Wavin rekent op minder omzet

Foto van auteur

De producent van buizen en leidingsystemen Wavin uit Zwolle heeft de omzetverwachting voor dit jaar verlaagd. De reden daarvoor is dat in enkele landen de positieve marktomstandigheden zijn omgeslagen, zo meldde het bedrijf maandag.

Op de Beurs in Amsterdam daalde het Aandeel bij opening met 11 procent. Wavin denkt dit jaar een omzetgroei te realiseren van 7,5 tot 8,5 procent. Eerder ging de onderneming nog uit van een stijging van de omzet met 10 tot 13 procent. In 2006 werd een omzet behaald van 1,5 miljard euro.

De markten waarop het sentiment ,,in belangrijke mate” is omgeslagen, zijn Duitsland, Ierland en Denemarken. Deze landen zijn goed voor 20 procent van de omzet van Wavin, aldus het bedrijf. Deze markten laten volgens Wavin een ,,sterke terugval” van de omzet zien.

Solide

Andere markten waarop Wavin actief is, zoals het Verenigd Koninkrijk en landen in Zuid-West Europa, noemt het bedrijf solide. Wavin houdt vast aan de verwachting dat de nettowinst dit jaar stijgt ten opzichte van 2006. Vorig jaar behaalde Wavin onder de streep een winst van 73,4 miljoen euro.

Afgelopen juni informeerde Wavin de markt nog dat de omstandigheden boven verwachting waren. Daarop werd de omzetdoelstelling juist opgeschroefd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)