Ben Rienstra van PEC Zwolle naar AZ

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle en AZ hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Ben Rienstra. De speler maakt per direct de overstap naar Alkmaar, mits hij door de medische keuring komt en de laatste formaliteiten worden afgerond. Rienstra keert met zijn overgang terug op het oude nest. Hij speelde tussen 2008 en 2010 al bij (de jeugd van) AZ, tot minuten in het eerste elftal kwam het nog niet.

pers_presentatie_pec_28.jpg 

In totaal speelde Rienstra 46 officiële duels voor PEC Zwolle. Dit seizoen kwam hij in alle drie de eredivisieduels in actie. Afgelopen zondag kroonde Rienstra zichzelf nog tot matchwinner, door de winnende treffer tegen FC Twente op het scorebord te schieten. PEC Zwolle beraadt zich over een eventuele opvolger van de middenvelder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

47 gedachten over “Ben Rienstra van PEC Zwolle naar AZ”

 1. Voel me toch beetje bedonderd, heb seizoenkaart gekocht en vlak voor het eind van de transferperiode verkopen ze de beste spelers Drost en Rienstra. Ben bang dat ze van de week Thomas ook nog verkopen.

 2. Kan PEC Zwolle mooi hun schuld wegweken en kan de voorzitter apetrots zijn daarop. Maar dit komt de kwaliteit van het voetbal natuurlijk niet ten goede >:(

 3. Ik vind het behoorlijk jammer dat Rienstra vertrekt naar AZ.
  Uit zakelijk oogpunt wil ik het wel begrijpen, uit sportief oogpunt niet. Rienstra is van meerwaarde voor PEC, zowel als speler als ook voor een goede transfer later. Dit is te vroeg.

 4. Nu maar hopen dat die Gustavo een goede is. Als je voor 5 jaar bij PSG hebt getekend zou je verwachten dat ie toch wel wat beter is dan de gemiddelde middenvelder in de eredivisie.

  Rienstra succes in de kaas stad.

 5. Het is zwaar balen dat de motor van het team verkocht wordt, de club heeft het geld hard nodig en zit in zwaar weer. Hoe mooi de woorden van de vuilnisman ook zijn heden ochtend. We hoeven Riendstra niet te verkopen. Mijn vraag is dan ook, waarom doe je het dan als je niet hoeft te verkopen.

  De echte reden hiervoor is namelijk heel duidelijk het investeringsfonds. De club moet nog steeds duidelijk afspraken maken wanneer de deal stopt met hen.

  In de wandelgangen wordt heel duidelijk geroepen om de terugkeer van Klich. Ik zeg niet doen ondanks dat zijn prestaties subliem waren.
  De club moet een ervaren middenvelder halen die rust en het team coacht. Hebling is de verkeerde keuze om Riendstra op te volgen.

  Als ik de club was zou ik navraag doen of Olivier Kirch (33 defensief midden) of de Oostenrijkse Duitser Leitner (22 centraal midden) beide Bor Dortmund kan huren met optie tot koop.

  Daarnaast zou ik de scouts van Zwolle is sturen naar de Noorse competitie clubs als Odds Bk, Stromgodset of Molde brengen regelmatig talentvolle spelers voort.

  Ben benieuwd of Pec Zwolle aankomende zaterdag speelt met rouwbanden, het is schandelijk dat de club geen woord rept over het overlijden van een oud speler. De club kan een voorbeeld nemen aan Telstar.

 6. @aukje, ook ik vind het erg jammer dat rienstra weg gaat, hij was echt mijn favoriet.
  Maar dat je je bedonderd voelt is wel erg overdreven. Er zijn nog andere spelers op het veld die het ook prima doen op het moment. Met die opmerking beledig je de rest van de spelers. Beetje een geval successupporter..
  Pec heeft met Hebling als ik de pers moet geloven een prima vervanger bij, ze zeggen zelfs dat mensen daarvoor naar het stadion willen komen, we gaan het zien. Maar ook als hij gaat tegenvallen ga ik met plezier naar het stadion om de spelers aan te moedigen. Helaas, successupporters blijf je houden. Gelukkig zijn er nog genoeg andere clubs waar je uit kan kiezen mocht je pec niet meer leuk vinden omdat er een paar spelers weg gaan..

