Extra subsidie voor Fundatie en peuterspeelzalen

Foto van auteur

De gemeenteraad van Zwolle is maandag akkoord gegaan met extra subsidies voor museum De Fundatie in Zwolle en Heino. De Fundatie krijgt eenmalig bijna 155.000 euro en jaarlijks 33.000 euro. Op die manier moet De Fundatie uit de financiële problemen komen. De gemeenteraad volgt het besluit van het gemeentebestuur van Zwolle en de provincie Overijssel. Die hebben eerder al gezegd dat het museum het verdient om nog een kans te krijgen.

De drie peuterspeelzalen van Welzijnsinstelling Travers in Zwolle kunnen tot eind volgend jaar openblijven. De Zwolse gemeenteraad heeft besloten om de subsidie te verlengen tot eind 2007. Travers heeft dan ruim een jaar de tijd om een oplossing te vinden voor de financiële problemen. Het gemeente-bestuur wilde de peuterspeelzalen tot het eind van dit schooljaar subsidie geven, maar de gemeenteraad vindt dat te kort. Ouders en personeel hebben een handtekeningenactie gevoerd voor het openhouden van de peuterspeelzalen en vrijdag 1100 handtekeningen aangeboden.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Extra subsidie voor Fundatie en peuterspeelzalen”

  1. Je maakt er als museum een financi?«le puinhoop van -en dan roepen de politici van de provincie en de gemeente doodleuk -dat zo’n museum het verdiend nog een kans te krijgen. Slimme en aalgladde verkoop praatjes over “gouden kansen” -werken kennelijk uitstekend op het gemoed van onze bestuurders. Dus penningmeesters en bestuurders van noodleidende clubs en verenigingen in Zwolle -huur gewoon een gewiekste tranentrekkende interim-manager in -en het succes is verzekerd.

Reacties zijn gesloten.