Het jaaroverzicht 2017 van Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Het jaar 2017 heeft weer veel nieuws gebracht in de Gemeente Zwolle. Zwolle heeft veel nieuwe dingen verworven, maar heeft ook afscheid moeten nemen. Zo is Zwolle in 2017 onder andere verrijkt met de Primark, Hudson’s Bay, de nieuwe Stadkamer aan de Zeven Alleetjes, het parkpaviljoen in Park de Wezenlanden, en de ZARA.

Helaas moest de stad ook afscheid nemen van onder andere Het Stedelijk Museum, Piet Zoomers, is het Zwols Dictee voor de allerlaatste keer gehouden. Ook gingen een aantal evenementen niet door. Twee festivals bij de Wythmenerplas werden geannuleerd wegens tegenvallende kaartverkoop, het IJsbeeldenfestival kon geen doorgang vinden door het instorten van de tent. En niet te vergeten wordt langzaam afscheid genomen van de IJsselcentrale, waar de sloop inmiddels al ver gevorderd is.

Sportief gezien kent Zwolle een bewogen jaar. Na veel successen te hebben gevierd was toch het moment gekomen dat Ron Jans afscheid nam als trainer van PEC Zwolle. Voor zijn verdiensten als trainer heeft hij ook in 2017 de erepenning van Zwolle mogen krijgen. Zijn opvolger John van ’t Schip wist PEC Zwolle daarna naar een ongekend succesvolle eerste seizoenshelft te leiden, tot groot genot van de vele trouwe fans. Ook is PEC Zwolle nog steeds in de run voor de KNVB beker. Naast het succes van PEC Zwolle zijn er meer sportsuccessen geboekt. Zo werd Berkum kampioen 1e Klasse D, wist Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun te worden en kwalificeerden Lotte Verbeek en Ronald Mulder zich voor de Olympische spelen.

In Zwolle werd afgelopen jaar ook hard gewerkt aan diverse  wegen en omgevingen. Zo werd het Gasthuisplein opgeknapt en is er begonnen aan de busbrug. De Watertoren aan de Turfmarkt is deels gesloopt en wordt inmiddels weer opgebouwd.
Het jaar 2017 kenmerkt zich ook als het jaar waarin langdurig gesproken werd over de aanvliegroute van de vliegtuigen op vliegveld Lelystad, en natuurlijk de windmolens bij Voorst.
Dit jaar hebben we twee maal sneeuwpret mogen beleven. De eerste keer heel vroeg in het jaar op 7 januari, en onlangs nog was het flink winterweer in december. Helaas heeft waarscijnlijk de laalste sneeuw het IJsbeeldenfestival de das omgedaan nadat de tent waarin dit gehouden zou worden was ingestort.

Uiteraard is het voor de vrijwilligers van Weblog Zwolle ook een heel bijzonder jaar geweest door de lancering van onze nieuwe website na maanden van voorbereiding.

Wij wensen al onze lezers een heel fijn 2018 toe met veel goeds!

3 gedachten over “Het jaaroverzicht 2017 van Zwolle”

Reacties zijn gesloten.