CDA Overijssel wil MKB-toets

Foto van auteur

Zwolle – Het CDA Overijssel wil dat de provincie een mkb-toets gaat ontwikkelingen om regeldruk voor lokale ondernemers te verlagen. Het CDA heeft hier schriftelijke vragen over ingediend met een oproep aan het college om dit in te stellen. “Ondernemers willen ondernemen. Dat is hun doel. Met een systeem dat voorgenomen regelgeving standaard toetst op administratieve gevolgen voor kleine en middelgrote bedrijven kan heel veel onnodige administratie rompslomp worden voorkomen”, aldus woordvoerder Economie Susan Faal.

Het CDA ziet de mkb-toets als een geschikt middel om de regeldruk voor het MKB in Overijssel te verlagen. Door voorgenomen regelgeving van de provincie standaard te toetsen op de administratieve gevolgen voor het midden- en kleinbedrijf moet onwerkbare regelgeving definitief tot het verleden gaan behoren. Met dit voorstel willen we zorgen dat op alle bestuurslagen naar gevolgen voor het mkb wordt gekeken, ook op landelijk niveau zal namelijk een MKB-toets worden ingevoerd.

Susan Faal: “MKB-bedrijven hebben geen staffunctionarissen voor personeelszaken en overheidsdienst. Aanvragen van vergunningen, aanbestedingen, subsidies en zaken rondom de bedrijfsvoering, vergt veel tijd van een ondernemer. Het zijn allemaal zaken die de ondernemer zelf ‘erbij’ moet doen. Het CDA ziet de MKB-toets als een geschikt middel om de regeldruk voor het midden- en kleinbedrijf te verlagen. Met minder regels houdt de ondernemer meer tijd over voor de toekomst van het bedrijf. Dat is goed voor de werkgelegenheid en daar wordt heel Overijssel beter van.”

 

Foto 1
CDA Overijssel wil MKB-toets

1 gedachte over “CDA Overijssel wil MKB-toets”

  1. Wauw, regeldruk voor ondernemers verlagen, da’s goed nieuws, zulk nieuws van ’t CDA nogwel ook.
    Had ik van ‘Voor Vrijheid en Democratie’ verwacht. Maarja, daar hoor je tegenwoordig
    weinig van, laat staan goede ideetjes. Ik ga aan ’t puzzelen wat te stemmen. En stemmen
    doe ik zeker. Hopelijk heel Zwolle.

Reacties zijn gesloten.