Opening en open dag Hospice Zwolle

Zwolle – Na jaren van voorbereiden en ruim een half jaar bouwen is het zover, Hospice Zwolle opent zijn deuren. Op 10 en 11 december wordt dit officieel gevierd met genodigden, op zaterdag 12 december met een open dag voor alle belangstellenden. Begin januari 2016 gaat het huis open voor de eerste gasten.

schermafbeelding_2015-12-02_om_16.46.22.png 

De officiële openingshandeling wordt op vrijdag 11 december verricht door burgemeester Henk Jan Meijer. Een dag eerder, donderdag 10 december, is gereserveerd voor de vrijwilligers die het huis gaan bemensen. Tijdens een speciale openingsbijeenkomst, waarbij wethouder Nelleke Vedelaar aanwezig zal zijn, krijgen zij als eersten de gelegenheid om kennis te maken met het huis, de coördinatoren en met elkaar. Zaterdag 12 december is er tussen 10.00 en 14.00 uur open huis voor iedereen die het huis aan de Wipstrikkerallee graag van binnen wil zien. In verband met de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid, is het wel raadzaam om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

 
Betrokkenheid
Onder het motto Samen voor Hospice Zwolle heeft een groot aantal vrijwilligers zich jarenlang ingezet om een droom te verwezenlijken – het realiseren van een bijna-thuis-huis in Zwolle. Vele Zwollenaren, niet-Zwollenaren, organisaties, fondsen en stichtingen voelden zich eveneens aangesproken. Zij leverden en leveren de noodzakelijke financiële bijdragen en ondersteuning. 
 
Het bestuur van Stichting Hospice Zwolle is dankbaar voor de grote betrokkenheid die er leeft. Voorzitter Erik Meulemans: ‘Het is geweldig om te zien dat een particulier initiatief – dat jaren geleden begon met het idee ‘wat zou het mooi zijn als…’ – nu ook echt werkelijkheid is geworden.’ 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Opening en open dag Hospice Zwolle”

  1. Een prachtig initiatief naast het hospice dat in Zandhove al een aantal jaren is.
    Hoop er nooit gebruik van te hoeven maken maar als het toch nodig is.

Reacties zijn gesloten.