Politiepost Zwolle-Zuid geopend

Foto van auteur

Maandagmorgen werd de nieuwe politiepost Zwolle-Zuid in wijkcentrum ‘De Pol’ officieel geopend door burgemeester Henk Jan Meijer en districtschef Ellen Steenberg.

Tijdens de opening werd een stoeptegel met het lieveheersbeestje, het signaal tegen agressie en geweld, bij het wijkcentrum gelegd. In het wijkcentrum zijn al diverse organisaties gevestigd, namelijk de wijkteams van Travers, Algemeen Maatschappelijk Werk De Kern, de wijkvereniging Zwolle-Zuid, de bibliotheek, het Thomas a Kempiscollege en Interact/Contour. Vanaf vandaag neemt ook de politieregio IJsselland haar intrek.

Aanleiding voor de politie om zich in het wijkcentrum te vestigen, is het samengaan van de politieteams Zwolle-Centrum en Zwolle-Zuid. Naast het politiebureau aan de Luttekestraat en het hoofdbureau aan de Koggelaan, beschikken inwoners vanaf 13 november ook over een aanspreekpunt in Zwolle-Zuid. Hier houden de wijkagenten spreekuur.

In het voorjaar van 2007 neemt tevens het wijkservicepunt van de gemeente Zwolle haar intrek in het wijkcentrum. Tot die tijd is het wijkservicecentrum nog te vinden aan de Ministerlaan 197.