 7. negatief gedoe altijd weer.Toen Mokotjo en Klich weggingen zou het ook nooit meer goedkomen…. werden we 6e..

  als er spelers transfervrij de deur uitlopen is er gezeik.. worden ze met 1 jaar contract verkocht.. hadden ze moeten blijven.

  Qua begroting zijn we 15e! wees blij dat de financieen aangepakt worden, stadion volgende zomer vergroten en dit zien als een tussenjaar. Elk jaar gaan er 10/11 man weg, elk jaar wordt het creatief ingevuld.

  We kunnen niet elk jaar in de top 9 eindigen. Hebben jullie niks geleerd van de afgelopen 3 jaar? Sta toch eens als 1 man achter de club..

  Wees trots op de successen en bedenk dat we nu eenmaal een kleine club zijn.

  Kijk naar NAC.. waar zijn die? Kijk naar Roda dat al jaren met geld van de gemeente Kerkrade overeind wordt gehouden. ect..

 8. @blablabla, ik ben geen successupporter, heb al jaren een seizoen kaart in het stadion. Ben alleen beetje boos dat ze verkocht worden als de competitie al begonnen is. Blijft een taak voor de KNVB om transfers niet meer toe te staan als de competitie begonnen is. En ja ik blijf nog steeds komen in het stadion.

 9. @dr Jones . Als ze ervaring binnen moeten halen zou ik eerder gaan voor schaars of de Zeeuw . Goede spelers voor pec bovendien. Off topic: berkum door naar 2e ronde KNVB beker…….

 10. Zal ook wel iets te maken hebben met de diensten van voetbalmakelaar Raiola voor PEC.
  Voor wat hoort wat? Hebling en Rienstra, beiden uit de stal van.
  Wie zal het zeggen.

 11. Demy de Zeeuw zou een goeie ervaren interimregiseur zijn, misschien Pluim
  Waardoor pec de tijd krijgt om nieuw talent, Gustavo of een ander door te laten komen.

  De zin dat pec zich beraad over een vervanger, geeft aan dat Nijkamp alle registers en voelhorens uit heeft staan. Het wordt een cliche, maar laatt Nijkamp maar schuiven. Er komt een ervaren vervanger, die Rienstra doet vergeten

  Tenslotte: PEC heeft de miljoenen uit de verkoop hard nodig om uit cat 1 te komen en te beginnen met stadioninbreiding, zodat de club n duurzamere middenmoter kan worden. De voorzitter zegt het wolliger, hij kan nl. niet zeggen dat pec financieel in een sterfhuissituatie komt, waarin we wegvallen zoals n Den Bosch, rkc of fortuna.

  Dan maar verkopen, en niet zeuren, want we hebben met pec niet voor niks het moto desespereert nimmer

 12. Ik denk niet dat er miljoenen verdiend zijn aan transfers, als dat zo was had PEC daar wel mededelingen over gedaan. Uitbreiding van het stadion is een fraai staaltje utopische luchtfietserij van een ijdele directeur van PEC, zolang PEC onder curatele staat van de KNVB kan er mag de clubs namelijk helemaal niet dit soort investeringen doen, althans niet zonder toestemming van de KNVB. PEC gaat echt niet degraderen, maar zo succesvol zijn als afgelopen seizoenen zal het allemaal niet worden.

 13. @Leonardo, volgens mij mag je heel wat van de KNVB zolang je maar aan je plan van aanpak houdt welke is goedgekeurd door de KNVB. Als je dan financiële meevallers hebt dan mag je dit wel investeren. De KNVB is er niet bij gebaat om een club tegen te houden mocht het goed gaan.

 14. Hebling kan Rienstra moeiteloos vervangen. Ws heeft ie een paar wedstrijdjes nodig om te wennen.
  Ga eens op de training kijken en oordeel maar.

  Ik zeg Ouasim Bouy van Juventus!

