Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 1 april aanstaande is Trudy Huisman de nieuwe voorzitter van de Economic Board van de Regio Zwolle. Zij neemt op die datum het stokje over van Henk ten Hove, die vanaf de oprichting in 2013 leiding gaf aan de Economic Board.

De Regio Zwolle is een economische topregio. Daarbinnen werken ondernemers, onderwijs en overheden samen – over de grenzen van gemeenten en provincies heen – in een lichte en flexibele structuur. De economische agenda voor de regio wordt in belangrijke mate bepaald, afgestemd en gecoördineerd in de Economic Board Regio Zwolle. Daarbij heeft de Economic Board meerdere rollen, soms treedt ze op als initiator of agendavormer, in andere gevallen beperkt de rol zich tot verbinder of ambassadeur.

Trudy Huisman was in 2015 lid van de Economic Board namens de drie regionale Rabobanken, maar vertrok toen zij begin 2016 directeur werd van de Rabobank Regio Noord-Nederland. Deze functie vervulde ze tot en met december 2017. Ze was vanaf 2007 directievoorzitter van de Rabobank IJsseldelta en actief als interim manager binnen de Rabobank Groep. Daarnaast heeft ze een brede bestuurlijke ervaring, onder meer als voorzitter van de Raad van Commissarissen Wezo, als lid van de Raad van Advies van Deltion College en in de Raad van Toezicht van het Orkest van het Oosten.

Henk ten Hove was voorzitter van de Economic Board vanaf de oprichting in 2013. Daarvoor was hij onder meer bestuursvoorzitter bij Wavin. Hij was de afgelopen vijf jaar het boegbeeld van de samenwerking van ondernemers, onderwijs, overheid en de omgeving in de regio Zwolle. Onder zijn leiding is de economische agenda 2018-2022 voor Regio Zwolle opgesteld.

Hij kijkt tevreden terug: “We zijn er de afgelopen jaren steeds beter in geslaagd alle partijen aan te sluiten op een gemeenschappelijke economische agenda en er is belangrijke voortgang geboekt op terreinen als innovatie, internationalisatie en e-commerce. Daarnaast was de Economic Board de katalysator voor de samenwerking tussen de 4 O’s die elkaar ook buiten de Board inmiddels steeds beter weten te vinden, waardoor projecten sneller, efficiënter en met meer succes kunnen worden gerealiseerd.”

Trudy Huisman verheugt zich op haar nieuwe rol. “Mooi om terug te zijn in de Regio Zwolle. Voor de komende periode zie ik, naast de bestaande agenda, uitdagingen als het gaat om de thema’s die bijdragen aan de toekomstbestendigheid van de regio zoals circulariteit, slimme maakindustrie en human capital. Daar ga ik graag mee aan de slag.”

1 gedachte over “Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle”

  1. Pfff, ik weet niet of de regio heel blij moet zijn met de benoeming van mevrouw Huisman. Enerzijds vind ik het goed dat er een vrouw is gekozen, anderzijds denk ik dat er ook geschiktere kandidaten zouden moeten zijn. De meerwaarde van een regio bankier aan het hoofd van een comité dat economische samenwerking in de breedste zin des woord in de regio moet verbeteren, zie ik niet. Internationaal zijn er stabiele groeikansen voor Zwolle en het maakt de regio minder afhankelijk van fluctuaties in lokale vraag. De voorganger (Ten Hove) had zijn sporen, in tegenstelling tot Mevrouw Huiskamp, ook internationaal verdiend. Ik ben bang dat deze groep tot een lokale “netwerk” groep evalueert, waardoor de meerwaarde voor de regio sterk wordt verkleind.

Reacties zijn gesloten.