Wateroverlast bij buren leidt naar hennepkwekerij

Foto van auteur

Zwolle – Naar aanleiding van een melding van wateroverlast werd op zondag 17 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Meppelerstraatweg in Zwolle aangetroffen.

Op zondag 17 januari werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Meppelerstraatweg in Zwolle. In de woning werden 423 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van wateroverlast bij de buren. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.
Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Wateroverlast bij buren leidt naar hennepkwekerij”

  1. Snel legaliseren die bende. Het gebeurt veel te vaak dat de sociaal zwaksten van de maatschappij hiervoor misbruikt worden. Te beïnvloedbaar met als gevolg dat ze geen sociale woning meer mogen huren en verder afglijden……

  2. Wat een onzin! Die sociaal zwaksten kiezen er zelf voor. Dat is geen misbruik. Puur voor eigen gewin brengen ze hun omgeving in gevaar, plegen ze fraude en overtreden de wet. Je zult dat soort tuig naast je hebben wonen!
    Keihard sanctioneren in plaats van legaliseren.

  3. Ik ben het helemaal met je eens Hans72, jij slaat de spijker op zijn kop.
    Die gaste met hun kwekerijen halen een klein vermogen binnen. Veelal hebben ze ook nog een uitkering van “onze” belastingcenten.

  4. Niet helemaal heren. Door de nieuwe participatiewet worden mensen met en bijstandsuitkering bij sociale werkplaatsen aan het werk gezet. Dit zijn soms kenissen van doorgewinterde wietkwekers die misbruik maken van mensen die op sociale indicatie bij een sociale werkplaats werkzaam zijn. Vaak nog net zelf beslissingsbevoegd of staan reeds onder bewind. Voor een paar honderd euro en de belofte dat het in Nederland gedoogd wordt staan deze mensen “te goeder trouw” een kamer/zolder af aan een professional. Als er vervolgens een inval is zijn zij de pineut en gaat de prof vrijuit (lees: onvindbaar).
    Op deze wijze zijn in Nederland al tientallen slachtoffers gemaakt en dat zal blijven gebeuren ben ik bang. Het betreft een sociaal zwakke doelgroep die niet altijd beseft waar ze zich mee in laten.

Reacties zijn gesloten.