 15. Gustavo Hebling, de vooruitzichten zijn goed: een soort Braziliaanse Mokotjo
  Zo’n jongen is van het nivo Clasie, Strootman, Blind en voor pec dus eee topper (in spe)

  En die Boei erbij, doe maar. Ook niet minder dan Rienstra, lijkt het.
  Deze knul wil eigenlijk terug naar Ajax, heeft wat te bewijzen, dan maar eerst bij PEC
  Als Jans zelf gaat kijken en praten in Turijn, is t menens
  Weer typisch zo’n speler om onder leiding van goeroe Ron de Redder van voetbaltalenten een boost te krijgen

  Wordt dan een exotisch en verrassend middenveld Boei-Gustavo
  In afwisseling met Dekker en soms Thomas of Lam

  Is de komst van Jan Wuytens van AZ ook nog te verwachten?

 16. Want Klich weet hoe pec speelt, want hij is van het gouden team dat met pec dee beker heeft gewonnen,
  Klich staat er dus meteen om samen met Hebling te gaan motor-en

  Van het gouden bekerteam zijn verder alleen nog van polen, van hintum en thomas bij pec gebleven

  Wiljan Pluim zie ik tzt ook nog wel bij pec terugkomen;)

 17. Denk niet dat klich komt. Die zal financieel dan veel moeten inleveren. Klich schijnt ook naar Poznan te kunnen in Polen.
  Jans is samen met raiola naar turijn. Raiola is ook zaakwaarnemer van Bouy. Dus het heeft er alle schijn van dat ze voor Bouy gaan.
  Vanochtend was jans ook niet op de training overigens.
  Ach zo blijft het spannend de laatste dagen van de transfer periode

 18. Foi wat een gespeculeer en geneuzel allemaal als het op deze site over PEC gaat. Laten we onze handen dicht knijpen wat we hier de laatste jaren meegemaakt hebben in het stadion. Heel veel mensen vinden het schijnbaar normaal dat je twee keer de KNVB finale haalt en plat offs speelt. Mensen…. Das echt niet normaal voor een club als PEC. koester de momenten en laat PEC investeren in zijn jeugdafdeling want daar ligt zijn toekomst. Dit samen met de creativiteit van technische leiding om groei briljantjes op te halen. Nederland is een opleidingsland en een doorgangshuis voor voetballers en PEC maakt daar de laatste jaren een groot onderdeel vanuit

 19. PEC Zwolle heeft de ambitie om uit te groeien tot een stabiele middenmoter in de Eredivisie. De eclatante sportieve successen en uitgaande transfers hebben vooralsnog niet meer opgeleverd dan een categorie I indeling en een hernieuwde gemeentelijke garantstelling.

  De door de veurzitter en wethouder beloofde stijging van de sponsorinkomsten en TV-gelden blijft vooralsnog uit.

  Uit de presentatie die de veurzitter aan de gemeenteraad heeft gegeven valt te herleiden dat PEC Zwolle de komende seizoenen slechts 5% van de begroting investeert in de jeugdopleiding.

  Met de komst van Ouasim Bouy komt het aantal spelers uit de stal van Raiola weer op 7 (van de 24 selectiespelers).

  Gelet op het feit dat het merendeel van de FC Raiola een 1-jarig contract heeft of op huurbasis speelt, zal de club hier niet aan verdienen.

  Raiola wel. Die heeft net nog Rienstra weggebracht naar AZ.

  De 14 investeerders uit het spelersinvesteringsfonds met open einde(!) hebben een goede belegging gedaan met een eenmalige inleg van ?? 50.000…

  Gelukkig staat de gemeente garant voor ?? 1,5 miljoen voor dit weinig transparante doorgangshuis.

 20. PEC Zwolle wil binnen 24 uur Ouasim Bouy (22) presenteren als vervanger van de naar AZ vertrokken Ben Rienstra. De Zwollenaren huren de middenvelder dan voor één seizoen van de Italiaanse grootmacht Juventus. “Het ziet er goed uit????, laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.

  De technische top van PEC zag Bouy aan het werk tijdens een onderling oefenduel en kreeg bevestigd waarom het hem wilde overtuigen om naar Zwolle te komen. De middenvelder heeft in Italië geen uitzicht op speeltijd, maar krijgt bij de ploeg van Jans nu de kans om een heel seizoen belangrijk te zijn.

  Bouy zit in zijn laatste contractjaar bij Juve. Hij werd vorig seizoen nog uitgeleend aan het Griekse Panathinaikos en eerder al aan het Duitse Hamburger SV en Brescia (Serie B).

