Transformatie watertoren Turfmarkt in volle gang

Foto van auteur

Zwolle – Bijna niet te missen is de rigoureuze ombouw van de watertoren aan de Turfmarkt. De watertoren is gebouwd in 1892 en in 1960 ombouwd met een nieuwe laag, die vooral bestaat uit baksteen. Die buitenste rand wordt er nu grotendeels afgebikt en daaronder komt de mooie, oude watertoren tevoorschijn.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_01.jpg
Foto’s: Marieke van den Berg 

Atelier 19 neemt de ombouw voor haar rekening. Zowel de oude stijl, als dat van de ombouw uit de jaren 60 blijft behouden in het nieuwe uiterlijk, dat de toekomstige woontoren krijgt. Voor de transformatie vormden de twee torens de inspiratie; twee torens in één.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_02.jpg 

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_03.jpg

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_04.jpg 

De woontoren krijgt maar liefst twaalf verdiepingen: op verdieping 1 t/m 6 beslaan de appartementen de hele verdieping. De verdieping 7 en hoger worden opgedeeld. De Menistenbrug, naast de watertoren, zal nog enige tijd gesloten blijven in verband met de verbouwing.

Marieke van den Berg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Transformatie watertoren Turfmarkt in volle gang”

  1. Op de impressie foto lijkt het een mooie toren te gaan worden. Klein beetje jammer vind ik het dat je dan van de gemetselde rand die nu bij de sloop van de buitenmantel zichtbaar is geworden in de nieuwe versie niks is terug te zien.

  2. Geweldig initiatief deze afbraak en wederopbouw van het watertorengebouw. Ik hoopte dat de nieuwbouw de mooie sierstenen die je nu ziet in de oude gevel weer terug zouden komen in de nieuwe gevel. Het lijkt erop dat er in de nieuwbouw geen sierstenen stenen voorkomen. Dat zou een gemiste kans zijn….

Reacties zijn gesloten.