Goedkope Flixbus vanuit Zwolle door Europa

Zwolle – Flixbus, een nieuw Nederlands intercitybusdienst, die elke dag grote en middelgrote steden met elkaar verbindt, rijdt vanaf half december 2015 ook vanuit Zwolle naar diverse steden in Europa. De busdienst is goedkoop, maar de reizigers moeten wel een lange reistijd trotseren. Startplaatsen van Flixbus in Nederland zijn onder andere Haren en Apeldoorn. Desgewenst kunt u aan de Hanzelaan in Zwolle instappen.

Van Zwolle naar Berlijn kost met de Flixbus 66,- euro. Reizigers moeten dan wel, met een overstap in Bonn, 13,5 uur reizen. Een treinkaartje voor dat traject kost u vanaf 82,20 euro. Met de trein kunt u binnen 5,5 uur op het centrale station van Berlijn zijn. Met de Flixbus van Zwolle naar Praag duurt de reis, met een overstap, maar liefst 18,40 uren. De prijs is dan 85,- euro. Met de trein reist u, met drie keer overstappen, in ruim 15 uren vanaf 101,60 euro naar Praag. Sinds het einde van het spoorwegmonopolie en de privatisering van de intercitybusmarkt biedt FlixBus moderne mobiliteitsmogelijkheden aan tegen scherpe prijzen. De FlixBus dienstverlening is van start gegaan op 13 februari 2013 in Duitsland. Met meer dan 20.000 dagelijkse busreizen door 15 Europese landen, een sterk partnernetwerk en een innovatief boekingssysteem heeft FlixBus het tot een van de meest toonaangevende intercitybusmaatschappijen van Europa geschopt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Goedkope Flixbus vanuit Zwolle door Europa”

  1. De genoemde voorbeelden zijn een leuk reclamepraatje, maar niet altijd op de waarheid berust.
    Wanneer je vroeg in het voren boekt, kan je lagere prijzen krijgen.
    Stel, ik wil op 3 februari 2016 naar Praag toe, dan kan je bij Flixbus terecht voor ?? 52,- ; reistijd 18:40 uur. (dus niet de genoemde ?? 85,-).
    Zou ik op diezelfde 3 februari 2016 met de trein naar Praag willen, dan kan dat al voor ?? 66,- in 11:30 uur.
    Daarnaast bestaan er met de trein ook routes waarbij je maar 2 keer hoeft over te stappen i.p.v. de genoemde 3 keer.

  2. Dit artikel is niet echt een aanbeveling voor de flixbus. Met de trein kun je voor 59 euro op en neer naar Berlijn in 5 uur en 20 minuten. Moet je wel de vroegste trein (5.50) nemen, maar dat zal met de bus niet anders zijn. En je komt met de trein niet kotsmisselijk aan.

  3. @Dick:
    Nope, want de haltes van de Flixbus zijn bij de stations van de desbetreffende steden, dus dezelfde plekken als met de trein.

  4. Ok, bedankt Arianne. zijn ze dus wel een voordeel t.o.v. het vliegtuig.

    Uit eigen ervaring (meerdere malen) geldt voor ons vijven het mogelijk “kotsmisselijk worden” overigens niet.

  5. De flixbus claimt schoner te zijn dan de trein, Bernard. Dat blijkt ook uit Duits onderzoek. In Nederland is het de trein die wint in onderzoeken.
    De prijzen binnen Nederland zijn inderdaad spotprijzen: van Groningen naar Eindhoven: 11 euro.

  6. Voorlopig treint 60% hier gratis in NL (ok niet altijd). De andere 40% treint nauwelijks. Gaat met de auto, wel zo vrij en ook niet alleen in zelfgekozen gezelschap.

  7. 😉 begreep ik.

    Wel jammer dat er (zeker in deze tijd) nog zoveel klimaat-ontkenners zijn. Zullen we denken en handelen naar hun geldbuidel…”Er is geen probleem…want het kost ons anders geld”.

  8. Als ik naar Berlijn wil reizen zal het mij echt aan mijn #### roesten wat de uitstoot van de bus of trein is. Prijs, daar gaat het om!

Reacties zijn gesloten.