Sanering op Noordereiland verloopt voorspoedig

Zwolle – De saneringswerkzaamheden op het terrein naast De Spiegel verlopen voorspoedig. Gunstige weersomstandigheden en lage waterstanden, belangrijk voor de af- en aanvoer per schip, droegen hieraan bij. Het gunstige weer en de toegepaste werkwijze hebben stank of andere vormen van overlast tot een minimum beperkt.

sanering_noordereiland.jpg 

Tijdens de graafwerkzaamheden is er van alles, naast verontreinigde grond, naar boven gekomen: oude fundaties, puin, stalen pijpen en een voormalige teerkelder (met teer) van de gasfabriek. Inmiddels is een groot deel van de verontreinigde grond ontgraven en afgevoerd. Circa 80 % van het terrein is nu afgegraven. De verontreinigde grond is afgevoerd en het terrein is voorzien van een afdichtende laag klei. De komende dagen wordt met vrachtwagens schone grond aangevoerd voor de nieuwe leeflaag.

Verkeersmaatregelen
 
Hiervoor worden de nodige verkeersmaatregelen genomen nabij de Schuttevaerkade/-brug en een klein deel van de Dijkstraat. Vanzelfsprekend streeft de gemeente naar zo min mogelijk overlast.
 
Laatste werkzaamheden
 
De verwachting is dat voor de kerst de herinrichtingswerkzaamheden van het terrein zijn afgerond en dat de paden over het terrein toegankelijk zijn. Het nieuwe park is dan nog niet klaar. Begin 2016 worden er nog enkele werkzaamheden uitgevoerd. De afwerklaag op de paden wordt aangebracht en het terrein wordt in het voorjaar voorzien van nieuwe beplanting (gras, struiken en bomen). Tot die tijd heeft het terrein nog een enigszins open en leeg aanzien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Sanering op Noordereiland verloopt voorspoedig”

  1. Ik kijk vanuit ons kantoor recht hier op uit. Van de week nog met collega’s er over gehad hoe snel dit allemaal gaat! We zijn erg benieuwd naar het park.

Reacties zijn gesloten.