GL/DG vraagt energiebonus voor goede doelen

Foto van auteur

Ieder huishouden krijgt deze week 52 euro ter compensatie van de hogere energieprijzen.  Voor iedereen een euro per week. GroenLinks vindt dat dat geld beter verdeeld kan worden. Nu komt het ook terecht bij mensen die het niet nodig hebben terwijl zwakkere groepen nog steeds nauwelijks worden geholpen.

Het kabinet Balkenende heeft in totaal 375 miljoen euro uitgetrokken om iedereen – arm en rijk – dit extraatje van een euro per week uit te keren. GroenLinks vindt dit onterecht: juist de mensen met de laagste inkomens hebben na jaren van bezuinigingen recht op een tegemoetkoming. Daarom vraagt GroenLinks van mensen die de 52 euro prima kunnen missen, dankzij een goedbetaalde baan, een mooi pensioen, flink wat spaargeld of veel hypotheekrente-aftrek, hun energiepremie in te leveren, zodat we de foute keuzes van Balkenende enigszins kunnen corrigeren.

Lokale politici van GroenLinks/DeGroenen sluiten zich aan

De lokale politici van GroenLinks/DeGroenen sluiten zich bij deze landelijke 52 euro-actie aan. De wethouder, Peter Pot, de zes (burger)raadsleden en zes bestuursleden maken daarom één dezer dagen 52 euro over op een plaatselijk goed doel. Als Zwolse doelen hebben zij gekozen: De Bres, De Voedselbank, het steunfonds voor daklozen van De Herberg en het Platform voor Humaan Asielbeleid. De Groenlinks/DeGroene politici roepen alle Zwollenaren die voldoende geld hebben op om ook aan deze 52 euro actie mee te doen.

 

Korte informatie over de Zwolse doelen

–         De Bres vangt mensen die buitengesloten dreigen te raken op in een veilige en gezellige huiskamer waar ieder zichzelf kan zijn.

–         De Voedselbank verstrekt voedselpakketten aan mensen die van zeer weinig geld moeten leven.

–         Het steunfonds van De Herberg ondersteunt daklozen die geld nodig hebben voor noodzakelijke uitgaven.

–         Het Platform voor Humaan Asielbeleid zet zich op verschillende manier in voor een werkelijk humaan asielbeleid.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Zwollenaren die mee willen doen aan de 52 euro actie kunnen dit laten weten aan de plaatselijke fractie GroenLinks/DeGroenen via e-mail adres “fractie@groenlinks-degroenen.nl” . Daarna krijgen zij een e-mail met meer achtergrondinformatie over de actie en de bank- of gironummers van de vier gekozen Zwolse goede doelen. Vervolgens maken zij hun 52 euro zelf over op één of meer van de doelen.

11 gedachten over “GL/DG vraagt energiebonus voor goede doelen”

  1. Denken die jongens en meisjes van GroenLinks nu ?©cht -dat de mensen met een m?©?©r dan goed gevulde portemonnee -het zogenaamde extraatje van 52 euro aan goede doelen gaan doneren?
    Nu vergeet dat maar rustig. Want hoe rijker -hoe gieriger men wordt. En ? ls de rijken al wat afstaan voor het goede doel -dan trekken ze dat ‘keurig’ af van hun fiscaal belastbaar inkomen. Hoez?³ geven met je hart?

  2. Dromer als je nooit oproept tot veranderen, zal er nooit wat gebeuren. Door dit signaal worden mensen toch weer even wakker geschud en aan het denken gezet. En als die rijken het dan niet doen, dan is het alleen al mooi dat de mensen met minder op deze manier nog eens laten zien te begrijpen wat solidariteit is.

  3. Ha-ha-ha. Het enige waar je de rijken ?©cht mee wakkerschud -is het dreigen met het afschaffen van de hypotheekaftrek. Ze weten niet eens hoe ze het woord armoede moeten spellen -laat staan dat ze er wat aan willen doen.

  4. Gelukkig zijn er ook onder hen constructief meedenkenden om het voor iedereen hier anders in te richten. Als we toch allemaal zouden blijven steken in het geagiteer tegen die gegeneraliseerde groepen mensen, waar waren we dan met Nederland aangeland???

  5. Ik droom liever -dan dat ik mij door politici sprookjes op de mouw laat spelden. Laat mij dus maar dromen -daar doe ik toch zeker niemand kwaad mee?

  6. Gelukkig mag bijna iedereen in Nederland zich rijk voelen… en zijn er dus heel veel mensen die zouden kunnen geven… ik geloof nog steeds dat er heel wat mensen zijn die dat doen en die niet gierig zijn…en er zijn er ook vast heel wat die niet wachten op een grote ramp…maar die ook in kleine rampen willen helpen

  7. wat een discussie ……… er zijn ook echt wel een hele hoop mensen die het breed (of breder) hebben en die best willen inleveren tbv betere ondersteuning van mensen die het zwaar hebben. is niet de meerderheid, EENS. Maar zijn er genoeg. dus niet iedereen over een kam scheren svp ……

  8. Toen ik als kind (ruim vijtig jaar geleden) met kaarsen langs de deur ging ten bate van de TBC-bestrijding in het “Sanatorium Zonnegloren” -verkocht ik de meeste kaarsen in de gewone arbeiderswijken. Bij de mensen in de dure villa’s en grote herenhuizen werd ik vaak afgepoeierd met de smoes: ik gireer al geld naar die Stichting. Dat was dan de “CHR.VER.TOT STICHTING EN BEHEER VAN ZIEKENINRICHTINGEN VERPLEGING VAN T.B.C-PATIENTEN VAN ALLE GEZINTEN” En dat moest je als kind dan maar geloven. Nu, ik weet bijna wel 100 procent zeker -dat die rijken van toen -gewoon geen ?©ne cent voor hun zieke naaste over hadden. En ik denk dat het nu na die vijftig jaar -niet erg veel anders zal zijn. Rijkdom maakt in de meeste gevallen gierig. Een weeffoutje in het menselijkbrein -?³f voer voor psychologen? Wie het weet mag het zeggen.

Reacties zijn gesloten.