Podiumkunsten

Foto van auteur

 

Terwijl de staf van de firma Odeon-De Spiegel haar hoofd breekt welk volgend groot cultureel spektakel zij aan haar bezoekers moet voorschotelen – kan de héle wereld via www.gemeenteraad.nl  genieten van het oer Hollandse blijspel – “wie verzint er dit jaar het méést onzinnige amendement?”

Wat zullen alle naar het verre buitenland vertrokken Zwollenaren vandaag en komende maandag weer smullen en genieten – van dat jaarlijks terugkerende politieke rollenspel. Wij Zwollenaren zijn inmiddels voor deze politieke fratsenmakerij immuun geworden en komen alléén nog maar massaal op de been als het ons eigen baantje – en dus ons portemonneetje – in het gedrang dreigt te komen. Want hoeveel van die protesterende mensen van de thuiszorg hebben er ooit een ‘normale’ raadsvergadering in het stadhuis bijgewoond? Misschien dat ze nú de smaak van de vaak keiharde politiek te pakken hebben en dat ze zich voortaan wat meer gaan laven aan die politieke spelletjes. Het mooie van dit alles is – dat de voorstellingen in ons Stadhuistheater aan het Grote Kerkplein volkomen gratis zijn. Niks – dure méérkosten voor garderobe en consumpties. Die kosten zitten immers allemaal inbegrepen bij de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslagen. En het leuke van die voorstellingen in het stadhuis is – dat je tijdens het vertonen van die politieke kunstjes – je gewoon met je buurvrouw of buurman kan en mag keuvelen (niet té hard natuurlijk) – en dat als de acteurs en actrices hun vergaderspelletje weten te verlengen tot ná 22.00 uur – er een vriendelijke bode bij je langs komt – die je dan vraagt of je toevallig trek hebt in een gratis kroketje van ‘Het Huis’. Nu – kom dáár maar eens om bij Koperen Kees in theater De Spiegel. 

Mijn advies aan de van toneel houdende Zwolse burger is dan ook: komt allen wat vaker naar het stadhuis. De artiesten van PvdA – CDA – GroenLinks/De Groenen – VVD – ChristenUnie – Swollwacht – Socialistische Partij – D66 en PBZ zullen dat zéker weten te waarderen. Vooral als u ná de voorstelling héél hard voor ze klapt. 

Polleke         

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)