ik ook een genuanceerde mening.

  Neemt niet weg dat de koning natuurlijk een geweldig uithangbord is tijdens deze (ook voor ZWOLLE) zeer feestelijke bijeenkomst.

 11. @ Bedankt voor je snelle reactie Leonardo. Keek zelf eerst ook vreemd tegen “Willy van DWDD” aan. Maar of je wilt of niet “Willy” is in no time algemeen geaccepteerd en veruit de meeste mensen weten waar je het over hebt.

  Als er een feestje is te vieren Leonardo, zeg ik geen nee. Maar stel dat het Koningshuis zou verdwijnen….dan komt er écht wel een nieuwe dag voor in de plaats. Weet je dat wij bijzonder weinig feest(elijke) dagen hebben in een jaar. In vergelijking met andere landen?

 12. Ik vind eigenlijk ook niet dat de Koning er is om een distributie centrum te openen op een industrieterrein. Van wehkamp nogwel. Een groot schip te water laten met de Koninklijke goede wensen, dat vat ik. Maar een distributiecentrum? Neeh. Wat zou ’t volgende zijn denk ik dan, een supermarkt openen? Of een snackbar? ’t moet die kant niet op denk ik.

  Aan de andere kant, de Koning mag echt zelf beslissen wat’ie wel of niet doet. En hij zal wel beter weten dan ons allen ook waarom iets wel of niet.

 13. Tjongejonge, wat een negativiteit weer. Zwolle mag er trots op zijn dat het nieuewe distributiecentrum van Wehkamp met internationale allure zich hier heeft gevestigd. Dat wordt onderstreept doordat het Staatshoofd het opent. Dat genereert veel extra aandacht en is dus alleen maar mooi. Wat maakt het uit dat in dit geval het Staatshoofd een Koning is en geen President?
  Ook in ben in principe voor afschaffing van het Koningshuis. Dat heeft hier echter niets mee van doen.

 14. @ Hikje,

  de Koning mag echt zelf beslissen

  Vrees dat de koning en koningin niet zo heel veel zelf mogen beslissen. Zou dan ook absoluut niet in hun schoenen willen staan.

 15. Tsja, de titel ‘president’ past wel bij het openen van distributiecentra en dergelijke vind ik. Maar de Koning? Da’s een soort van sinds oudsher met ‘Goddelijke’ macht bekleed persoon toch?
  Het ‘Goddelijk’ recht om te regeren en aan niemand anders dan God zelf verantwoording schuldig (droit divin). Dus als onze Koning een distributiecentrum wenst te openen, dan zou ik denk ik niet in twijfel trekken of dat wel een goed idee is.

 16. @Dame 18.10
  Ik vind het koningshuis juist leuk, heeft ook best veel voordelen vergeleken bij een president, die (normaal gesproken) na maxima 😉 een jaar of 8 weer verdwijnt.

 17. @Veldwachter Daar heeft iedereen zo zijn mening over. Mijn punt is dat Willem-Alexander nu eenmaal ons Staatshoofd is en dat het bijzonder en eervol is dat hij het distributiecentrum opent. Veel mensen vinden het ongelooflijk leuk om hem van dichtbij te zien. Dat is toch op zich positief? In ieder geval niets om denigrerend over te doen, hoe je er zelf ook over denkt.

 18. Nadat HMdK geweest is, wil ik graag een keer een rondleiding.
  Het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld.
  En dat naast de deur!

 19. Stel je voor dat wehkamp je zou vragen het nieuwe distributiecentrum te openen, zou je dat doen? HemelseMoederVanGod; IK zou zelfs wehkamp naar Randstad voor een schaar knipper verwijzen.

 20. Door een bezoek aan het distributiecentrum, weet ik hoe geavanceerd het is. Alles geautomatiseerd, zelfs de maat van de doos. Verpakking en produkt komen ergens samen met als resultaat een verpakt produkt, klaar voor verzenden.
  Geavanceerder dan een schip, wil ik maar zeggen.

