Eerste danexamen voor Joong-Gun

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 30 januari was het eindelijk zover. Na een jarenlange voorbereiding mocht Jamie Breunis op voor haar zwarte band (1e dan). Zeker de laatste maanden is ze intensief bezig geweest met het leren van de theorie en samen met haar trainingspartners heeft ze veelvuldig geoefend op praktijkvormen, zoals zelfverdediging en stijlpatronen.

danexamen.jpg 

Tijdens het examen wordt de kandidaat geacht de oefeningen op het vereiste niveau uit te voeren en dit heeft ze meer dan gedaan. De voorbereiding was duidelijk zichtbaar bij de uitvoering van de stijlpatronen en zeker ook bij de zelfverdediging. Een belangrijke vereiste is dat de kandidaat de oefeningen op een realistische wijze uitvoert. Gezien het feit dat Jamie’s partner regelmatig door de zaal vloog, liet zien dat het op dit vlak meer dan goed zit, ook tot groot vermaak van het aanwezige publiek.

Als laatste onderdeel kwamen de breektesten aan bod en dit is altijd een spectaculair onderdeel. Zo ook dit keer, want ze moest twee planken breken met opvolgende hand- en voettechniek, vervolgens een gesprongen techniek en als afsluiting de powerbreak op twee planken met een zijwaartse trap. Na deze succesvol te hebben gebroken, zat het examen erop en was het tijd voor misschien wel het meest spannende moment, de uitslag. 
Het examen is afgelegd bij KiSport in Barneveld en stond onder leiding van sabum Harry van Schaik , 6e dan Taekwon-Do. Na afloop werd het examen geëvalueerd en de avond afgesloten met felicitaties wegens het behalen van haar zwarte band. 
Wij als Joong-Gun zijn erg trots op Jamie dat ze haar 1e dan heeft gehaald en tevens het eerste junioren lid is die namens Taekwon-Do School Joong-Gun voor dit examen is opgegaan.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Eerste danexamen voor Joong-Gun”

Reacties zijn gesloten.