Icare eist nieuwe aanbesteding

Foto van auteur

Thuiszorginstelling Icare heeft bij de rechter geëist dat de aanbesteding van de thuiszorg in Zwolle, Hardenberg en Hattem opnieuw wordt gedaan.

Icare verzorgt daar nu nog de thuiszorg, maar dat gaat volgend jaar veranderen. Dan neemt een andere organisatie de thuiszorg over, waardoor Icare 600 mensen moet ontslaan. Icare zegt dat gemeenten de instelling moedwillig buiten de aanbesteding hebben gehouden. Volgende week dient een rechtszaak van vijf andere thuiszorginstellingen die buiten de boot zijn gevallen.
Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Icare eist nieuwe aanbesteding”

 1. Zorg heeft op deze manier niets meer met kwaliteit te maken.
  Zorg gedefinieerd in termen van geld, goedkope arbeidskrachten,
  in Nederland niet (meer) te krijgen, dan maar uit Polen,Thailand,
  of andere lage lonen landen. Ik wacht op de opening van het eerste Poolse uitzendburo in Nederland.
  ————–
  Edit:
  Beste Rob, daar zijn er al veel van.

 2. tja… moet Icare maar niet zoveel geld vragen van de gemeente… en ow ja.. niet zo’n belachelijk duur kantoor neerzetten aan de koggelaan, waarvan meerdere kamers nu leeg staan….:S

 3. Goed dat de rechter er naar kijkt, hopenlijk kan die onbevooroordeeld kijken naar wat nu waar is van deze claim. Dat hele aanbestedingen-gedoe brengt een hoop onrust met zich mee, bij zorgpersoneel, buschauffeurs etc, en ook wisselingen van personeel bij de zorgontvangers. Dat is een kwetsbare groep, laat ze lekker met rust, en die zorggevers hun baan houden. Ook dat meten van minuten voor elk soort werkje is om dol van te worden, geregeld tot in de seconde. Moet nog bijgehouden worden ook. Daarop besparen geeft extra tijd om in te zetten voor besparing, of meer handen aan het bed, of om een controlerende instantie anders in te zetten, bijvoorbeeld naar of de zittende instantie niet teveel vraagt……..

Reacties zijn gesloten.