Spelersgroep De Wilde Deerne kan van start

Foto van auteur

Foto: Hennie Vrielink

Zwolle – Lune van der Meulen had totaal niet verwacht dat ze De Wilde Deerne zou gaan spelen in het theaterspektakel dat op 11 mei in onze stad in première gaat. “Ik heb meegedaan aan de audities voor een andere rol, omdat ik dacht te oud te zijn voor de rol van de Wilde Deerne.” Zij is een 26-jarige Zwolse illustrator en heeft al gespeeld bij de Young Ones.

Bij ArtEZ Hogeschool is ze opgeleid voor designer. Ook heeft ze een acteursopleiding bij Kemna Training gevolgd. “Met acteren kan ik niet mijn geld verdienen en daarom werk ik in de binnenstad van Zwolle bij de stoffenzaak van Jan Sikkes.” Eerder heeft ze al verschillende baantjes gehad. Ze is erg blij met de kansen die ze nu als hoofdrolspeler krijgt in de stadsproductie De Wilde Deerne en is ervan overtuigd hier “veel van te kunnen leren.” De komende tijd zal zij nadrukkelijk in de spotlights komen te staan als “het gezicht” van De Wilde Zwolse Deerne.

Donderdagavond is in de Statenzaal de cast van de Wilde Deerne aan de pers voorgesteld en het was ook de eerste keer dat de groep bij elkaar kwam en kennis maakte met elkaar. In totaal zullen 46 acteurs en actrices de dragende rollen in het muziektheaterspektakel gaan spelen. De rol van de Wilde Deerne zal door 11 actrices verdeeld in drie leeftijdscategorieën worden gespeeld en daar zitten ook kinderen bij van 6 jaar. Voor elke leeftijdscategorie zijn meerdere spelers nodig omdat kinderen niet alle voorstellingen mogen en kunnen spelen. “Anders wordt het kinderarbeid en dat is niet de bedoeling.” Donderdag werden door kostuummakers gelijk hun maten opgemeten, werden er professionele foto’s van de cast gemaakt en kregen ze ook te horen wat er de komende maanden allemaal gaat gebeuren. Voor de repetities wordt een volle maand uitgetrokken en zal wel zeer intensief zijn.

In het verhaal komen verschillende personages voor. In de voorstelling wordt verteld over een gezin dat in de bossen van Kranenburg in de vrije natuur leeft. Het dochtertje van het gezin komt de wilde deerne tegen en trekt met haar op. Ze wordt zelfs vriendinnetje met de wilde deerne. Dit “meisje in het bos” zal gespeeld worden door de 10-jarige Luna. Ze zit sinds vorig jaar mei op de jeugdtheaterschool en vindt het “heel leuk” om mee te doen in De Wilde Deerne. Haar moeder had haar aangemeld voor de audities en Luna is ontzettend blij dat ze een rol krijgt in deze stadsproductie over het Zwolse wolfsmeisje, dat driehonderd jaar geleden echt geleefd heeft in onze stad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Spelersgroep De Wilde Deerne kan van start”

Reacties zijn gesloten.