 21. Amen ElRey, PEC heeft een mooi vreemdelingenlegioen bij elkaar gehuurd. Als die spelers zich in de kijker spelen levert dat PEC dus niets op, behalve wellicht een hoge klassering op de ranglijst. En 6pec: als je had opgelet had je geweten dat Saymak dit seizoen geen enkele keer zal spelen ivm een zeer ernstige knie-blessure.

 22. @ Leonardo, welk vreemdelingenlegion?

  Huur: Lars Veldwijk + optie tot koop, gewoon Nederlander.
  Huur: Sheraldo Becker, was er vorig jaar ook al en is een Nederlander
  Huur: Queensy Menig, is ook Nederlander.

  Verder huren ze tot nu toe helemaal niks. Hebling en Bouy is nog niet rond, zijn gewoon buitenkansjes. Waarvan Bouy ook gewoon een Nederlander is.

  Wel veel nieuwe jongens vastgelegd:

  Van der Hart, Marcellis, Kvida, Lazic, El Hasnaoui, Schenkeveld.

  Kortom meer aangetrokken dan gehuurd.

  Vorig seizoen huurde weg: Hahn, Becker, Necid, Ioanidis, Babalj.

  Dus wat is er nu anders dan vorig jaar? Helemaal niks, Pec trekt al jaren transfervrije spelers aan en huurt er een paar versterkingen bij.

  En wat is jou definitie van een vreemdelingen legioen? Vind je alles wat nieuw is vreemd en eng? Of doel je op de nationaliteit?

  We hebben maar 6 niet Nederlanders in de selectie, waarvan 1 onze sympathieke Belg Begois is. Verder zijn Thomas, Sainsbury en Lam absolute meerwaarden en spelers waar het Zwolse publiek zich meer kan identificeren.

  Zo samengevat lijkt mij dat het een storm in een glas water is, de feiten spreken voor zich, Pec handelt deze periode niet anders dan voorgaande jaren, enige verschil is dat we nu daarwerkelijk geld vangen voor spelers en niet iedereen transfervrij laten vertrekken.

 23. voor afgescheurde kruisband staat 6 tot 9 maanden. En dan nog weer wedstrijd fit worden.

  Dus ergens tussen maart en juni weer fit genoeg.

 24. Wat vakje 16 zegt joppuh, herstel van zo’n blessure duurt heel erg lang, in het beste gevald doet hij nog een wedstrijd of 3/4 mee, te verwaarlozen dus. En dan moet hij ook zijn contract nog verlengen, want anders loopt ook hij gratis de deur uit.

 25. @ElRey, jammer dat je zo goedkoop probeert te scoren met de volgende uitspraken:

  PEC Zwolle heeft de ambitie om uit te groeien tot een stabiele middenmoter in de Eredivisie. De eclatante sportieve successen en uitgaande transfers hebben vooralsnog niet meer opgeleverd dan een categorie I indeling en een hernieuwde gemeentelijke garantstelling.

  Jij weet zelf ook dondersgoed dat je niet zo uit categorie I komt door het brakke systeem van meetmomenten. Daarvoor heb je er 2 nodig en daarom heeft het geen zin om te zeggen dat de sportieve successen EN uitgaande transfers (zeer recent) leiden tot een categorie I indeling EN een hernieuwde gemeentelijke garantstelling. Die laatste is bovendien niet eens aan de orde omdat PEC (nog) niet geleend heeft. De gevolgen van de transferinkomsten worden pas duidelijk na het volgende meetmoment.

  De door de veurzitter en wethouder beloofde stijging van de sponsorinkomsten en TV-gelden blijft vooralsnog uit.

  Door de promotie van Roda en NEC val je terug op de TV gelden lijst. Kunnen de voorzitter en wethouder hier wat aan doen? Nee… Stijgen we qua punten door onze goede eindpositie afgelopen seizoen? Ja. Daarnaast is Compello onverwachts weggevallen als sponsor, hierdoor loop je een deuk op en is het niet raar dat je qua sponsorgeld niet de groei doormaakt die je zou willen. Overigens is het nog maar afwachten wat dit seizoen opbrengt.