 21. 🙂 Je bedoelt RZ, FG, en/of Willy voor Ajax? De 1e 2 in elk geval.
  De 1e, met die mooie Z, heeft geen lange MAVO-warminig-up gehad).
  Maar uh, laat Hikje/Hikstad er maar niet achter komen dat Ajax ook wel wordt aangeduid met “Godenzonen” 😉

 22. We zouden al eens eerder (volgens mij ook vaker dan 1x) als belangstellende WLZ-ers, samen een rondleiding doen. Was dat ook niet bij Scania (1 andere Economische trots) in Zwolle.

  Maar praat ff, voor mezelf: zou al eens een rondleiding bij Scania krijgen; bij Condor-Carpetsen hier zou het ook wel lukken…echter is het er (nog?) niet van gekomen…door eigen schuld.

 23. Hallo Dick, heb je wel in de gaten dat de kritiek in dit topic op jou gericht is, en dat je het daarna weer presteert om een potentieel aardige discussie om zeep te helpen door een off-topic vraag te stellen. Zo jammer!

 24. Inderdaad, @ vdberg, zoals Dick zo vaak doet bij zowat elk topic, en dat de godganse dag. Vaak ellenlange verhalen van zijn kant die nergens over gaan. Net als Japser neem ik niet eens de moeite om ze te lezen. Maar het verstoord wel vaak de discussie bij een topic, naar mijn mening. Net wat je zegt zo jammer.

 25. @ vd berg en benjie, meld gerust wat je te melden heb…deze 2 reacties staan toch ook niemand in de weg. Zeker niet degene die vindt dat ie wat te melden heeft? Zie “om zeep helpen, dus absoluut niet. Suc6!

  Benjie leest natuurlijk alleen selectief (rechtse) commentaren. Ook dat mag allemaal hier. Pak je vrijheid op het onvolprezen WeblogZwolle 😉

 26. Beetje argwaan is wel op zijn plaats na de overname deze zomer door de Engelse durfinvesteerder Apax. We hebben allemaal kunnen zien wat ze met PCM hebben gedaan 😮

 27. Extra werkgelegenheid levert het voor Zwolle niet op bij Wehkamp helaas. Al het personeel verhuist mee vanuit Dedemsvaart. Wat ik ze uiteraard van harte gun. Mooi gebouw trouwens ook. Vooral de kleur, niet zo storend als dat blauwe pand ernaast.

 28. Precies Blauwvinger, ik denk dat het echt zomaar zo kan zijn dat dat distributiecentrum weleens kort kan bestaan. Durfinvesteerders zijn namelijk het echte tuig in de financiële wereld.

 29. Ok (durfinvesteerders) Leonardo, vooralsnog hoor ik positieve toekomstverwachtingen van personeelsleden al zijn die natuurlijk bevooroordeeld. Maar natuurlijk

  Beetje argwaan is wel op zijn plaats na de overname deze zomer door de Engelse durfinvesteerder Apax. We hebben allemaal kunnen zien wat ze met PCM hebben gedaan

  Hebben we hier destijds ook wat tekst aan gewijd.

 30. Heb de berichten over dit distributiecentrum altijd gelaten voor wat ze zijn. Wehkamp associeerde ik tot voor kort nog steeds met de dameslingeriepagina’s in de catalogus van vroeger. Pas nu ik lees over het

  grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld.

  begin ik weer wakker te worden en meld me ook aan bij de voorgestelde rondleiding van Drama en Dame.

  Wat betreft de bijnamen van onze Koning vond ik “WimLex” toch wat chiquer dan “Willy”, Dick.

 31. Haha bernard eens, maar Willy is al aardig ingeburgerd en (vind ik) weer een stuk chiquer dan “Prins Pils”. Al zal ik die Pils-foto op het Pol.log met Poetin ook niet snel vergeten. Hij doet maar, ben donders blij dat ik niet in zijn schoenen sta.

  Rondleiding info: Dame en drama schrijven beiden, net als jij en ik, dat ze mee willen. Nu moeten we nog een organisator regelen. Kan wel een s polsen naar de mogelijkheden. Vanzelfsprekend alleen als een (niet meer boze) els meegaat.

Reacties zijn gesloten.