Druk bezochte Zwolse Nacht van de Nacht

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Zaterdag bruiste het van de duistere activiteiten in Doepark Nooterhof. De Zwolse Nacht van de Nacht werd georganiseerd door de Milieuraad Zwolle. Er waren tal van spannende en leerzame activiteiten over het belang van het donker voor mens en natuur. Meer dan 600 bezoekers deden hieraan mee. Een Zwols ‘record’.

Het was een onbewolkte avond, dus je kon een aantal sterren zien, voor zover mogelijk in de verlichte stadsomgeving. Waskaarsjes maken, naar spannende verhalen luisteren, grappige vleermuizen vouwen, kijken aan de hand van botresten wat uilen zoal eten. Veel belangstelling was er voor de spannende escape room. Zo kon je leren hoe je met magnesium en berkenbast een vuurtje kon maken. Een geurspeurtocht doen, daarbij bijvoorbeeld ervaren dat paardenmest in het donker extra stinkt en nog veel meer.

Veel bezoekers vonden het jammer dat het Earthship niet open was. De Milieuraad probeerde dit gemis op te vangen met eigen warme choco, koffie en thee voor de bezoekers. De avond begon met de opening met medewerking van Jeugdcircus Pavarini, dat tevens enkele grote nachtcircus-shows verzorgde later op de avond

Milieuraadvoorzitter Hans de Graad gaf in zijn openingswoord aan, dat het misschien wel de laatste keer zou kunnen zijn,dat de Nacht van de Nacht in de Nooterhof georganiseerd werd. Landstede beheert niet langer het park. Concrete plannen voor het park zijn er nog niet. De Milieuraad kon deze keer nog de sleutels krijgen. En hoopt dat de Nooterhof toch een toekomst krijgt met volop ruimte voor natuur en milieu- educatie.

Sylvana Rikkert was namens de gemeente bij de opening aanwezig. Zij associeerde het duister met slapen en rust. Zij had echter ontdekt dat er in de schemering in het bos juist heel veel leven is. Ze refereerde nog even aan het nieuwe lichtplan van de gemeente, waarin rekening wordt gehouden met natuur en milieu. Verder bedankte ze de vrijwilligers van de Milieuraad voor hun inzet voor dit evenement.

Het was de veertiende editie van de Nacht van de Nacht. Het evenement is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en lichthinder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)