  Hoewel ik je reacties normaliter met grote aandacht lees vind ik het zeer jammer dat je nu zaken chronologisch door elkaar gaat halen. Oorzaak en gevolg kloppen niet en uitspraken uit het verleden worden erbij gehaald alsof men in de toekomst kon kijken.

  Wat betreft Raiola deel ik je mening. Het is zaak om te zorgen dat deze man niet teveel macht krijgt. Bovendien moeten we niet meer dan 2 spelers per seizoen willen huren.

  Ik ben ervan overtuigd dat PEC gaat reageren op de financiële situatie en transferbeleid wanneer de tijd daarvoor rijp is. Dit zal sowieso na alle transfergeweld gebeuren. Volgens mij heeft Nijkamp nog elk seizoen via een interview zijn verklaring afgelegd mbt de gemaakte transfers.

 26. User 12 haha, Compello had al maanden een betalingsachterstand, dus dat argument is onzin. Maar feit is wel dat de voorzitter/directeur doet voorkomen dat het allemaal rozegeur en maneschijn is bij PEC, terwijl dat aantoonbaar niet zo is. ElRey is in mijn ogen terecht kritisch. Ik gun PEC alles en ga graag naar ze kijken in de hoop dat ze winnen, maar spelers huren is ook een teken van armoe, want het is een tijdelijke oplossing, helemaal als er nauwelijks nog geïnvesteerd wordt in de eigen jeugdopleiding, wat een levensader van iedere BVO zou kunnen zijn.

 27. @Leonardo, Ik ben niet tegen kritiek op PEC maar je moet niet dingen gaan verdraaien om je eigen punten te bekrachtigen. ElRey is vaak juist scherp en dat vind ik mooi om te lezen maar nu laat hij naar mijn mening steken vallen.

  Het kan zijn dat PEC financieel in de shit zit maar het kan ook zijn dat er niks aan de hand is. Het is gewoon niet te zeggen zonder harde cijfers.

  De voorzitter kan inderdaad mooi lullen maar wat eigenlijk het probleem is dat niemand van de gevestigde media (de buitenwacht) kritisch durft te zijn. Alle bekende (sport)journalisten uit Zwolle zijn louter positief, daar mis ik toch onderzoeksjournalistiek wat betreft de financiële situatie van PEC.

 28. @user12

  De Vuilnisman met zijn jaknikkende personeel hebben er een grote puinhoop van gemaakt. De vuilnisman wordt al in de wandelgangen de kleine Sepp Blatter genoemd.

  Pec Zwolle heeft meer dan acht miljoen euro verdiend aan de transfers van Mohktar, Mokotjo beide Fc Twente, Klich Wolfsburg, Drost Fc Groningen, Lukoki Lodogrets, Boer Ajax en Riendstra naar Az. We praten hier over een periode van twee jaar.

  Dat 25 procent van de transfers naar het investeringsfonds gaat wist een ieder, de voorzitter riep afgelopen week ineens er moet nog een afspraak gemaakt worden met het investeringsfonds over het hoelang de investeringsfonds nog recht heeft op 25 procent percentage. Kijk men naar de huidige selectie dan zal je zien dat het investeringsfonds nog mee gaat profiteren van Thomas en Sainsbury want dat zijn de spelers die het meest waard zijn. ??n van de mensen met wie de voorzitter in onderhandeling moet is zijn eigen collega van Dockpoint Marc Huitink

  De spelers van Raiola die een éénjarig contract hebben zal je niks aan verdienen evenals de huurlingen. Ook als Veldwijk een jaar zal hebben als een Kramer van Ado vorig jaar is Zwolle de grote verliezer ondanks optie tot koop. Want dan zal Nottingham Veldwijk verkopen voor de hoogste bieder

  Dit is als sneeuw voor de zon verdwenen, neem de sportkledingcontracten in drie jaar tijd drie verschillende merken. Men stapt over terwijl de contracten nog verder liepen. Dat betekend afkopen het contract. Pec Zwolle moest betalen en het bedrag dat de club moest betalen viel dik tegen. Elrey en anderen hebben op weblog het probleem met de busonderneming verteld ook dat heeft pec Zwolle geld gekost.

