Zwollenaren doneren € 19.092,- aan het Diabetes Fonds

Door Redactie

Zwolle – De jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds, heeft dit jaar in Zwolle €19092 opgeleverd. Er gingen in heel Nederland ruim 20.000 collectanten op pad. In Zwolle kwamen 256 vrijwilligers in actie in de eerste week van november. De opbrengst gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen en te genezen. Het Diabetes Fonds is blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet voor het slagen van onze jaarlijkse collecte. Met de opbrengst van de collecte wordt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes  uitgevoerd’, zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.

Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.100 mensen bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Mochten mensen de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunnen ze ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of door Diabetes te sms’en naar 4333. Er wordt dan eenmalig €3,- aan het Diabetes Fonds gedoneerd.

Voor meer informatie kan men terecht op de website van het Diabetes Fonds, mailen naar het collecteteam via collecte@diabetesfonds.nl of bellen naar 033 – 462 20 55. De landelijke opbrengst komt eind van het jaar op de website te staan: www.diabetesfonds.nl/collecte

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwollenaren doneren € 19.092,- aan het Diabetes Fonds”

Reacties zijn gesloten.