Wennemars wil naar WK allround

Erben Wennemars gaat later deze maand proberen zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap allround. De sprinter van TVM heeft zich ingeschreven voor de skate-off waar minimaal één ticket voor de mondiale titelstrijd klaar ligt. Ook Mark Tuitert, die zich afmeldde voor het NK allround, schreef zich daarvoor in.

Tijdens deze wedstrijd werken de schaatsers een 1500 en 5000 meter af. Op basis van het klassement wordt bepaald wie in februari mee mag naar Berlijn. De aanmelding van Wennemars is opvallend, aangezien hij vorig jaar stellig verklaarde zich volledig op zijn ‘core-business’, het sprinten, te richten. Komend weekeinde staat de Zwollenaar nog aan de start van het NK sprint, twee weken later vindt – eveneens in Thialf – de wereldtitelstrijd sprint plaats (19-20 januari). De skate-off voor deelname aan het WK allround vindt in de week na dat mondiale evenement plaats.

De topsportcommissie van de KNSB besloot tevens Sven Kramer aan te wijzen voor deelname aan de 1500 meter bij komende wereldbekerwedstrijden in Hamar en Baselga. De wereldkampioen moest daarvoor eigenlijk een skate-off schaatsen, maar kreeg – vanwege zijn WB-winst in Thialf – vrijstelling.

Afstanden

Kramer is ook al de eerste schaatser die zeker is van deelname op de WK afstanden (begin maart). Hij kreeg van de topsportcommissie een startbewijs op de 10.000 meter. De TVM-schaatser kan zich daarom zonder problemen afmelden voor de wereldbekerwedstrijd over 10 kilometer in Hamar.

Bron: nu.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Wennemars wil naar WK allround”

Reacties zijn gesloten.