  De Vuilnisman met zijn jaknikkende personeel wist van dag één dat Compello een onbetrouwbare partner was, verschillende personen hebben de club gewaarschuwd maar de voorzitter moest en zou een sponsor hebben die meer dan een half miljoen betaald. De voorzitter vond het geen probleem dat elk jaar een onderdeel van Compello failliet is gegaan de laatste jaren of dat er projecten mislukt zijn zoals het green data center.

  De grootste farce binnen de club zijn de leden van RvanC die helemaal geen controle uitvoeren. Mevrouw Roefs kan mooi praten over govermence maar van uitvoeren heeft ze nooit gehoor

 29. @dr jones..

  als je wilt dat mensen je enorme epistel lezen en je serieus nemen, raad ik je aan niet zo denigrerend te beginnen…. De vuilnisman…2x in de eerste alinea en hem dan ook nog vergelijken met de meeste corrupte huichelaar op de planeet.

  Die man heet gewoon Adriaan Visser, of Meneer Visser, desnoods Adriaan. Jij houdt er toch ook niet van als mensen steeds jou aan spreken met die koekenbakker, die ambtenaar (of wat je werk ook mag zijn).

  Kritisch zijn is goed, houdt de boel scherp, maar ronduit onbeschoft zijn is gewoon zielig. Je kan ook op een nette manier een discussie voeren.

  Dhr Visser zal heust fouten maken (is menselijk), de communicatie mag inderdaad vlotter en transparanter, maar blijft je lekker even aan de normen en waarden van de samenleving houden.

  Verder die 8 miljoen is een complete aanname, gezien er over vorig jaar geen duidelijke bedragen zijn gepubliceerd en de meeste nog niet bekend zijn. Wat jij doet is de hoogste op internet genoemde bedragen bij elkaar optellen… lekker betrouwbaar.

  Verder als jij blijkbaar zoveel inside informatie over allerlei deals hebt, maak ze dan openbaar, laat iedereen dan zwart op wit lezen hoe het zit. Van horen zeggen is namelijk de slapste vorm van bewijs en in de journalistiek geldt: 1 bron is geen bron.

  Misschien is het verder leuk als iedereen die het blijkbaar allemaal beter kan en weet dan de mensen die nu bij Pec zitten zich zelf naar voren schuiven en verantwoordelijkheid nemen. Ga zelf dan de club “redden”. Want ik heb het idee dat hier een aantal mensen zijn die zichzelf daar behoorlijk capabel voor achten.

 30. Amen, vakje16.

  Ik ben ook zeker voor een kritische blik maar de denigrerende toon van dr. Jones en het verhaal voor aannames gaan me te ver. In mijn ogen lijkt het dan op afgunst, jaloezie of zelfs een hetze. Zonde eigenlijk.

  Even over het spelersfonds, die stopt toch gewoon als de spelers van het seizoen waar het om gaat verkocht zijn? Mocht het verhaal kloppen dat ze 25% mogen verdelen van x aantal miljoen bij een inleg van 50.000 p.p. is het wel een merkwaardig slechte deal voor PEC.

  Vinden jullie (ook ElRey, dr. Jones, Leonardo) het niet vreemd dat de (zwolse) journalistiek dit niet oppakt? Lijkt me een interessant en sappig verhaal…

 31. @vakje16

  Zet je roze bril eens af.

  De afgelopen 3 eredivisieseizoenen waren in sportieve zin alle ingrediënten aanwezig om een stevige basis te leggen onder de toekomst van PEC Zwolle.

  En wat is de realiteit?

  Door een gebrek aan grip op de bedrijfsvoering zitten we in categorie 1 (financieel ongezond) en hebben we een gemeentelijke garantstelling keihard nodig. Net als transferinkomsten.

  De realiteit is ook:

  Dat alleen het eerste eredivisieseizoen een positief bedrijfsresultaat heeft opgeleverd. De twee andere seizoenen hebben ondanks groter sportief succes alleen maar geleid tot een toename van het negatief eigen vermogen. Raad van toezicht gehoord? Ik niet. Strak aan de leiband van de voorzitter!

  De organisatie slaagt er maar niet in om echt stappen te zetten qua sponsorinkomsten. Een fatsoenlijke hoofdsponsor voor meerdere jaren ontbreekt al jarenlang, terwijl het voetbalproduct daar sterk genoeg voor is. Huisman Bouw, Beaphar, Kraanwater graag, Compello en nu de transformatie van een rug- naar een hoofdsponsor.

  Meerjarige overeenkomsten met een kledingsponsor, een vervoersonderneming en een hoofdsponsor blijken niks waard te zijn waardoor de club met gaten in de begroting komt te zitten en schadevergoedingen moet betalen wegens het niet nakomen van contractuele verplichtingen.

  De transparantie is gedaald tot het absolute minimum. Veel holle frasen van de voorzitter. Laatst nog op een supporterssite 40 minuten zendtijd gekregen voor zijn reclameboodschap (gaat u rustig slapen). De jaarrekening biedt niet meer inzicht in de geldstromen dan wat er in totaal is binnen gekomen en wat er uit is gegaan. Enig dieper inzicht wordt niet geboden. En de cijfers die de club in de media noemt zijn zo veranderlijk als het weer en zo zacht als boter. Mooie governancestructuur mevrouw Roefs??

  De club is een verdienmodel geworden voor individuen die geld uit de club trekken. Zoals de 14 investeerders die voor de schamele inleg van 50.000 euro tot het einde der dagen een kwart van alle transfers opstrijken. En reken maar niet dat daar anderen aan mee kunnen doen want zij bepalen zelf wie er mee mag profiteren (lees de statuten er maar op na, gewoon op te vragen bij de kamer van koophandel). Lijkt wel wat op de situatie bij FC Twente met zijn Doyen Investment Group. In normaal Nederlands noemen we dit zakkenvullerij.

  En is Gerard Nijkamp nog wel TD of is de realiteit dat Mino Raiola dit is. Een derde van de selectie komt uit zijn spelersstal. Gelet op het feit dat deze spelers ofwel gehuurd zijn of kortlopende verbintenissen hebben zal de club hier amper geld aan overhouden.

  Het gros van het kapitaal op het veld is inmiddels verkocht. Sinds het aantreden van de voorzitter zijn o.a. Ars, Wildschut, Reijnen, Van den Berg, Mokthar, Klich, Lachman, Achenteh, Mokotjo, Boer, Van der Werff, Brama, Necid, Labylle, Lukoki, Drost en Rienstra ofwel transfervrij of relatief goedkoop de deur uitgegaan. En wat resteert nu nog aan kapitaal op het veld? Sainsbury en Thomas. De rest is gehuurd of heeft amper transferwaarde. Er is dit seizoen nog geen euro geïnvesteerd ondanks die fantastische transferinkomsten?? Zo hoog staat de club het water aan de lippen. De financiële puinhoop is veel groter dan de voorzitter doet voorkomen.

  En de bedrijfsvoering waarop onvoldoende grip is en die verliesgevend is wordt maar uitgebreid met jaknikkers waarvan geen tegengas of prestatie te verwachten is.

  3 succesvolle sportieve seizoenen hebben geleid tot een zeer zwak fundament onder de toekomst van PEC Zwolle.

  Je mag je handen dichtknijpen dat Ron Jans (die ook zijn bedenkingen had bij het bijtekenen) nog een jaar trainer is. Hij is ook in de maling genomen door de voorzitter en zijn (zaken)vriendjes, maar vakman genoeg om van dit pupillen- en huurelftal nog wat te maken. Nu maar hopen dat hij het seizoen afmaakt.

  Volg de geldstromen maar en kijk naar de persoonlijke relaties dan zie je een klein clubje binnen de club die speelt met de toekomst van PEC Zwolle. En gelukkig staat de gemeenschap nog garant waardoor je niet direct omkiept.

  Van de Zwolse journalisten hoef je niks te verwachten. Die schrijven braaf op wat de voorzitter voorleest uit zijn grote fabeltjesboek. Maar net als bij Munsterman, Scheringa en Aalbers zal de waarheid vanzelf zijn leugens achterhalen.

  Dit is mijn mening en wat ik constateer.

 32. Goed verhaal. Lekker kort.

  Wat word ik toch moe van die zogenaamde experts/beterweters die
  hier even komen vertellen hoe het zit. Ik lees alleen maar berichten vol rancune en oud zeer.

  Waar zijn jullie als er wel goed nieuws is?

  Have an issue? Here’s a tissue.

Reacties zijn gesloten.